(~215 B)
Dit nieuwe speelgoed thuis is een schot in de roos

Dit nieuwe speelgoed thuis is een schot in de roos

De laatste paar weken hebben we een kleine speelgoed’crisis’ hier thuis. Skyler vindt het al langere tijd moeilijk om te spelen, maar Maddox vermaakte zich eigenlijk nog wel dagelijks met zijn spullen. Duplo, Lego en vooral Playmobil is een grote hit. Ook auto’s van Paw Patrol doen het nog steeds heel erg goed. Maar de laatste tijd is Maddox onrustig, wil hij nergens mee spelen en heb ik in de afgelopen weken maar weinig speelgoed hoeven opruimen. Maddox kijkt vaker een filmpje, wil vooral veel naar buiten en vindt geen plezier meer in de speelgoedbakken die we beneden hebben. Tijd voor afwisseling!

Op zulke momenten ga ik altijd flink door de bakken heen, breng ik veel speelgoed naar boven en wissel ik af met speelgoed dat op zolder staat. Voor nu gaan we sowieso wat meer naar boven brengen want als Maddox eerdaags ook op school start, hebben we niet zo heel veel spullen beneden nodig. Bovendien vinden de jongens het de bom om boven te spelen. Maar behalve afwisselen, helpt af en toe nieuw speelgoed ook zeker goed om zo’n speelgoedcrisis te doorbreken. Er komt een verjaardag aan waarvoor ik even een goed verlanglijstje moet maken en we kregen een onwijs leuk pakket van de webshop Little Wannahaves toegestuurd. Ik kan je zeggen: de inhoud viel in de smaak bij béide jongens!

Regenboog van Grimm’s

We hebben al een paar jaar de regenboog van Little Dutch in huis en daar zijn we heel erg blij mee. Maddox pakt dit nog vrij regelmatig en weet er altijd wel iets creatiefs van te maken. De regenboog van Grimm’s bleef op mijn lijstje staan, helemaal omdat deze groter is, meer bogen bevat en je daar dus nog meer tofs mee kunt maken. De kleuren spreken ook heel erg aan, écht een regenboog. Van Little Wannahaves, een winkel in Utrecht en nu ook een online shop, kregen we de grote regenboog van Grimm’s toegestuurd. Het was direct een schot in de roos! Maddox maakt er bruggen van, bouwt torens, parkeergarages en combineert het met ander speelgoed. Ik ben van mening dat zo’n regenboog, van welk merk dan ook, echt tof speelgoed is waar ieder kind mee uit de voeten kan. Ik raad dit dan ook altijd aan voor een eerste verjaardag en noem het zelfs in mijn boek. Kan niet misgaan! Wij zijn in ieder geval blij met de originele regenboog van Grimm’s.

Autobaan van WaytoPlay

Naar deze wegdelen van WaytoPlay heb ik al héél vaak zitten kijken en ze stonden inmiddels op Maddox’ lijstje. We hebben een goedkopere variant in huis, maar van Little Wannahaves kregen we deze van WaytoPlay toegestuurd. Deze banen zijn gemaakt van soepel, maar heel sterk rubber en kan zowel binnen als buiten gebruikt worden. Ook kunnen ze tegen een stootje en schijnen ze op iedere ondergrond goed te werken. Omdat het van rubber is kan het ook nog eens prima tegen water (het kan zelfs in de vaatwasser) én je kunt flink uitbreiden met verschillende sets. Met het oog op spelen in de tuin, op de camping én binnen lijkt me dit fantastische speelgoed. Zowel Skyler als Maddox speelt hier heel graag, dus uitbreiding gaat er zeker komen. Skyler heeft zelfs uit zichzelf ontdekt dat je de banen ook prima over de regenbogen kan bouwen en daarmee wordt zijn creativiteit weer een beetje gestimuleerd. Wij hebben de grote WaytoPlay set met 24 delen.

Beide speelgoed is echt een grote hit hier in huis en vind ik dan ook echte aanraders. Ik ben blij dat de jongens hier enthousiast van worden en dat het weer even voor prikkels zorgt. We merken dan ook gelijk dat ander speelgoed uit de kast komt, om dat met het nieuwe speelgoed te combineren. Dat zie ik graag!

Delen:
Secured By miniOrange