(~215 B)

SpeelgoedSpeelgoed

Dingen die ik hoognodig moet opruimen (maar waar ik geen zin in heb…)

Dingen die ik hoognodig moet opruimen (maar waar ik geen zin in heb…)

Als ik de berichten online mag geloven, heeft iedereen opeens zeeën van tijd om het huis te schilderen, een hobby op te pakken en series te bingewatchen. Jammer, maar voor hier thuis geldt dat niet. Skyler heeft voor ruim twee uur per dag aan schoolwerk en moet daarbij geholpen worden, ik zit gewoon wat uren achter de computer voor mijn werk, Raymond heeft dingen te doen en ondertussen moeten we de kinderen nog zien te vermaken ook. O ja, er is ook nog het huishouden. Ik zou graag willen maar in quarantaine zitten is echt niet zo rooskleurig als dat het lijkt. Toch heb ik hier en daar echt wel tijd om iets te opruimen. Er is een aantal kasten in huis die ik onder handen moet nemen, maar daar heb ik helemaal geen zin in. En ik gooi het dus op ‘geen tijd hebben’, haha.

Kast in de badkamer

Ons badkamermeubel vind ik zelf een drama. Het ziet er mooi uit, maar de indeling is nu niet je-van-het. Bovenop hebben we weinig ruimte en de lades zijn niet optimaal doordat de afvoer er doorheen moet en de lades dus zijn uitgesneden. Het liefst zou ik nieuwe badkamermeubels kopen, maar ondanks dat de badkamer aardig groot is past er voor nu niet veel meer bij. Anyway: kopen is voor nu geen optie dus we zullen op moeten ruimen. Er liggen een hoop spullen in die we niet gebruiken en andere dingen die wel een ander plekje kunnen gebruiken. Het probleem is: ik ruim deze twee lades regelmatig op maar toch wordt het steeds weer een rommel. Ondanks de bakjes die ik heb gekocht bij Action om het te organiseren. Omdat het steeds weer voor frustratie zorgt, ga ik er dit weekend nog mee aan de slag. Want steeds de la opentrekken en chagrijnig worden lijkt me nu ook niet zo goed.

De voorraadkast

In ons vorige huis hadden we een grote kast in de keuken waar al onze voorraad in zat. Van pasta tot aan pastasaus en van wereldgerechten tot kruidenzakjes. In dit huis hebben we alles in een grote lade in de keuken. Een diepe lade waar veel in past, maar die toch altijd rommelig is. Vorige week heeft Raymond de bovenste lade uitgezocht en hebben we veel producten die over datum waren weggegooid, maar nu is toch echt de onderste la met de complete voorraad aan de beurt. Ik weet voor hoeveel voldoening het kan zorgen want ik waag me er vaker aan, maar voor nu heb ik er zó geen zin in…

Edit: gelijk na het schrijven van dit artikel heb ik dit van mijn lijstje kunnen vinken!

De kast in de gang

We hebben de kast in de gang nog helemaal niet zo lang en het was overzichtelijk ingedeeld toen we hem neerzetten, maar voor nu is het weer een ravage. Het is ook zo’n kast met lades en deuren waar van alles in gelegd wordt waar voor de rest geen plek voor is. Dingen die ik uit het oog wil hebben, dingen die in de weg liggen, dingen die al weken op het aanrecht liggen en die ik zat ben. Echt troepenlades. Ik weet zeker dat de helft uit de lades weggegooid kan worden, maar ik zie er heel erg tegenop om hiermee aan de slag te gaan. Zoveel kleine troepjes…

Kleding van de jongens

En dan heb ik het niet zozeer over de kleding in hun kast, maar alle kleding die ik eruit heb gehaald. Ik heb op zolder bakken vol met oude kleding van Skyler die voor Maddox waren en van Maddox heb ik te kleine kleding die ik nog moet uitzoeken om te verkopen. Er staan overal bakken en het wordt alleen maar meer. Ik moet er echt even voor gaan zitten want laatst tijdens het zoeken kwam ik Skylers oude winterjas tegen die Maddox nu aan heeft en die ontzettend tof is. Dat zal ook voor veel andere kleding gelden, die nu liggen te verstoffen in de kast en prima door Maddox gedragen kunnen worden. Ik heb het niet voor niks bewaard.

Mijn eigen kledingkast

Misschien wel het meest drama van alles: mijn eigen kledingkast. Het lijkt alsof er een bom is ontploft, mijn jurkjes hangen opgepropt tegen elkaar aan en mijn sweaterstapel is omgevallen. Alles wordt er nu in gegooid en ik ben het gehele overzicht kwijt. Ik draag dus nu maar steeds weer hetzelfde omdat ik geen zin heb in deze chaos. Maar ja, ik heb zoveel mooie kleding… Hier moet ik gewoon even een dag voor uittrekken om mee aan de slag te gaan. Ik vind het altijd zo heerlijk als de kledingkast op orde is. Alles weer netjes op de hanger, netjes opgevouwen, dingen eruit die ik niet meer draag en overzicht.

Heb jij ook zulke opruimklusjes waar je tegenaan zit te hikken?

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

7 Comments

 1. 21 maart 2020 / 07:26

  Ik dacht ook van tevoren ik ga opruimen, helaas. Maandag gewerkt om voor kids van school thuiswerk te geven. Dinsdag thuis administratie. Woensdag op school kinderen opgevangen. En dan idd nog een dochter gr5 die soms hulp nodig had en een zoon gr2 die ook van alles wil.
  De voorraadkast is opgeruimd, verder nog niks..

  Kledingkasten wil ik ook nog en een dressoir in de woonkamer.

  Succes! Goed dat je de voorraadla meteen hebt aangepakt.

 2. 21 maart 2020 / 07:28

  Ja, hier zelfde. En onze tuin moet gedaan worden plus het hok opruimen. Waarschijnlijk duurt het na 6 april nog wel een aantal weken. We doen hier rustig aanm elke dag een beetje.

 3. Jacqueline
  21 maart 2020 / 10:30

  Ik ken het gevoel…lades en kasten die uitpuilen en me dan steeds voornemen om deze binnenkort op te ruimen. Denk ook altijd dat het bij anderen zo opgeruimd en gestructureerd is…behalve bij mij.
  Jouw verhaal doet me in dat opzicht goed…ik ben niet de enige

 4. Sarina
  21 maart 2020 / 14:51

  Ik kijk al weken tegen enorm vieze ramen aan. Vandaag heb ik met grote tegenzin de schuifpui onder handen genomen. De rest van de ramen moet maar even wachten.

 5. Irini
  22 maart 2020 / 08:28

  Ik heb ook helemaal geen tijd om iets te doen. Werk 32 uur in de week thuis. Ondertussen ben ik juf !! Ben allang blij als ik op woensdag (mijn vrije dag) na “schooltijd” een paar wassen kan doen.

  ik dacht thuiswerken : oh lekker, af en toe even de was doen, even wat opruimen. Nou ho maar !! Zit gewoon uren lang te rammen achter die computer !

 6. Milou
  22 maart 2020 / 09:08

  Hier moet alles gewoon wachten. Ben 11-03 bevallen door middel van een keizersnede dus hier moet het echt even wachten hoe graag ik ok dingen wil doen

 7. 22 maart 2020 / 21:28

  Mijn badkamerkast was ook mooi opgeruimd, producten netjes bij elkaar… maar met een peuter in huis blijft dat niet lang duren. En eerlijk? Eenmaal het een troep is, dan gooi ik de rest er ook weer in, haha. Ik zou ook wel willen opruimen, maar net als jou heb ik er simpelweg de tijd niet voor. Overdag heb ik mijn dochter bij me. En zodra ze ‘s avonds in bed ligt, heb ik mijn me time nodig om op dit artikel te reageren 😉 ach, als het opruimen niet lukt, dan lig ik daar niet van wakker. Op dit moment zijn er immers andere dingen belangrijk!