(~215 B)
Het alarmsysteem van Ring voor een veiliger gevoel

Het alarmsysteem van Ring voor een veiliger gevoel

We wonen in een inbraakgevoelige wijk. Regelmatig staan er borden van de politie zodra je de wijk in rijdt en in de buurtapp lezen we toch wel vaker dan we zouden willen over (pogingen tot) inbraak in huizen en auto’s. Raymond heeft laatst eens via de lampen ingesteld dat alle lichten in huis aan springen zodra er beweging in de tuin was. Toen we tot drie keer toe ’s nachts rond 03.00 uur van schrik rechtop in bed zaten omdat er een paar katten een onderonsje hadden in onze tuin, wisten we: daar moeten we iets anders op verzinnen. Ik kreeg een mail van Ring met de vraag of ik hun alarmsysteem wilde testen en dat leek me een stuk fijner dan de lampenoplossing van Raymond. We hebben het nu een paar weken hangen en het voelt heel veilig. We hebben de eerste generatie beveiligsset gekregen.

Makkelijk systeem

We, of eigenlijk vooral Raymond, zijn dol op de technologie van nu. We vinden het makkelijk om de lampen, rolluiken, kachel en muziek te bedienen via onze telefoon en daarom is het Ring alarmsysteem een mooie toevoeging aan ons digitale huis. What a time to be alive! Het systeem dat wij hebben bestaat uit 5 delen, een basisstation, contactsensor, bewegingssensor, bedieningspaneel en signaalversterker. De contactsensor hang je op een deur of raam in je woning en je kunt ervoor kiezen om mobiele meldingen te ontvangen wanneer de deur of het raam opengaat. Ik vergeet nooit meer dat ik mijn moeder ’s ochtends om 07.00 uur hoorde: ‘godsamme, wat hebben ze nu weer!’ Haha. Er ging steeds een piepje af zodra de deur geopend werd. Dat hebben we uiteindelijk uitgezet, maar als je bijvoorbeeld op vakantie bent kan dit wel een fijn systeem zijn om daar een melding van te krijgen om te zien of het overeenkomt met de afspraken die je bijvoorbeeld hebt met degene die de planten komt verzorgen. De bewegingssensor kun je in elke kamer van je woning aanbrengen en je kunt een melding krijgen wanneer beweging wordt gedetecteerd. Wij hebben deze in de woonkamer hangen. Als ik op de bank zit en beweeg, zie ik daar een lampje knipperen. Bevestig deze wel heel goed op een goede ondergrond, want die van ons is al eens naar beneden gevallen. Als je een huisdier hebt, moet je even kijken naar de juiste instellingen. Niets zo vervelend als een alarm dat continu afgaat zodra jullie hond begint te lopen. Of lichten die aanspringen zodra er katten in de tuin lopen zoals wij hadden, haha.

Alles via de app

Het bedieningspaneel hebben we in de gang hangen, wel zo handig bij de deur. Ik moet eerlijk zeggen dat ik dat zelf vrij weinig gebruik. Via de app op mijn telefoon kan ik het alarm in- en uitschakelen. Het bedieningspaneel is dan eigenlijk ook meer voor andere mensen die binnenkomen en de app niet hebben, zoals mijn ouders. Echter, wij kiezen ervoor om het systeem dan van tevoren zelf uit te schakelen. Tijdens vakanties of nachtjes weg kan het wel handig zijn voor de mensen die op het huis passen. Je kunt het systeem op drie standen zetten: afwezig activeert het hele systeem, uitgeschakeld zet alles uit en met thuis activeer je slechts delen. Wij zetten het alarm eigenlijk alleen ’s avonds aan voor het slapen, of echt als we weg zijn. We maken dus geen gebruik van slechts een bepaald deel. Je kunt bij instellingen kiezen of het alarm gelijk begint te loeien als de deur geopend wordt, of dat het nog even een paar seconden duurt.

Veilig gevoel

Het systeem werkt simpel en ik vind het heel prettig. Raymond had het binnen no time geïnstalleerd en het enige wat ik moet doen is klikken op ‘weg’ als ik wegga en het via de app weer uitschakelen zodra ik voor de deur sta. Ik ben het tot nu toe twee keer vergeten. Het alarm werkt héél goed en luid, kan ik je vertellen. Het geeft me een veilig gevoel dat we dit nu hebben hangen. Als we weg zijn, maar ook als ik alleen thuis ben met de jongens en bijvoorbeeld alleen slaap. Raymond was regelmatig in het buitenland en ook al gebeurt dat momenteel niet; ik weet zeker dat het alarm staat ingeschakeld zodra hij het vliegtuig in gaat. Nu nog de Ring deurbel, dat maakt ons systeem helemaal af!

Het alarmsysteem van Ring dat wij hebben kost 229 euro.

Delen:
Secured By miniOrange