(~215 B)
Onze plannen voor de feestdagen

Onze plannen voor de feestdagen

De Sint is in het land, de schoenen zijn al een keer gezet, de verlanglijstjes liggen klaar en de eerste cadeautjes zijn gekocht. We gaan de drukke decembermaand in! Ik moet eerlijk zeggen dat ik een beetje schrok van hoe snel dat is gegaan allemaal. Ik was nog helemaal niet bezig met de feestdagen, omdat ik met mijn hoofd bij mijn nieuwe werk zat. Maar feit is dat we over twee weken in december zitten. Wat de plannen zijn? Ik hoop eigenlijk in een  pyjama op de bank te hangen. Bij LASCANA heb ik in ieder geval al toffe pyjama’s gezien waar ik de hele Kerstvakantie wel in wil hangen.

Pakjesmiddag

Maar dat kan natuurlijk niet! Ik heb twee stuiterende jongens die zich onwijs verheugen op de Sinterklaasperiode. Ja, ook Skyler. Hij zit nog in het verhaal en gaat er samen met zijn broertje in op. Ze zetten één keer in de week hun schoen en op 3 december zijn we bij mijn ouders thuis om Pakjesmiddag te vieren. Dit doen we eigenlijk elk jaar op zaterdagmiddag, omdat we zo weer redelijk op tijd naar huis kunnen en er zondag met het nieuwe speelgoed gespeeld kan worden. Op 5 december is Raymond jarig! Dat valt op een maandag en we hebben dan eigenlijk geen plannen. Natuurlijk hoop ik wel een leuk cadeautje te scoren en komt er een taartje op tafel. Misschien gaan we zelfs zondag nog wel iets leuks doen met zijn vieren. Maar dat is allemaal nog niet concreet.

Gourmetten

Voor de Kerstdagen hebben we helemaal nog niks gepland staan, eigenlijk. Het weekend voor Kerst ga ik met Skyler naar de concerten van Flemming en Antoon en daar hebben we onwijs veel zin in. Op Kerstavond komt er een gourmetstel op tafel, omdat dat traditie is. De kinderen vinden dat fantastisch! We hebben lekker onze huispakken aan en maken er een chille avond van. Het liefst duik ik daarna met Raymond op de bank voor All You Need Is Love, maar dat vindt hij echt een verschrikking, haha. Gelukkig krijg ik het altijd wel voor elkaar om het op televisie te kijken, waarna ik Raymond naast me met een scheef oog zie meekijken en ‘pfff’ hoor roepen. Nu al zin in, lol.

Fijne loungepakken van LASCANA

Gemak

Ook heb ik mijn ouders gevraagd om een Kerstdag bij ons te komen eten. Ik heb ze gevraagd om te komen gourmetten, dus misschien doen we dat op Kerstavond. Anders verschuiven we alles naar een andere Kerstdag. Het staat dus allemaal niet zo strak gepland. Maar we maken altijd wel van een dag een heerlijk moment thuis met zijn vieren. Wat Raymond en ik ook leuk vinden, is om een avond wat specialer te eten. Maar denk nu niet dat ik uren in de keuken ga staan. Lang leve de supermarkt die heerlijke gerechten in de koeling hebben. Mooie bakjes met speciaal vlees, bijpassende groente en een speciaal toetje. We schuiven het meeste zo de oven in. De kinderen eten soms mee en soms niet. Voor hen zijn kipnuggets in de vorm van een kerstboom al een hit. Zoals je merkt: we geven er niet zo heel veel om.

Boswandeling

Naast het gourmetten is ook op Tweede Kerstdag wandelen een soort traditie aan het worden. Heerlijk om met de rest van Nederland, die er dezelfde traditie op nahoudt, in het Amsterdamse Bos te lopen. Negen van de tien keer schijnt op die dag heerlijk de zon. Kunnen we allemaal even in beweging komen. De pyjama uit en de joggingpak aan. Love it.

Lekker vrij

Ik ben tijdens de Kerstvakantie twee weken lang vrij omdat de jongens thuis zijn. Raymond werkt wel gewoon. Omdat Maddox’ BSO wel door loopt en Raymond dus gewoon moet werken om de feestdagen heen, vinden we het belangrijk om alles rustig te houden. Zolang de Kerstboom aan staat, we allemaal in huispak bij elkaar zijn, in ieder geval één avond kunnen gourmetten en een spelletje kunnen spelen zonder ruzie, is onze Kerst compleet.

Pyjamadag!

Delen:
Secured By miniOrange