(~215 B)
Ik mis een creatieve hobby

Ik mis een creatieve hobby

Tijdens onze vakantie zagen we iemand tekenen in een notitieboek, in het centrum van Assen. Ze was heerlijk op haar gemak iets aan het natekenen dat ze voor haar zag, en de jongens waren onder de indruk van haar creativiteit. Net daarvoor was ik bij Pipoos geweest, waar al iets werd aangewakkerd. Eigenlijk heeft dat me niet meer losgelaten en nu, weken later, denk ik er nog steeds regelmatig aan. Op dat moment werd iets bevestigd waar ik zo nu en dan vaker aan denk: ik mis een creatieve hobby.

Schrijven

Schrijven is echt mijn ding. Ik schreef als kind al schriften vol, heb een studie in deze richting gedaan, mag schrijven voor mijn werk en schrijf voor mijn blog. Er gaat eigenlijk geen dag voorbij zonder content. Dat is zeker een creatieve uitlaatklep, maar ik wil wel iets meer. Of beter gezegd: iets anders. En dan bedoel ik niet qua werk of blog, maar echt puur iets hobbymatigs.

Tekenen

Het eerste wat in me opkomt, is: ik zou wel willen leren tekenen. Ik ben daar niet zo goed in, maar het lijkt me heerlijk als je daar je ei in kwijt kan. Of schilderen. Ik zie online regelmatig voorbijkomen dat mensen hun schilderspullen pakken en lekker creatief bezig zijn. Ik heb geen idee of dat mijn ding is. Volgens mij ben ik daar veel te perfectionistisch voor want als ik een foutje maak in een notitieboek, wil ik al een nieuwe kopen. Ik ben altijd bang dat het niet lukt, niet goed genoeg is of nergens op lijkt. Misschien is dat wel een mooie eerste stap, om te proberen dat los te laten. Alhoewel dit al sinds mijn kinderjaren een ding is, haha. Zelfs schoolaantekeningen schreef ik drie keer over tot het naar mijn zin was.

Fotografie of potten bakken

Dan kom ik op nog iets anders: fotografie. Ik heb al jaren op mijn bucketlist staan dat ik me daarin wil verdiepen. Lekker creatief bezig zijn met de camera. En misschien dat als ik de camera goed onder de knie heb, ik zelfs foto’s voor mijn werk zou kunnen maken. Ergens durf ik niet zo goed. Ik weet niet zo goed waar dat aan ligt. Maar het lijkt me een hele leuke, creatieve uitlaatklep. Of potten bakken! Ik vind dat echt bijster interessant en het lijkt me superleuk om eens te doen, maar ik weet niet of ik daar feeling voor heb. Maar misschien hoeft dat ook helemaal niet, als het een hobby is. Plezier hebben staat bovenaan, toch?

Klein meisje

Zoals je ziet kan het heel wat kanten opgaan. Misschien dat ik er na de bruiloft een project van maak. Om mijn creatieve kanten te ontdekken en te kijken wat ik zoal leuk vind om te doen. Op mijn werk ben ik gesetteld en voor mijn gevoel komt er nu een beetje ruimte vrij. Als klein meisje was ik dol op tekenen, knutselen, handwerken, gedichten schrijven, borduren, dagboekjes schrijven, knippen en plakken en noem het maar op. Dat komt nu allemaal weer bovendrijven. Eens kijken waar dit schip gaat stranden!

Delen:
Secured By miniOrange