(~215 B)
Dingen die ik altijd doe in de avond zodra de kinderen in bed liggen

Dingen die ik altijd doe in de avond zodra de kinderen in bed liggen

Maddox gaat iedere avond rond 18.30 uur naar bed. Meestal gaan we rond 18.20 naar boven om hem vervolgens te wassen, zijn pyjama aan te doen, tanden te poetsen en hem een boekje voor te lezen. Hij is heel actief overdag en gaat dus altijd lekker op tijd slapen. Na vijf minuten ligt hij te pitten dus dat is wel echt zijn tijd. Skyler gaat een uur later naar bed en ligt meestal wel rond 19.30 uur in bed. Soms een kwariertje later, maar het is eigenlijk nooit later dan 19.45 uur. Het zijn tijden die de jongens nodig hebben. Rond 20.00 uur hebben we dus geen kinderen en het huis voor ons alleen. Wat doe ik in deze tijd allemaal voordat ik zelf ga slapen?

Televisie kijken

Tsjah, wij zijn nog wel echte ouderwetse televisie-kijkers. Waar veel mensen in onze omgeving hun televisieabonnement opzeggen, zijn wij nog heel erg blij met ons alles in een pakket met televisie-abonnement. Ik ben een sucker voor RTL4 en kijk eigenlijk alles met veel plezier. Na al die jaren kijk ik nog steeds GTST, ik ben zo’n persoon dat enorm geniet van RTL Boulevard en kijk alle programma’s rond 20.30 uur ook altijd. Van bouwprogramma’s met de leuke aannemer Bob tot smullen bij het leed van een ander in Verslaafd of Married at First Sight. Ik geniet er eigenlijk altijd wel van, haha. We kijken ook wel vaak Netflix, maar de gewone televisie wint het bij mij eigenlijk altijd wel.

Keuken opruimen en speelgoed rapen

Meestal hebben de kinderen zelf het speelgoed wel opgeruimd, maar toch doe ik nog altijd even een rondje door het huis om alle losse troepjes op te ruimen. Als de kinderen op bed liggen wil ik altijd wel dat het rustig is om me heen en niet nog tegen bergen speelgoed aan hoeven kijken. Ook wil ik de keuken netjes. Spullen van het avondeten weg, pannen afgewassen, kruimels van het aanrecht, de vaatwasser klaargezet. Heerlijk.

Lezen

Ik probeer iedere avond te lezen en dat lukt ook vaak wel. Veel vaker alleen in bed, maar de laatste tijd toch ook wel ’s avonds op de bank. Ik ben ook zo iemand die dan automatisch de televisie aanzet en vervolgens met het achtergrondgeluid een boek gaat lezen. Is een alles in een pakket niet toevallig ook met e-reader abonnement? Voor nu heb ik Kobo Plus en daar geniet ik onwijs van. Dan lees ik toch wel weer veel boeken, de afgelopen twee maanden zelfs 11 stuks. Vlak voor het slapengaan in bed lees ik ook altijd want anders zit ik veel te lang met mijn telefoon in mijn handen.

Doelloos scrollen

Ik hou van mijn telefoon. Niet om te bellen, maar wel om lekker te scrollen door Instagram. Ik zou graag willen zeggen dat het voor mijn werk nodig is, maar ik vind het ook heel ontspannend om ’s avonds lekker voor mezelf bij te lezen. Stories te bekijken, foto’s te zien die ik gemist heb, etc. Ik open Instagram vrij regelmatig en geniet daar echt van. Ik zou wel iets willen minderen zodat ik meer tijd kan maken voor een goed boek, maar dat gaat echt in fases. Heerlijk als de jongens op bed liggen om op de bank te ploffen.

Pyjama en kleedje

Je ziet mij ’s avonds nooit met normale kleding aan op de bank zitten, haha. Ik draag altijd een joggingbroek of zelfs al mijn pyjama. Ik nestel me altijd op hetzelfde plekje op de bank, met mijn warme gestreepte deken die ik ooit eens gescoord heb. Het liefst kom ik er dan ook niet meer vanaf.

De wekker checken en alles opladen

Mijn Apple Watch gaat altijd aan de lader zodra ik mijn bed in stap. Deze laadt snel op dus zodra ik klaar ben met lezen, kan ik hem weer omdoen zodat hij mijn slaap kan tracken. Vind ik altijd interessant. Mijn telefoon gaat aan de lader zodra ik echt ga slapen, maar niet voordat ik mijn wekker extra heb gecheckt. Ik heb hem iedere dag automatisch op een bepaald tijdstip staan, maar het is een tik van me om dat te controleren. Ik kijk ook altijd even of het geluid goed staat, zodat ik zeker weet dat ik me ’s ochtends niet verslaap.

Schrijven

De laatste tijd is dit weer een herontdekt avondritueel. Ik slaap ontzettend slecht en word veel wakker. Ik kom niet in de diepe slaap en ben ontzettend onrustig. Ik kan gerust ’s nachts drie uur wakker liggen, waarna er van alles door mijn hoofd spookt. Ik heb dus altijd mijn notitieboek naast mijn bed waar ik voor het slapengaan -nog voor het lezen- even in schrijf. Wat is er gebeurd? Waar denk ik aan? Hoe was de dag? Waar zit ik mee? Wat moet ik echt even noteren? Het is echt een kruising tussen dagboekschrijven, dankbaarheid en to do-lijstjes. Hierna pak ik dan nog even de e-reader en ga ik lezen. Ik kijk dan geen televisie meer en probeer ook mijn telefoon niet meer te pakken. Op deze manier slaap ik voor mijn gevoel toch iets rustiger. Dat houden we er dus in!

Delen:
Secured By miniOrange