(~215 B)
Hoe zien mijn weken er nu uit?

Hoe zien mijn weken er nu uit?

Afgelopen maandag had ik mijn eerste werkdag bij AmstelveenZ. Het was even gek om, na jaren voor mezelf te hebben gewerkt, naar een kantoor te rijden. Maar gelukkig heb ik afgelopen weken al wat kunnen wennen omdat ik regelmatig bij en met iemand anders werkte. Ik ga je vertellen hoe mijn weken er nu uit gaan zien. Het was een gepuzzel, maar uiteindelijk heb ik alles rond gekregen en is het prima te overzien in de week. Heel fijn.

AmstelveenZ

Op maandag, dinsdag en donderdag werk ik bij AmstelveenZ. Ik ben daar op maandag en donderdag onder schooltijd; ik breng de jongens weg met de auto en rij daarna gelijk door. Dan ben ik net over half 9 op kantoor. Ik werk dan tot kwart voor 3, om vervolgens om 3 uur weer op het schoolplein te staan. Op dinsdag werk ik een hele dag. Ook dan breng ik de jongens weg en rij ik door, om vervolgens de hele dag op kantoor te zitten tot een uur of 5. Dit is de BSO-dag van Maddox, dus hij wordt om 3 uur opgehaald en gaat daarna fijn spelen. Skyler gaat zelf naar huis en is daar dan alleen tot ik thuis kom. Hij is vaker alleen en dat gaat helemaal prima voor deze tijd. Afgelopen week was hij heerlijk buiten aan het spelen met drie vrienden, toen ik thuis kwam. Een fijn geweten!

Dingen zelf blijven doen

Op maandag is het even een race tegen de klok. Ik ben om 3 uur op het schoolplein, breng Skyler dan snel huis en rij vervolgens met Maddox door naar kickboksen. Dat begint om half 4. Maar ik vind het fijn dat ik dit zelf kan blijven doen en vooral dat de jongens hun clubjes kunnen behouden zonder dat iemand anders dat van me overneemt. Op dinsdag rij ik eerst naar huis voor Skyler, heb ik even een moment met hem om te babbelen, bereid ik vast het eten voor en haal ik rustig Maddox op. Of Raymond haalt hem op, als hij eerder is. Op donderdag kunnen we na schooltijd rustig aan doen, aangezien Skyler pas om half 6 hoeft te basketballen.

Freelance opdrachten

Op woensdag en vrijdag werk ik momenteel nog voor Kek Mama, maar dat stopt over twee weken. Dan is het de bedoeling dat ik op woensdagochtend ruimte heb voor mezelf of voor mijn studie. Zodra de jongens thuis zijn om 12 uur, hebben we tijd samen. Maddox heeft dan nog een les kickboksen, maar dat bekijken we altijd per week of hij daar zin in heeft. Vorige week wel en deze week weer niet. Misschien is een vrije middag na zo’n lange dag met BSO ook wel lekker. Op vrijdag ben ik samen met mijn moeder. ’s Ochtends hebben we zo onze rituelen en ’s middags pak ik mijn freelance werkzaamheden voor My Lovely Notebook en de verloskundigenpraktijken op. Dat zal ik hoogstwaarschijnlijk ook wel woensdagmiddag nog een beetje doen, net waar ik zin in heb. Ik heb nu in mijn agenda ook nog twee freelance klussen staan die over een tijd een ochtend gaan plaatsvinden. Ik vind het prettig dat ik daar de ruimte voor blijf houden. Ik blijf iemand die graag verschillende dingen doet.

Lijstjes en planner

Ik heb een vast lijstje met dingen die ik naast AmstelveenZ moet doen. Dat varieert van ‘nieuwsbrief voor MLN checken’ tot ‘deadlines noteren in mijn agenda’. Op vrijdag pak ik die lijst erbij en kijk ik of ik alles gedaan heb.

Ik heb deze week al ontdekt dat het qua blogs geen vaste momenten gaan zijn. Na de eerste werkdag op maandag had ik veel zin om ’s avonds een blog voor Mommyhood te schrijven. Dat heb ik dan ook gedaan. En als ik er geen zin in heb, doe ik het niet. Ik zal ook niet zo heel veel opdrachten meer gaan aanpakken waar strenge deadlines aan hangen, simpelweg omdat ik er niet altijd meer de tijd voor ga hebben. Soms ontstaan er wel wat gaatjes: zo was ik dinsdag na een interview eerder thuis en kwam er een uurtje vrij waarin ik dit blog kon gaan schrijven.

Mijn planner is me nu enorm heilig. Ik moet elke week duidelijkheid hebben, wat ik allemaal moet regelen. Wanneer ben ik op pad voor AmstelveenZ? Wanneer ben ik aan de slag met betaalde opdrachten voor Mommyhood? Wanneer moet alles klaarstaan voor de verloskundigenpraktijken en wanneer zijn er belangrijke dingen voor de jongens? Van Structuurjunkie heb ik hun planner ontvangen en daar ben ik heel erg blij mee. Wekelijkse spreads met uuraanduiding waar ik fijn mee aan de slag kan. Onderaan kan ik alle to do’s noteren en overdag blok ik dan op bepaalde dagen de uren dat ik werk. Voor AmstelveenZ is het nu bijvoorbeeld rustig maar naarmate de deadline dichterbij komt, zal het een stuk hectischer worden qua teksten schrijven. Langzaamaan zal ik gaan ontdekken wat wel en niet werkt. Maar dat ik niet meer zonder mijn agenda kan, moge duidelijk zijn. Dat wordt mijn houvast in de week. Ik ben al dol op planners, maar nu is het helemaal ondenkbaar dat ik zonder naar buiten ga. Voordat mijn hoofd op hol slaat en ik het overzicht compleet kwijt ben. Ik werk nu met een ongedateerde planner, maar ik heb ook de gedateerde versies voor 2023 klaarliggen, de businessplanner en de gewone planner. Deze zijn een stuk groter, maar dat is misschien wel fijn. Ik ga nog even kijken waar ik mee ga werken in het nieuwe jaar!

Sporten

Ik wil heel graag blijven sporten. Ik ben een ochtendsporter en dat is momenteel wat lastig. Ik zou op woensdag en zaterdag wel een uurtje kunnen en voor de rest ben ik aangewezen op de avonden. Daar heb ik eigenlijk een hekel aan, haha. Ik moet dus even kijken hoe dit in de praktijk gaat. Voor nu heb ik vrede met twee keer in de week. Er komt vanzelf wel weer ergens ruimte. Of niet, dat is ook helemaal oké. Ik vind mijn avonden relaxt op de bank ook belangrijk.

Prima verdeling

Al met al heb ik zo alles prima verdeeld over de weken, denk ik zo. In de praktijk zal moeten blijken of het werkzaam is, zoals ik alles in mijn hoofd heb. Ik ben allang blij dat ik het met AmstelveenZ zo heb kunnen regelen, dat het goed in mijn leven past. Een soort freelancer in dienst, voelt het. Dat ik gewoon op het schoolplein kan staan om mijn jongens op te halen en dat ik in de schoolvakanties alle tijd voor ze heb. Vrijheid is en blijft een belangrijke factor voor me!

Delen:
Secured By miniOrange