(~215 B)

SpeelgoedSpeelgoed

DIARY: de eerste week thuis

DIARY: de eerste week thuis

Afgelopen maandag gingen de scholen dicht en werd ons geadviseerd om zo veel mogelijk thuis te blijven. Dat is even zoeken met twee kinderen. Ik ben door blijven werken, Raymond moest nog een hoop doen en ondertussen kwam er ook van de juf iedere dag een mail met daarin het schoolwerk voor Skyler. Ik kan je zeggen dat ik het heel erg moeilijk vond. Zelf werken, de kinderen entertainen, Skyler helpen met zijn schoolwerk, zelf geen kant op kunnen. Ik voel me echt heel erg naar en moe, maar helaas doen we niks aan de situatie. Ik hoop oprecht dat we de goede kant op gaan, dat de onderzoeken gaan uitwijzen dat we dit niet voor niks doen en dat we ook hier thuis de balans beter gaan vinden. Ik heb ook contact met de uitgeverij gehad omdat ik op deze manier nooit mijn boek af krijg geschreven. Bovendien zijn de interviews gecanceld en is het heel begrijpelijk dat deze mensen nu ook kiezen voor hun eigen werk in plaats van deze randzaken. Er komt wel uitstel aan, maar ik hoop ook dat er de komende tijd wat rust en ruimte komt om wat meer te gaan schrijven. Voor nu heb ik vooral veel zorgen, veel hoofdpijn en ben ik behoorlijk overprikkeld. Hoe is dat bij jullie? Hebben jullie wel je draai gevonden de afgelopen week?

Ik ga jullie onze week laten zien. Veelal thuis, maar gelukkig vonden we momenten om toch een frisse neus te halen. In het bos, aan het strand toen er weinig mensen waren, heel even naar de speeltuin. We moeten toch wat want hoe prettig ik het normaliter ook vind om lekker thuis te zijn, met de kinderen en alle uitdagingen die het met zich meebrengt is het toch vervelend. Hoop dat jullie allemaal in goede gezondheid zijn en snel jullie draai in alles gevonden hebben!

Nou, kijk mee. Het is wel een beetje veel van hetzelfde maar ja, we zijn nu eenmaal allemaal een beetje beperkt, haha.

Maandag

Goedemorgen!

Ik ga even naar de winkel om wat dingen voor Skyler te kopen om school te kunnen blijven doe. En ik heb het laatste brood bij de bakker, geluksmomentje.

Ik ben ’s middags even aan het werk.

’s Avonds ga ik vroeg naar bed en lees ik dit boek uit, De Oppas van Jet van Vuuren.

Dinsdag

Ik ben vroeg op pad want ik moet langs Skylers school om zijn schoolwerk op te halen. Dit is een heerlijk plaatje zo.

Ik heb ook zelf wat dingen voor Skyler geprint om de eerste dagen door te komen. Dit lenteboekje valt in de smaak.

Anke moet even naar de verloskundige en daar zijn de regels dat er niemand anders mee mag. Seb komt dus even bij ons spelen omdat er geen andere mogelijkheden zijn.

En de rest van de dag verloopt zo’n beetje zo.

Ik volg de plantraining van Cynthia. Als je dit ook wil, kun je de code Shirley gebruiken voor 10 euro korting.

’s Middags moet ik er even uit met Maddox dus we gaan naar het bos.

Het is best druk, maar we zoeken een plek op waar het heel rustig is. Kan ‘ie toch even uitrazen.

’s Avonds kijk ik Topdokters.

Woensdag

Wij beginnen met spelen…

En Skyler begint met zijn schoolwerk. Raymond is maandag, toen Ikea nog net open was, dit bureau gaan kopen zodat Skyler een eigen plekje heeft. Is een goede zet!

Ik schrijf weer een artikel.

’s Middags gaan we naar IJmuiden. Dit strand is altijd relatief rustig dus we wagen het erop. En dat blijkt een goede keuze want er lopen amper mensen. De mensen die er zijn, lopen vooral langs het water. Zo doen we het maar een beetje; willen we naar buiten, dan doen we dat alleen op plekken waar het heel rustig is. Toen we aankwamen om 15.30 uur bij het strand was de parkeerplaats zo goed als leeg, op misschien tien auto’s na. Dat is voor ons een teken dat het op het strand prima te doen is en dan wagen we het erop. In het weekend hebben we dus vooral niet in de file gestaan om een strandwandeling te kunnen maken…

Lekker rennen.

Donderdag

Donderdag beginnen we de dag weer met schoolwerk.

Ik ga op zolder de was doen en Maddox komt gezellig bij me spelen.

Ik moet even naar de supermarkt en gelukkig valt de chaos mee. Het voelt wel heel gek om hier te lopen nu. Niets is meer vanzelfsprekend, ofzo.

Vrijdag

Zit ‘ie weer!

Ook hebben we nu de inlog voor wat programma’s op de computer dus spelenderwijs leren. Dit vindt Skyler zo leuk!

Maddox is lekker aan het spelen met al zijn speelgoed. Altijd leuk om te zien wat ‘ie met de regenbogen maakt.

Skyler hoeft zeker niet de hele dag school te doen en zit ook veel op zijn Nintendo. Ik vind het helemaal prima.

Maddox gaat in de tuin spelen.

En nadat ik het artikel heb geschreven over dingen opruimen ga ik direct aan de slag met de voorraadlade. Blij dat dat afgevinkt is.

We hadden de trampoline opgeruimd voor de winter maar Raymond zet hem weer lekker in elkaar. Maddox is dolgelukkig. En ja, na het schoonmaken gaan de laarzen uit, haha.

Knuffelen en chips eten.

’s Avonds kijk ik naar The Voice Kids. Of beter gezegd: Anouk.

Zaterdag

Goedemorgen weekend! Alhoewel de dagen nu allemaal op elkaar lijken, haha.

We zijn lekker op tijd in het bos en vinden een route waar we bijna geen mensen tegen komen. Top! We merken vooral dat Maddox een beetje van slag is, meer huilt dan normaal en toch meer chagrijnig is (dat kind is nooit humeurig normaal gesproken). Kinderdagverblijf is natuurlijk weggevallen, zijn peutergym, spelen met een vriendje, ons uitje op woensdag of donderdag, oma op vrijdag. We moeten allemaal onze draai vinden maar hij nog het meest. Een rondje bos doet dan altijd wonderen en gelukkig kan dat nog zolang we ons aan de regels houden. En omdat het Amsterdamse Bos 20 (!) keer zo groot is als het Vondelpark kun je genoeg van de standaard paden afwijken en lekker rustig wandelen.

De rest van de dag blijven we binnen en ik waag me aan de bakmixen die ik ban Homemade heb gekregen. Variant Nailed It? Haha. Ik kan wel zeggen dat het heerlijk was, dus wat dat betreft heb ik het best oké gedaan.

Ook deze maak ik. En dat smaakt ook prima. We hebben niet alles zelf op gegeten maar…

Ik breng het bij Anke langs!

Veel schermuren deze week.

Raymond en ik kijken seizoen 2 van You maar vinden het echt niks meer aan. We switchen over naar dit. En dit lieve mensen, is hartverscheurend. Maar toch wel een mustsee.

Zondag

Ik ben al de hele week uit mijn ritme, uit mijn doen en toch niet zo heel erg blij. Ik baal van alles en zit in een negatieve spiraal omdat ik de frustratie maar lastig kwijt kan. Ik merk dan direct dat ik ga graaien naar ongezond voedsel en wil dat weer op de rit krijgen. Ik start dan ook met magere kwark met mango en granola. Prima zo! Hopelijk krijg ik mezelf weer een beetje back on track. En ik ga voorlopig niet meer bakken, haha.

De hele dag blijven we thuis en de kinderen vermaken zich in de tuin. Omdat dit niet gaan veranderen voor de rest, sluit ik hier het fotodagboek af.

Stay safe, blijf gezond, hou je aan de regels, haal af en toe een frisse neus en vermaak je voor de rest binnen. We can do this! X

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

6 Comments

 1. 23 maart 2020 / 06:33

  Mag ik zeggen dat ik heb genoten van de eerste week? Helemaal geen verplichtingen en niet hoeven. Alleen maar je huis wat op orde houden en voor je kinderen zorgen, volgens mij had ik huismoeder moeten worden Maar je hebt een hele hoop leuks met de kinderen gedaan, de volgende weken ga je ook overleven!

  • Lydia
   23 maart 2020 / 11:03

   Dat mag je zeker zeggen.

   Maar in jouw geval is er dus geen eigen werk dat nog gedaan moet worden naast het bezighouden van je kinderen. Als ik je hoor over ‘geen verplichtingen’.

   Genoeg ouders (zoals Shirley) die gewoon hun werk moeten doen maar opeens hun kinderen thuis hebben en die bezig moeten houden.

   Dat heb ik nu dus ook en ik word gillend gek.
   Dus Shirley: enorm herkenbaar.
   Echt, als de scholen weer beginnen gaat de vlag hier uit!!

 2. 23 maart 2020 / 07:30

  Nee, de situatie is echt niet leuk. Maar ik vind dat je nog best veel dingen hebt kunnen doen met de kinderen. Hier in België zijn alle speeltuinen afgesloten en in het bos is het veel te druk waardoor ook dat geen optie is. We mogen ons ook niet vervoeren naar het strand als dat niet noodzakelijk is. Vooral thuis blijven dus. Gelukkig hebben we een tuintje en zit het weer mee. Zo kan mijn dochtertje het meerendeel van de dag buiten spelen. En voor de rest ook veel tv hier want binnen is ze moeilijk te vermaken. Leuk dat Skyler een bureau heeft, dat is vast een motivatie voor hem met al dat schoolwerk. De trampoline lijkt me ook heel tof! Wij zijn naar seizoen 1 van You aan het kijken en ik vind het ook niet zo geweldig. We gaan dit seizoen nog uitkijken om te zien hoe het afloopt, maar dat is het ook. Lief dat je Anke tompoucen hebt gebracht. Ik kan me voorstellen dat dit geen leuke periode is voor haar. Al zal haar kindje vast het lichtpuntje zijn in deze nare periode!

 3. 23 maart 2020 / 10:00

  toch nog een chill weekje waarin je toch nog wel wat heb gedaan. en ik vind het maar raar in de supermarkt lopen, lijkt wel een stille ruimte met wat mensen….nu dan want vorige week was het een gekkenhuis!! ene kant niet zo heel erg dat het stil is maar het is gewoon raar

 4. sarina
  24 maart 2020 / 09:16

  het voelt nog heel onwerkelijk dat dit tot 1 juni kan gaan duren.

 5. 24 maart 2020 / 09:50

  Petje af voor hoe je dit allemaal doet met de kinderen.