(~215 B)
Deze dingen stonden op mijn doelenlijst voor 2021. Heb ik ze ook behaald?

Deze dingen stonden op mijn doelenlijst voor 2021. Heb ik ze ook behaald?

Begin 2021 deelde ik een lijst met dingen die ik graag in 2021 zou willen doen en bereiken. Aan goede voornemens doe ik al heel lang niet meer, maar het is wel fijn om een bepaalde focus te hebben voor het nieuwe jaar. Ik schreef begin deze maand over mijn 22 voor 2022 en in 2021 was dat dus een doelenlijstje met zes punten. Ik kwam hem tegen via Timehop en was het alweer een beetje vergeten (zo goed ben ik dus met doelen stellen). Eens kijken of ik dingen kan afvinken!

Mijn boek 1 februari inleveren en daarna de hele maand focussen op de feedbackrondes om het boek drukklaar te maken.

Dit is natuurlijk helemaal gelukt! Ik heb mijn boek op tijd ingeleverd en we waren zo snel met de correctierondes, dat we ook nog eens eerder konden verschijnen. Ik ben zo trots op het resultaat! Ik ben dankbaar dat ik dit heb mogen doen, dat ik het vertrouwen van de uitgeverij heb en dat ik zelfs de kans krijg om een tweede boek te schrijven. Mijn boek is geen bestseller geworden maar dat wisten we van tevoren. Het onderwerp is heel specifiek. Maar dat de maandelijkse verkopen heel stabiel blijven, het boek lekker doorverkoopt en zelfs in België verkrijgbaar is, vind ik iets heel tofs. Ik laat het maar lekker zijn gang gaan, het onderwerp blijft belangrijk en is totaal niet tijdsgebonden.

Fotoboeken in orde maken van de jongens!

Haha, ehmmm. Nee. Hier ben ik echt totaal niet mee bezig geweest en ik ga maar gewoon accepteren dat ik geen fotoboekentype ben. Skyler heeft een fotoboek van zijn eerste jaar en Maddox van de eerste twee jaar. Het komt gewoon niet in me op om de mooiste foto’s te bundelen, terwijl ik het wel heerlijk vind om herinneren te ontvangen via mijn telefoon. Heel zonde, maar ik vergeet het steeds. We hebben wel alle foto’s op een server hier thuis staan, dus er zal vast ooit een moment komen dat ik ermee aan de slag ga. Of niet.

Ik wil minimaal 25 boeken lezen.

Dit is heel erg gelukt! Ik eindigde het jaar met maar liefst 48 boeken en daar ben ik onwijs trots op. Ik had de leesflow goed te pakken en mede dankzij de vakanties lukte het me om veel boeken uit te lezen. De jaren daarvoor las ik er 19 (2020) en 24 (2019). Ook zeker niet verkeerd, maar het is een hobby van me dus ik ben blij dat ik de rust er weer voor heb gevonden. Voor dit jaar staat mijn doel op 35 en ik heb er inmiddels twee uit. Tijdens vakanties lees ik altijd meer dus ik ga ervanuit dat dit helemaal goed gaat komen!

Beginnen met mediteren en dit minimaal twee keer in de week doen.

Dit is een beetje gelukt. Ik gebruik de app Meditation Moments nu een jaar en ben er heel tevreden over. Ik gebruik hem heel veel, maar dan niet echt om overdag echt momenten te pakken en te mediteren. Ik gebruik het voornamelijk om mee in slaap te vallen, haha. Ik kan ’s avonds moeilijk tot rust komen en val altijd lastig in slaap. Ik gebruik de app zeker twee keer in de week. Ik zet een ‘slaap lekker’ meditatie op van ongeveer een half uurtje en probeer daarmee te ontspannen. Ergens in de nacht word ik altijd wakker met mijn oortjes nog in, dus het werkt. Heel soms moet ik een tweede meditatie opzetten na het half uur maar negen van de tien keer val ik na een paar minuten in slaap. Het helpt me te focussen op mijn ademhaling, mijn hoofd leeg te maken en rustig te worden. De combinatie van de stem van Michael en de rustgevende muziek zorgen ervoor dat ik veel sneller inslaap. Heel blij dat ik dit heb gevonden. Dus ja, ik mediteer minimaal twee keer in de week. Maar niet heel bewust en voornamelijk om in slaap gepraat te worden, lol.

Ik wil 75 kilo kunnen squaten en 75 kilo kunnen deadliften. Ik wil minimaal twee keer per week een wandeling van 4-6 kilometer maken, anderhalve liter water per dag drinken en regelmatig even inchecken bij mezelf of de voeding nog lekker gaat.

Hier ben ik keihard voor aan het werk. Afgelopen jaar ben ik op hetzelfde gewicht gebleven en dat is voor mij echt een overwinning. Ik heb veel water gedronken en dankzij de fles van AirUp is dat echt meer een gewoonte geworden. Mijn voeding hou ik redelijk bij via de Personal Body Plan app. Mijn calorieen zijn inmiddels omhoog gezet omdat ik echt niet meer wil denken in goed en fout en afvallen, dus dagelijks eet ik normale porties en is er ruimte voor wat lekkers. Het gaat nog niet altijd van harte, maar voor mij blijft dit een proces. Voor nu ben ik trots op mezelf. Het wandelen is ook helemaal goed gekomen. Het gemiddelde voor 2021 is iets meer dan 10.000 stappen per dag. Blij mee! De sportdoelen heb ik niet helemaal gehaald. De sportscholen zijn lang dicht geweest en ik merkte dat ik wat last van mijn rug kreeg. Hierdoor zijn mijn gewichten iets naar beneden. Voor de laatste lockdown zat ik op 65-70 kilo deadlift. Afgelopen week heb ik het weer vanaf 50 kilo opgepakt. Squatten doe ik op 40-50 kilo, en voor de lockdown was dat 60. Ik ben evengoed trots op mezelf! Ik ben heel consistent drie keer in de week naar de sportschool geweest en dat is me eigenlijk meer waard dan deze doelen behalen. Toch heb ik ook wel weer doelen qua gewichten voor dit jaar. Maar het belangrijkste is dat de sportscholen open kunnen blijven en dat ik drie keer per week blijf gaan. Dat voelt goed. Het voelt inmiddels ook echt als een gewoonte en daar ben ik blij om. Een veel mooier doel voor mezelf dan al die kilo’s eigenlijk.

Helemaal helder op papier zetten wat voor baan ik zou willen, wat mijn droomjob is, welke vaardigheden ik nog wil versterken en waar ik me de komende maanden op wil focussen. Zo ben ik dól op schrijven, maar wil ik ook meer leren over online marketing, e-mailmarketing en conversieschrijven. Door goed op papier te hebben hoe mijn toekomstige (parttime) baan eruit moet zien, hoop ik over een paar maanden gerichter te kunnen solliciteren óf in ieder geval te werken aan de vaardigheden die nodig zijn door middel van boeken lezen en cursussen volgen.

Nou, dit is zeker gelukt. Door alle sollicitaties en cursussen die ik heb gevolgd weet ik inmiddels veel beter welke kant ik op wil én heb ik nu een parttime job in the pocket. Het staat niet allemaal helder op papier, maar ik zie het wel heel goed voor me in mijn hoofd. Schrijven doe ik het allerliefst, social media beheren vind ik enorm leuk en de cursussen die ik heb gevolgd hebben me geleerd om te kunnen onderbouwen wat ik al die jaren op gevoel heb gedaan. Ik ben echt trots op mezelf, wat ik het afgelopen jaar allemaal heb bereikt!

Delen:
Secured By miniOrange