(~215 B)
Gelezen boeken van 2021 #2

Gelezen boeken van 2021 #2

Januari was voor mij een fantastische leesmaand. Ik las zes boeken uit en had een goede leesflow te pakken. In februari is dat niet heel anders geweest! Ik las een boek minder uit en pakte met enige regelmaat mijn e-reader erbij om lekker te gaan lezen. Vrijwel iedere avond voor het slapengaan las ik minimaal een half uur en dat zorgt toch wel weer voor een paar uitgelezen boeken.

Ik merk wel dat ik steeds vaker grijp naar fictie of non-fictie waar ik niets van hoef te ‘leren’. Zelfhulpboeken voor het slapengaan zijn geen goede zet, omdat ik dan maar aantekeningen blijf maken en niet helemaal tot rust kom. Ik heb dus een mix van boeken staan op mijn e-reader, van boeken die ik overdag lees en boeken die ik er ’s avonds graag bij pak. Jammer dat je geen mapjes kunt maken op je e-reader, haha.

Nou, kijk mee naar de boeken die ik uitlas in februari. Het zijn er vijf en daarmee staat de teller van de reading challenge alweer op elf!

Ik wil met je mee -Jill Mansell

Wanneer Mimi voor het eerst haar vaders nieuwe huis in de Cotswolds bezoekt, raakt ze verliefd op het dorp en de mensen die er wonen, allen met hun eigen sores en gekkigheden. Vooral met Cal heeft ze meteen een klik. En nog iets meer. Hij is gastvrij, charismatisch en gewoonweg té knap. Maar het leven staat op het punt om een aantal onverwachte en schokkende wendingen te nemen. De paden van Mimi en Cal zullen elkaar steeds opnieuw kruisen – maar zal het ooit het juiste moment voor hen beiden zijn?

Als ik niet weet wat ik wil lezen en me maar moeilijk kan concentreren, grijp ik altijd naar de boeken van Jill Mansell. Ook al is het allemaal voorspelbaar, weet je eigenlijk wel hoe het afloopt en lijken veel verhalen op elkaar; ik geniet er keer op keer van. Ook dit verhaal heeft me weer heerlijk beziggehouden en ik heb van iedere bladzijde genoten. Geen hoogstaande literatuur; wel heerlijk voor het slapengaan!

Je vindt het boek hier.

Personal Body Plan – Tom Barten

Vanuit een persoonlijke drijfveer bedacht Tom Barten op zijn zolderkamer Personal Body Plan. Een decennium later is dit plan uitgegroeid tot een fenomeen waarmee ruim 20.000 mensen aan de slag zijn gegaan.En nu is het de beurt aan jou. Met Personal Body Plan – the fat burning guide geeft Tom je de kennis en de handvatten om te ontdekken wat werkt voor jou. Vanuit de pijlers: gedrag, voeding, training en herstel. Geen wondermiddelen, want die bestaan niet. Wel inzichten waarmee jij de regie over je lichaam krijgt en waarmee je jouw persoonlijke doelen zeker kan behalen én behouden.

Ik wilde graag wat meer lezen over voeding en helemaal nu ik wat meer aan het sporten ben, zou ik hier meer inzicht in willen hebben. Personal Body Plan leert je over hoe voeding is opgebouwd, hoe alles zit qua eiwitten, vetten en koolhydraten, hoe gedrag en herstel bijdraagt aan je sport, etc. Ik moet eerlijk zeggen dat het boek zelf weinig voorstelt. Het had wel iets meer de diepte in mogen gaan. Toch heb ik wel weer mijn account geactiveerd om zo meer mijn voeding bij het sporten te laten matchen en om te zorgen dat de voedingswaarden allemaal in balans zijn. Dat ik iedere keer ook voldoende eet, want ik zit met mijn hoofd nog te vaak bij de dieetmodus. En ik heb gemerkt dat mijn koolhydraten wat te hoog zijn en mijn eiwitten en vezels te laag. Fijn om dit zo inzichtelijk te hebben en dit te combineren met fijne sportschema’s.

Je vindt het boek hier.

Hej Denemarken – Svea Ersson

Als Merels vriend Robin voor zijn werk naar Denemarken vertrekt, besluit zij daar haar droom van een eigen speelgoedwinkel te verwezenlijken. Helaas verloopt de start maar moeizaam en Robin begint zich steeds vreemder te gedragen. Dan wordt hij gearresteerd op verdenking van moord. Merel gaat op onderzoek uit en ontdekt iets wat haar wereld op zijn kop zet…

Ik heb een beetje een haat-liefdeverhouding met dit boek gehad. Het las als een trein, het wekte mijn interesse, maar het achterliggende onderwerp vond ik echt vreselijk. Het ‘geheim’ was niet mijn ding, maar het verhaal eromheen weer wel. Snap je het nog? Ik heb het boek in ieder geval wel vier sterren gegeven want ik kon het niet meer wegleggen en het einde was heel verrassend. Een leuk boek voor tussendoor met de nodige spanning en sensatie.

Je vindt het boek hier.

Beter op reis Viora & Joost

Als Viora te horen krijgt dat ze acute lymfatische leukemie heeft verandert alles: haar bruisende leven waarin ze samenwoont met haar vriend Joost, vijf keer per week sport en fulltime werkt staat volledig op zijn kop. In Beter op reis beschrijven Joost en Viora de rollercoaster waarin hun leven is veranderd: de gekke en aangrijpende situaties in het ziekenhuis, de hoop en wanhoop, kleine overwinningen en grote mijlpalen en hoe ze elkaar en hun relatie op de been houden. Na tweeënhalf jaar ziekenhuis wordt Viora genezen verklaard. Ze laten alles achter zich om hun droom waar te maken, en vertrekken voor een jaar op wereldreis. Beter op reis is ontroerend en aangrijpend, maar ook optimistisch en ontzettend vrolijk: indrukwekkende anekdotes worden afgewisseld met hilarische verhalen van Joost en Viora, elk vanuit hun eigen perspectief. Een inspirerend boek voor iedereen die zich afvraagt wat écht belangrijk is in het leven.

Ik volg Viora al een tijd online, ook tijdens haar ziekte, en vind het heel inspirerend hoe zij zich door de afgelopen jaren heeft geworsteld en nu in het leven staat. Het klinkt ergens een beetje raar, maar ik geniet altijd wel van dit soort boeken. Waarin je een kijkje krijgt in iemands leven en ziet hoe hij of zij hiermee omgaat. Als je zo’n persoon dan ‘kent’, leest dat nog iets fijner. Dat had ik met het boek van Monique van Loon ook al. Dit boek is inspirerend, leest lekker weg, ik vind het onwijs mooi om vanuit twee personen het verhaal te lezen en ik vind eigenlijk wel dat er een deel twee mag komen. Over hun reizen, maar ook over hun onzekerheden en de angst voor het terugkeren van de leukemie.

Je vindt het boek hier.

Familieopstelling – Kluun

Stijn van Diepen (Komt een vrouw bij de dokter) is terug: 55 jaar oud, maar niet veel wijzer. Hij besluit op zoek te gaan naar zichzelf, zijn roots en de Ware. Nu echt. Achttien jaar nadat zijn vrouw Carmen is overleden en zeven jaar nadat zijn huwelijk met Roos op de klippen is gelopen, blijkt ook de zoveelste nieuwe liefde van Stijn van Diepen niet de ware te zijn. Terwijl hij nog altijd van feest naar feest strompelt, wordt zijn moeder met alzheimer in een verzorgingstehuis opgenomen, dreigt zijn beste vriend Frenk hem te laten vallen en moet hij de verjaardag van zijn dochter Luna, die eenentwintig wordt, organiseren. Een crisis lijkt onvermijdelijk. Waarom is zijn (liefdes)leven zo’n puinhoop? Het is tijd om eens grondig in de spiegel te kijken.
In een hilarische en ontroerende zoektocht naar zichzelf keert Stijn terug naar zijn jeugd in Noord-Brabant, stuit hij op een aangrijpende familiegeschiedenis en belandt uiteindelijk op het Ierse platteland in een ultieme poging antwoorden te vinden op zijn vragen. Zal hij op zijn vijfenvijftigste zichzelf weten te vinden? En belangrijker nog: de liefde?

Er zijn van die boeken die ik wil lezen en die ik dan in mijn verlanglijstje zet op bol.com, totdat ze eens via Kobo Plus beschikbaar zijn. Zo ging dat ook met dit boek van Kluun. De recensies waren niet al te best en dus wilde ik er (nog) geen geld aan uitgeven, maar ik was wél heel nieuwsgierig omdat ik Kluuns schrijfstijl wel kan waarderen. Uiteindelijk kwam ‘ie beschikbaar en ben ik begonnen met lezen. Afgelopen weekend las ik hem uit en ik heb er een dubbel gevoel over. Of anders gezegd: het eerste gedeelte vond ik eigenlijk hartstikke saai en vervelend. Ik vond de houding van Kluun vreselijk, het verhaal kon me niet boeien en ik kwam er maar moeilijk doorheen. Maar Kluun is eigenlijk een schrijver waarbij ik wil doorlezen. En dat deed ik. De tweede helft van het boek had mijn aandacht wél. Helemaal het deel dat hij naar Ierland gaat en daar zijn verhaal komt doen. Dát had ik wel meer willen lezen want toen werd het opeens interessant en ontroerend. Al met al een prima boek voor tussendoor, maar geen favoriet.

Je vindt het boek hier.

Ik ben nu begonnen in het nieuwste boek van een van mijn favoriete auteurs, B.A. Paris. De roman ‘Het dilemma‘ viel onwijs tegen, maar de thrillers van daarvoor kon ik niet meer wegleggen. Hopelijk is De Therapeut net zo’n topper. Je leest het in het volgende boekenoverzicht!

Delen:
Secured By miniOrange