(~215 B)
Het beëindigen van een relatie zonder slag of stoot

Het beëindigen van een relatie zonder slag of stoot

De afgelopen tijd heb ik op Instagram een paar keer het bericht gelezen dat relaties zijn gestrand. Veelal relaties van een aantal jaar met kinderen in het spel. Enerzijds schrik ik hier altijd van; anderzijds heb ik veel bewondering voor hoe deze stellen met de situatie omgaan. Voor zover je dat als buitenstaander kan beoordelen en voor zover ze dat met de buitenwereld delen, natuurlijk.

17.5 jaar samen

Zelf heb ik een relatie van 17.5 jaar en zijn de momenten dat we op het puntje van wankelen stonden nog niet voorgekomen. Wel hebben we deze elf jaar geleden gekend en toen hadden we ook een pauze in onze relatie. Ik heb dit wel eens eerder met jullie gedeeld en behalve veel verdriet, heeft het ons ook veel goeds gedaan. Gelukkig waren er toen nog geen kinderen in het spel. We waren erg jong toen we bij elkaar kwamen (16 en 18) en hebben dus al veel dingen met elkaar gedeeld. Maar hoe je het wendt of keert: ik denk dat iedereen wel eens een moment heeft van ‘is dit het nu?’ Op dat moment had Raymond dat na zeven jaar, toen we net ons eerste koophuis hadden gekocht. Gelukkig kwamen we drie maanden daarna weer bij elkaar, hebben we hard gewerkt aan de issues die er op dat moment waren en staat de teller dus inmiddels alweer op 17.5 jaar, zijn we verloofd en hebben we twee prachtige kinderen.

Frustraties en liefde

Raymond en ik kennen elkaar door en door en we hebben allebei dingen die we van elkaar waarderen en waar we ons kapot aan ergeren. Ik ben behoorlijk introvert, heb veel behoefte aan eigen ruimte en ben dus echt niet zo iemand die staat te springen om het feit dat hij nu grotendeels thuiswerkt. In mijn bubbel kan ik kortaf zijn en ben ik heus niet de meest sprankelende persoonlijkheid ter wereld. Tegelijkertijd irriteert het me mateloos dat Raymond soms zo moeilijk kan doen en zijn er meer punten waarbij ik soms denk ‘come on!’ Ik denk dat dat iets heel menselijks is. Dat hoop ik maar, haha. Het gaat in ieder geval al jaren goed, want naast deze frustraties en ergernissen zijn er natuurlijk (gelukkig maar) veel mooie dingen aan elkaar op te noemen. We hebben dus nooit zo’n relatiecrisis gekend dat het vreselijk slecht ging en we erover dachten om uit elkaar te gaan maar ik kan heel goed begrijpen dat er stellen zijn die hier wel tegenaan lopen. Als het bij ons op iets stuk zou kunnen lopen, zou dat absoluut communicatie zijn. Of intimiteit.

Uitelkaar.nl

Uitelkaar.nl vroeg me naar mijn persoonlijke verhaal en ik wil graag hun platform onder de aandacht brengen. Want mocht je twijfelen over je relatie of misschien de knoop hebben doorgehakt dat het voor iedereen beter is om apart samen verder te gaan, kan dit scheidingsplatform zeker een handje helpen. Zij vinden het belangrijk dat ouders op goede voet uit elkaar gaan en dat kinderen hier niet de dupe van hoeven te zijn. Geen vechtscheiding, maar in alle rust alles regelen voor jezelf, de ander en vooral de kinderen. Dat zal ook altijd mijn hoofddoel worden, mochten Raymond en ik ooit tegenover elkaar komen te staan omdat het moois wat we nu hebben niet meer werkt. Je weet nooit hoe je leven gaat lopen, ook al ben ik er nu vrij zeker van dat we samen oud worden. En dat we in godsnaam die bruiloft nog steeds moeten plannen!

Plannen en begeleiding

Op uitelkaar.nl kan je samen aan een scheidings- en/of ouderschapsplan werken, uiteraard met de beste begeleiding waar nodig. Zo staat er altijd een persoonlijke casemanager (of mediator) klaar om vragen te beantwoorden en je door het proces heen te helpen. Uitelkaar.nl heeft een speciale subsidieregeling gekregen, daarom kunnen zij het mogelijk maken om al vanaf 36,00 euro te scheiden. Dit scheelt tijd en veel geld dan als je meteen naar een advocaat stapt. Dit eindigt dan ook vaak in een vechtscheiding en dat wil niemand natuurlijk. Best een heftig onderwerp om over te praten, maar ik vind dat hier ook ruimte voor moet zijn. 30% van de kinderen leeft met gescheiden ouders en ik hoop met heel mijn hart dat de kinderen daar veilig, rustig en uiteindelijk gelukkig uit gaan komen. Aan de situatie kun je helaas niks meer doen als je op zo’n punt bent aangekomen samen; aan de uitkomst valt heel erg goed te werken.

Relatie veranderd door Corona

Waar ik ook wel benieuwd naar ben, is of jouw relatie is veranderd door Corona. Ik moet eerlijk zeggen dat ik de situatie even heel moeilijk vond toen iedereen thuis kwam te zitten, maar dat ik al een beetje gewend was met Raymond om me heen omdat hij een stapje terug deed qua werk. Eigenlijk heeft zijn situatie ervoor gezorgd dat ik de kinderen minder alleen hoefde op te vangen, dat de taken in het huishouden beter verdeeld werden en dat er meer ruimte is ontstaan voor mijn eigen ding. Ik kan wat meer wandelen, sporten en werken. Ik klaag wel eens dat ik vind dat ‘ie maar weer een extra dag naar kantoor moet, maar aan de andere kant is dit een gezondere situatie. Voorheen ging hij ’s ochtends om 08.00 uur de deur uit en kwam hij ’s avonds om 22.00 uur eens binnen. Er was amper contact met de kinderen, tussen ons liep het echt niet altijd even soepel en alles kwam op mijn schouders terecht. Door zijn thuiswerken en door Corona is de balans veel meer in orde. Dus ja, af en toe erger ik me enorm aan zijn aanwezigheid overdag; anderzijds zou ik niet meer terug willen naar eerst. De qualitytime die we nu hebben en hebben gehad met elkaar en met de kinderen, hebben we de afgelopen jaren niet meer gehad. Via uitelkaar.nl kun je de relatietest invullen. Wie weet helpt je dat een beetje op weg. Hier kwam er een heel goede score uit, dus ik denk dat we die bruiloft maar moeten gaan plannen.

Liefde, rust en geduld
Wees dankbaar voor je goede en gezonde relatie, werk keihard aan dat moois wat jullie samen hebben opgebouwd, maar verlies jezelf, de ander en de kinderen niet uit het oog. Mocht het echt niet meer gaan, zorg er dan voor dat alles met veel liefde, rust en geduld geregeld wordt. Daar wordt iedereen beter van. Take care als je in deze situatie zit! X

Delen:
Secured By miniOrange