(~215 B)

SpeelgoedSpeelgoed

Het leed dat solliciteren heet

Het leed dat solliciteren heet

Inmiddels staat mijn zoektocht naar een andere baan even op hold. Ik wil in alle rust mijn boek kunnen af schrijven en daar heb ik echt de komende maanden voor nodig. Bovendien kwam ik tot de conclusie dat ik meer mogelijkheden heb als Maddox naar school gaat. Eind april mag hij naar de basisschool en zal hij net als Skyler iedere dag onder de pannen zijn. Als ik nu een baan zou vinden zou er niet alleen minder tijd zijn voor mijn boek, maar ook een hoop geregeld moeten worden voor Maddox. Ik ben altijd heel impulsief in mijn acties (ik meldde me aan voor een NIMA opleiding terwijl ik amper sliep en mijn boekcontract net op zak had), maar ik moest nu echt tot de conclusie komen dat de tijd nog niet helemaal juist was. De plannen staan dus heel even in de koelkast tot het juiste moment zich aandient. Maar voordat ik tot deze conclusie kwam heb ik wel veel sollicitatiebrieven de deur uit gedaan. Een heel nieuwe wereld voor mij, aangezien ik nog niet heel veel anders heb gedaan.

Een stage

Nadat ik mijn opleiding Media, Informatie en Communicatie had afgerond lukte het me niet om een baan te vinden. Ik kwam al vrij snel in een UWV-traject terecht, waar ik uiteindelijk een leuke stageplek vond. Bij dit bedrijf mocht ik de webredactie verzorgen en nadat de stageperiode afgelopen was, wilde ze me graag in dienst nemen. Echter, op dat moment koos ik ervoor om fulltime aan mijn blog te gaan werken. Ik had net getekend bij een mediabureau en nam de sprong in het diepe. Dat pakte goed uit want inmiddels zijn we 11 jaar verder en werk ik nog steeds met veel liefde aan mijn blog. Wel merk ik, zoals ik al vaker heb geschreven, dat ik behoefte heb aan iets anders. Stabielere inkomsten, vaste werktijden, dat soort dingen. Een paar maanden geleden waren de opdrachten nihil en was ik het helemaal zat. Ik ben toen heel fanatiek op zoek gegaan naar een baan. Tevergeefs, want ik werk nog steeds aan Mommyhood.

Sollicitatiebrieven

Het leed dat solliciteren heet. Welkom in de echte wereld, Shir! Ik heb er heel wat brieven uitgestuurd, voor zowel fulltime als voor parttime functies. Ik heb gesolliciteerd bij voor mij onbekende bedrijven en heb zelfs gereageerd op vacatures bij bedrijven waar ik al jaren nauw mee samenwerk. Best moeilijk om dan afgewezen te worden, maar wel te horen ‘we werken wel heel fijn met je samen!’ Het is voor mij een wereld die ik moet ontdekken. Het duurde lang voordat ik überhaupt wist wat ik wilde qua functie, maar ook moest ik nadenken over het aantal uren en het bedrag dat ik wilde verdienen. Nu moet ik eerlijk zeggen dat mijn kijk op verdiensten heel anders is geworden nu ik blogger ben. Het staat natuurlijk als een paal boven water dat het relatief makkelijk geld verdienen is als een bedrijf jou mailt, een goed bedrag betaalt en jij daar slechts een artikel voor moet aanleveren. Ik moest even uit die bedragen stappen en me verdiepen in uurtarieven.

Zoektocht

Het is lastig om afgewezen te worden, helemaal als je denkt dat dit hem écht gaat worden. Er zijn twee vacatures geweest waarbij ik echt dacht: ‘hier staat Shirley boven’. Helaas dachten de bedrijven daar anders over. Achteraf had het zo moeten zijn. Het is mijn tijd nog niet helemaal. Ik heb nu de rust en ruimte voor mijn boek, ik heb af en toe nog wat fantastische opdrachten en vind het toch ook wel heel erg fijn om nog wat tijd met Maddox te hebben alvorens hij gaat starten op de basisschool. Zodra mijn manuscript is ingeleverd en Maddox is gestart in groep 1, kan ik me in alle rust weer focussen op sollicitatiebrieven sturen. De voorgaande brieven en zelfs gesprekken die ik heb gevoerd hebben me in ieder geval geholpen met helder krijgen wat ik zoal wil en voor hoeveel uur ik aan de slag zou willen. Dat is ook wat waard.

Share: