(~215 B)
Deze vitamines kunnen jouw baby helpen gezond te blijven

Deze vitamines kunnen jouw baby helpen gezond te blijven

Gefeliciteerd met je baby! Nu je kleintje er is, wil je er alles aan doen om ervoor te zorgen dat hij of zij gezond en gelukkig blijft. Gelukkig zijn er enkele eenvoudige dingen die je kunt doen om te helpen. Een van de belangrijkste dingen die je kunt doen is ervoor zorgen dat je baby de vitamines krijgt die hij nodig heeft voor een gezonde start in het leven. Hier zijn zes vitamines die je baby nodig heeft en hoe je ervoor kunt zorgen dat hij ze binnenkrijgt.

Dit blog is aangeleverd.

Vitamine A

Vitamine A is belangrijk voor het gezichtsvermogen, het immuunsysteem en de celgroei. Het zit in voedingsmiddelen als wortels, zoete aardappelen en mango’s. Je vindt het ook in verrijkte granen, melk en eieren. Hoewel je vitamine A kunt halen uit voedsel, hebben veel baby’s ook een supplement nodig. Als je erover denkt je baby een vitamine A-supplement te geven, praat dan eerst met je arts om er zeker van te zijn dat het de juiste beslissing is voor je kleintje. Bovendien is dit pas nodig als het kindje 6 maanden is.

Vitamine B6

Vitamine B6 helpt het lichaam nieuwe rode bloedcellen aan te maken en ondersteunt het zenuwstelsel. Het zit in voedsel als kip, aardappelen en bananen. Je vindt het ook in verrijkte granen en andere graanproducten. Vitamine B is ook pas nodig vanaf een leeftijd van 6 maanden.

Vitamine B12

Vitamines kopen voor je kleintje? Vergeet dan zeker vitamine B12 niet. Vitamine B12 helpt bij de vorming van rode bloedcellen en ondersteunt de zenuwfunctie. Deze vitamine komt voor in voedingsmiddelen als vlees, gevogelte, vis, eieren en zuivelproducten. Je vindt het ook in verrijkte granen en andere graanproducten. Je kunt vaak ook multivitaminen kopen waar een combinatie van alles in zit.

Vitamine C

Vitamine C helpt bij wondgenezing, weefselherstel en ijzeropname. Het zit in voedingsmiddelen als sinaasappels, grapefruits, aardbeien, paprika’s en broccoli. Je vindt het ook in verrijkte sappen en voedingsmiddelen. Kinderen krijgen dit vanaf 4 maanden binnen.

Vitamine D

Vitamine d baby helpt bij de opname van calcium voor sterke botten en tanden. Het zit in vette vis zoals zalm en tonijn. Je vindt het ook in verrijkte melk en sappen en in eieren van kippen die een vitamine D-rijk dieet kregen. En vergeet niet: het zonnetje doet ook wonderen. Maar dan weer niet te lang, voor zo’n kleintje. Vitamine D wordt al vanaf de geboorte aangeraden in de vorm van druppels.

Vitamine K

Pasgeboren baby’s hebben nog niet de darmbacteriën om zelf vitamine K aan te maken. Daarom heeft je kindje de eerste drie maanden na de geboorte extra vitamine K nodig, als hij borstvoeding of minder dan 500 ml flesvoeding krijgt. Bij gehele flesvoeding en grotere flessen is dit dus niet meer nodig.

Foliumzuur

Last but not least helpt foliumzuur bij bepaalde geboorteafwijkingen van de hersenen en de wervelkolom te voorkomen. Het zit in groene bladgroenten als spinazie, boerenkool en in peulvruchten als zwarte bonen en linzen. Je vindt het ook in verrijkte granen, broden, pasta’s, rijst en sojaproducten. Door voldoende van deze vitale voedingsstoffen binnen te krijgen, maak je je baby klaar voor een gezonde start in het leven. Het wordt aangeraden om hier als mama al vroeg mee te starten en het dus niet pas te nemen zodra je daadwerkelijk zwanger bent. Begin dus met foliumzuur zodra je de anticonceptie de deur uit doet.

Delen:
Secured By miniOrange