(~215 B)
Een partijtje voor Skyler: real life gamen

Een partijtje voor Skyler: real life gamen

Twee jaar ging Skylers partijtje niet door in verband met Corona. Met zijn zevende verjaardag zaten we in een lockdown en met zijn achtste verjaardag was het allemaal nog wat onzeker en wisselend per week. We zouden die laatste nog begin dit jaar vieren, maar opeens waren we een paar maanden verder. Zo gaan die dingen. We wisten wel: dit jaar pakken we iets groter uit. Dat had-ie verdiend! Zijn verjaardag was twee weken geleden, vorig weekend waren Raymond en ik een weekend weg en afgelopen weekend was het dan eindelijk zover; Skylers partijtje voor zijn negende verjaardag.

Een partijtje vieren we nooit thuis. Ik kan me heel lastig over die hectiek en chaos heen zetten en leg met liefde geld neer om iets leuks voor de jongens te organiseren. Het eerste jaar gingen we met Skyler bowlen en lieten we iedereen verzamelen bij ons thuis. Binnen een half uur was alles overhoop getrokken en zag ik het al niet meer zitten. Dat doe ik dus niet weer, haha. Een partijtje is soms best duur als je het buiten de deur wil vieren, maar het is me iedere euro waard.

Voor dit jaar wist Skyler eigenlijk direct wat hij wilde doen: naar Turf Aalsmeer. Hier was hij ook met iemand anders z’n partijtje en dat heeft indruk achtergelaten. Turf zit in Aalsmeer en dit bedrijf heeft verschillende arrangementen voor unieke spellen. Of je nu met volwassenen komt voor een bedrijfsfeestje of voor een kinderpartijtje. Dit is overigens niet gesponsord, we zijn gewoon enthousiast en hebben alles zelf betaald. Er zijn verschillende activiteiten te boeken en Skyler koos voor Gold Greek.

Het spel duurt ruim een uur en bevat allerlei elementen: goed zoeken naar goudstaven, goud afpakken van andere teams met de laserguns en samen puzzelen in de diverse gebouwen in het dorp. Een soort real life gamen, dus. Een combinatie van lasergamen, escape room en schat zoeken. Onwijs tof! Het is heel mooi opgezet en in een hal zijn verschillende kamers ontwikkeld. Het is donker, er liggen hooibalen en overal is wel iets te zien.

Na de uitleg gaan de kinderen aan de slag en zijn ze dus ongeveer 70 minuten bezig. Raymond bleef in de andere kamer wachten voor als er iets zou zijn, en ik ben tussendoor met Maddox boodschappen gaan doen, haha. Heel relaxt dus!

Na afloop krijgen de kinderen limonade en chips. We hebben toen ook de cadeautjes uitgepakt. Omdat je hier niet kan eten, hebben ze arrangementen met omliggende partijen. Dat hebben wij ook gedaan, omdat we alleen het spel wel wat kort vonden voor een heel feestje. Bij The Beach in Aalsmeer hebben we dus kindermenu’s gereserveerd. Via Turf is dat 500 meter verderop.

De kinderen kregen patat met snacks en appelmoes, en ook kwamen de kannen limonade op tafel. Flinke porties! Hier hebben we ook nog drie kwartier gezeten. Al met al was het een feestje van 11.15 uur verzamelen tot 14.30 uur de laatste thuis brengen. Toen de jongens allemaal aan tafel zaten om te eten, mocht Maddox daar ook bij zitten. Raymond en ik zaten aan een andere tafel en hebben ook lunch besteld. We waren erbij, maar hadden er eigenlijk vrij weinig omkijken naar.

De jongens vonden het allemaal fantastisch. Ze waren fanatiek, raakten er niet over uitgepraat en het hele plaatje klopte. Hoeveel dit grapje ons gekost heeft? Zo’n 250 euro. Dit was dan voor acht kinderen, inclusief het eten en drinken. Ik was er niet zo heel happig op om dit te regelen vanwege het bedrag, maar Raymond zei al: ‘hij heeft twee jaar niks gedaan, dus dit is wel prima.’ Achteraf was het het helemaal waard!

Na afloop waren de kinderen thuis en konden wij in een rustig huis met de beentjes omhoog. Skyler had de middag van zijn leven!

Delen:
Secured By miniOrange