(~215 B)

SpeelgoedSpeelgoed

Hoera! Skyler is 6 jaar!

Hoera! Skyler is 6 jaar!

Het is al een beetje feest de afgelopen dagen. Afgelopen zaterdag vierden we met onze familie en wat vrienden Skylers zesde verjaardag en toen mocht hij eindelijk -na maanden aftellen- zijn Nintendo Switch in ontvangst nemen. Dit grote cadeau kreeg hij van ons en iedereen die aanwezig was en we hadden geen betere keuze kunnen maken. Skyler is er dolgelukkig mee! We vulden het aan met een beschermhoes én spel van Mario; Odyssey. Ik ben blij dat we voor een groot cadeau zijn gegaan en dat hij hier veel plezier aan beleeft, in plaats van al die losse cadeautjes. Wie weet doen we dit volgend jaar wel weer zo. Zijn feestje is dus al geweest, gisteren mocht hij trakteren op school en vandaag is het dan echt zo ver: Skyler is jarig en hij is 6 jaar geworden. Ik heb een zoon van 6.

Het afgelopen jaar is Skyler gegroeid van kleuter naar een héél grote jongen. Van een kleuter is geen sprake meer; ik heb een kind dat leest, schrijft, een beetje kan rekenen, op zwemles zit, die zijn grenzen aan het opzoeken is, die lief en brutaal is en die zich ontpopt van een iets stiller jongetje naar een (heel!) praatgrage jongen. Ik vind het soms even heftig en omschakelen, maar zeker leuk en uitdagend. We hebben gesprekken, we lachen, we kibbelen, we schreeuwen, we knuffelen, we zeggen iedere avond hou van jou en we daten. Hij wil nog steeds hand in hand lopen, hij wil me nog steeds een kus geven en hij kruipt nog steeds ontzettend graag bij mij op de bank om te knuffelen. Dat dat maar voor altijd zo mag blijven.

Ik ben trots op Skyler. Hij heeft het afgelopen jaar wat angsten overwonnen met betrekking tot zwemmen, zindelijkheid ’s nachts en zijn grenzen aangeven. Groep 3 was voor hem een uitstekende keuze en we zien hem per dag letterlijk en figuurlijk groeien. Skyler is een jongen die veel wil, maar gelukkig steeds beter aanvoelt wat goed voor hem is. Hij wil vaak afspreken maar durft ook eindelijk te zeggen wanneer hij te moe is, ook al staat er al een week een afspraak gepland. Hij is een jongen die graag zijn ding binnen heeft; Lego bouwen, met de treinen spelen met zijn broertje, een filmpje kijken, een spelletje spelen, kleuren. Buiten spelen is leuk, maar het hoeft voor hem niet altijd. Qua sporten heeft ‘ie nog eigenlijk geen interesses. Eerst zijn A-diploma en daarna zien we wel weer verder.

Deze fase is heerlijk. Ik vind het fantastisch dat Skyler kan schrijven en regelmatig briefjes schrijft voor me. Ik vind het superleuk dat tekenen nu zijn interesse heeft en ben enorm trots op hem als hij weer eens een grote puzzel of een doos Lego binnen no time in elkaar heeft gezet. Ik vind het prachtig om te zien dat ‘ie zo lief is voor zijn broertje en hem altijd ‘lievie’ noemt en het is te aandoenlijk dat zijn opa en oma zoveel voor hem betekenen en dat hij zelf voorstelt om bloemen voor oma te kopen. Daar trek ik graag de pinpas voor. Ik vind deze fase ook moeilijk. Skyler wordt brutaler, is op zoek naar grenzen en trekt graag zijn eigen plan. Ondanks dat ‘ie Maddox ‘lievie’ noemt is het vaak genoeg ruzie waarbij ik ze uit elkaar moet trekken. Skyler denkt soms dat ‘ie al 16 is en dat hij kan doen wat hij wil. Hij voelt zich groot en dat moeten we weten. Hij kan zich soms verliezen in een bijdehante of driftige bui en het is lastig om daar doorheen te komen. Het is soms lastig om voor hem de rem in te trappen als we merken dat het teveel wordt. Maar wat is het heerlijk als we samen aan het daten zijn en hij de grootste verhalen heeft. Als ik hem zijn broertje zie helpen of als hij straalt van trots omdat ik hem een compliment geef. Hij onderzoekt ook zijn eigen grenzen en het is waanzinnig om getuige te mogen zijn van dat trotse snoetje en de groei die hij doormaakt.

Zaterdag hebben we Skylers partijtje en daarna is het even klaar met het feest. We gaan vier vriendjes ophalen thuis en daarna rijden we door naar Chimpie Champ. De jongens gaan eerst een uur springen bij Jump XL, daarna gaan ze aan tafel voor patat, snacks en cadeautjes en vervolgens mogen ze twee uur Chimpie Champ in. De ouders halen hun kind daar op en dan sluiten we thuis zijn verjaardag af. Een nieuw jaar breekt dan weer aan.

Skyler is 6 jaar geworden op deze woensdag 6 november. De transformatie ieder jaar is bizar, en ik ben heel benieuwd wat voor uitdagingen en gezelligheid komend jaar weer gaat brengen. Heel bijzonder om dit mee te maken!

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

12 Comments

 1. Jaya
  6 november 2019 / 09:07

  Gefeliciteerd met Skyler!

 2. JvK
  6 november 2019 / 09:35

  Gefeliciteerd! Wat mooi die foto’s van ieder jaar zo onder elkaar, je ziet de ontwikkeling in zijn karakter die jij beschrijft ook terug in de foto’s.

 3. Mirte
  6 november 2019 / 10:10

  Gefeliciteerd (met) Skyler!!

 4. Reiny
  6 november 2019 / 10:17

  Gefeliciteerd met jullie grote jongen!

 5. Gaby
  6 november 2019 / 10:50

  Gefeliciteerd met jullie grote zoon en broer,vindt het leuk hoe eerlijk jij het beschrijft

 6. 6 november 2019 / 11:03

  gefeliciteerd !!!! en oh boy 6 jaar alweer shir 😀

 7. Jessica
  6 november 2019 / 12:12

  Gefeliciteerd !!!!

 8. 6 november 2019 / 12:59

  Hieperdepiep! Van harte gefeliciteerd met Skyler.

 9. Ilona
  6 november 2019 / 15:20

  Van harte gefeliciteerd! Héél leuk om die foto’s van Skyler zo te zien!

 10. Nanda
  6 november 2019 / 17:01

  Och die eerste foto van Skyler: zo vertederend!
  Gefeliciteerd met jullie grote jongen!

 11. Rianne
  6 november 2019 / 21:55

  Gefeliciteerd wat een veranderingen elk jaar!

 12. Linda
  6 november 2019 / 23:36

  Gefeliciteerd met Skyler