(~215 B)
De interactieve wereldbol van VTech is een pláátje!

De interactieve wereldbol van VTech is een pláátje!

Voor oudere kinderen speelgoed vinden vind ik echt heel erg lastig. Ik merk aan Skyler dat hij overal een beetje tussen hangt en eigenlijk niks heel erg leuk vindt. Hij speelt wel eens met Duplo, vindt Lego af en toe leuk om in elkaar te zetten en zit erg graag op zijn Nintendo Switch. We hebben een tijd geleden Gravitrax aangeschaft -hij kocht het van zijn geld wat hij kreeg voor zijn rapport- maar vooralsnog kan hem dat niet bekoren. Met een verjaardag én de feestdagen in het vooruitzicht zul je begrijpen dat dit nog erg lastig wordt. Een van de redenen waarom ik ook nog geen verlanglijstje heb gedeeld. Maar toen we bij het evenement van VTech waren, waren Raymond en ik direct onder de indruk van de interactieve wereldbol. Ook de jongens vonden het heel erg leuk en vooral voor Skyler is dit ontzettend leuk en leerzaam. Maddox is er nog wel veel te jong voor om het goed te begrijpen.

Deze interactieve wereldbol met kleuren lcd-scherm bevat meer dan 5 uur aan videomateriaal door de BBC. Dat vonden wij al een prachtig geweten! Via het scherm kun je een van de tien thema’s kiezen: landen, vlaggen, hoofdsteden, valuta, dieren, talen en nog veel meer. Ontdek welke dieren er overal leven, welke vlag er bij welk land hoort, wat de hoofdstad is van bijvoorbeeld Spanje, waar Egypte ligt en welke bijzondere bezienswaardigheden er allemaal zijn. Door een categorie te selecteren komen er via het scherm filmpjes tevoorschijn. Als je hem bijvoorbeeld op hoofdsteden zet en je klikt met de interactieve pen op Nederland, krijg je daarna te horen dat het Amsterdam is en zie je op het scherm een klein filmpje van de hoofdstuk. Hoe tof? De kwaliteit van het scherm is echt heel erg goed en zorgt voor heldere, mooie filmpjes.

De wereldbol bevat maar liefst 600 video’s, meer dan 200 vragen en meer dan 3000 weetjes via audio- en videofragmenten. Je kunt 3 uitdagende spellen spelen en zo enorm veel leren over de wereld. Eerlijk? Voor ons is dit ook nog heel erg leerzaam en tof! Het is officieel geschikt voor kinderen vanaf een jaar of 7. Het is fijn als ze zelf kunnen lezen en daarom zou ik zeggen vanaf groep 4. Je kunt met zijn tweeen spelen, maar ook zeker alles alleen doen. En het is niet alleen een fantastisch stuk educatief speelgoed: het misstaat ook zeker niet in de kinderkamer.

Met VTech had ik het erover dat ik het zo moeilijk vind voor deze leeftijd. Als we kijken naar het assortiment van VTech voor oudere kinderen zijn het ook voornamelijk schermen zoals een vloggerscamera of een tablet. Met deze interactieve wereldbol hebben ze echt iets tofs, leerzaams en toch interessants gemaakt. De prijs van de wereldbol wisselt een beetje, maar over het algemeen betaal je tussen de 90 en 100 euro. Bij Lobbes is hij momenteel 99,95. Bij Bol via een externe verkoper betaal je 95 euro. Een hoop geld, maar ik beloof je dat het een fantastisch, stevig, mooi, leerzaam stuk speelgoed is waar je heel wat jaren mee uit de voeten kunt. Zelfs jij als ouder gaat dit nog leuk vinden!

Delen:
Secured By miniOrange