(~215 B)
Drie veranderingen in het leven van Maddox

Drie veranderingen in het leven van Maddox

Als we het hebben over een makkelijk kind dat zich snel aanpast, dan is het Maddox wel. Het is een sociaal kind dat graag bezig is en alles heel erg leuk vindt. Of het nu een ritje naar de supermarkt is (‘ik wil scannen!´) of weer naar school na een vakantie. De afgelopen weken hebben er wat veranderingen plaatsgevonden in zijn leven. Naast dat hij naar school gaat en af kan spreken met vriendjes, heeft hij nu een paar ‘verplichtingen’. En ook daar gaat hij erg lekker op.

Kickboksen

Sinds een paar weken gaat Maddox naar kickboksen. Ik was op zoek naar een sport waar hij zijn ei in kwijt kon. En ondanks dat hij voetbal best leuk vindt, wilde ik toch een andere sport proberen. Ik keek nog even naar atletiek omdat hij mega hard kan rennen, maar ik vond de tijd van dinsdag om half 6 niet zo heel gunstig (ik zat ook al in de sollicitatieprocedure en had ook de BSO op dinsdag al aangevraagd). Op een gegeven moment kregen we een flyer in de brievenbus: kickboksen in Uithoorn voor kinderen vanaf 4 jaar. Dat leek me écht iets voor Maddox. Het duurt een half uurtje en de lessen zijn op maandag, woensdag en vrijdag. Je kunt zelf bepalen wanneer je wel en niet gaat.

Tijdens de proefles ontdekten we dat er ook een klasgenootje op kickboksen zit. De eerste les ging daardoor gelijk ontzettend goed. Maddox ging direct aan de slag, deed met alles mee en vond het heel erg leuk. De woensdag daarna wilde hij weer, maar heeft hij de hele les naast me staan huilen. Zijn klasgenootje was er niet en hij vond het opeens heel spannend. Maar de week daarna ging hij weer op maandag en was er niks aan de hand.

Ik heb een abonnement afgesloten die ik maandelijks kan opzeggen en sprak met hem af dat hij alleen de maandag zou gaan. Inmiddels zijn we alweer een paar weken verder en vindt hij het heel erg leuk. Zo leuk, dat ‘ie vaak ook op woensdag wil. Ik ben nooit zo pusherig en prestatiegericht als het om sporten voor de kinderen gaat omdat ik het vooral belangrijk vind dat ze op hun plek zitten. Het is fijn om te zien dat dat voor Maddox het geval is. En zolang hij het leuk vindt blijven we lekker gaan. Zo niet, dan zoeken we wel weer iets anders!

Zwemles

Sinds drie weken zit Maddox op zwemles. Hij heeft ruim een jaar op de wachtlijst gestaan en uiteindelijk was het zover en werden we gebeld: Maddox kon op vrijdagmiddag terecht. Perfect! Toen ik het telefoontje kreeg en Maddox het hoorde, begon hij gelijk te huilen. Zo spannend vond hij het. Tijdens de eerste zwemles wilde hij echt niet en huilde hij bij het omkleden. Ik moest hem ook echt naar de plek brengen waar hij plaats moest nemen. Maar na een half uur kreeg ik allemaal duimpjes van hem en riep hij: ‘ik vind het zo leuk, mama!’ Halleluja.

Inmiddels heeft hij drie lessen gehad en vindt hij het helemaal prima. Ze zwemmen spelenderwijs en elke keer weer vertelt hij me hoe fijn ze hebben gespeeld in het water. Hij vindt onder water met zijn hoofd nog wel spannend, maar dat komt allemaal wel. Hij gaat met plezier en dat is een grote opluchting. En een fijn geweten: zijn huid houdt het verbazingwekkend goed met dat chloorwater. Daar was ik wel een beetje bang voor. Ik ben benieuwd hoe lang dit zwemavontuur gaat duren! Bij Skyler was het 2.5 jaar, mede door corona. Hopelijk nu iets sneller de A in the pocket!

BSO

Sinds deze week gaat Maddox naar de BSO. Ik voelde me een heel klein beetje schuldig toen ik dit rond maakte, omdat Skyler dit nooit hoefde. Maar ook dit ging helemaal prima. Tijdens de rondleiding en het intakegesprek zag Maddox allemaal klasgenootjes, waaronder zijn beste vriendje. Hij ging met hen spelen en toen ik een half uur later naar huis wilde, kreeg ik hem echt niet mee. Hij vond het zó leuk! Er viel een last van mijn schouders. Toen ik hem ook dinsdagochtend vertelde dat hij voor het eerst naar de BSO ging, riep hij gelijk dat hij dan kon spelen met zijn beste vriend. Zo hoor ik het graag.

Hij gaat vanaf nu elke dinsdag, dus ook in de schoolvakanties. Zoals ik al zei is Maddox een heel sociaal kind dat graag wil spelen en op pad gaat. Zo is hij lekker elke dinsdag onder de pannen en heb ik weer wat qualitytime met Skyler in de vakanties. En wat tijd voor mezelf, dat vind ik ook wel lekker tussen de werkweken door. Win win. Blij voor hem, dat het gelijk zo goed ging. En blij voor mezelf, dat ik dit eindelijk geregeld heb.

Veranderingen

Al met al dus een paar flinke veranderingen die de week een stuk voller maken. Maandag kickboksen, dinsdag BSO, woensdag kickboksen als hij wil en vrijdag zwemmen. Maar hij gaat goed op de activiteiten en de duidelijkheid in de week. Heeft hij op woensdag en donderdag nog wat momenten om af te spreken, want ook dat is zijn hobby. Een bezig bijtje!

Delen:
Secured By miniOrange