(~215 B)
Mijn 5 favoriete boeken van 2021

Mijn 5 favoriete boeken van 2021

Het afgelopen jaar was voor mij een fantastisch leesjaar. Ik had als doel om 25 boeken te lezen en dankzij onze voor- en najaarsvakantie waarin we echt weg waren en de zomervakantie waarin ik weinig anders kon dan lezen vanwege mijn longontsteking, staat de teller nu op 45. Het hielp ook zeker mee dat ik series las, waardoor ik graag wilde blijven lezen. Als je verschillende delen hebt en nieuwsgierig bent, lees je al snel door. Bovendien stopte ik echt direct met een boek als ik er niet doorheen kwam. Voorheen wilde ik dan graag doorlezen want ‘straks mis ik het goede gedeelte’, maar daardoor raakte ik vaak de leesflow kwijt en het kostte me veel moeite om mijn e-reader er steeds bij te pakken. Dus de vakanties, het alleen maar lezen van toffe boeken die in mijn straatje liggen, mezelf ook gunnen om boeken te kopen ondanks mijn Kobo Plus abonnement en mijn e-reader altijd in het zicht hebben liggen zijn allemaal factoren die ervoor gezorgd hebben dat ik inmiddels 45 boeken heb kunnen noteren. Ik hoop dat 2022 net zo’n goed leesjaar wordt voor me. Ik vind het namelijk echt heerlijk om te lezen, maar dat moet ik mezelf wel steeds blijven herinneren. Ik merk ook wel dat ik me rustig moet voelen. De laatste weken ben ik zo onrustig geweest, dat ik volgens mij in 10 boeken tegelijk ben begonnen.

Vandaag wil ik met jullie mijn favoriete boeken delen. Ik ben streng geweest en heb een selectie van vijf boeken gemaakt. Ik zal er bij vertellen waarom ik voor dit boek gekozen. En als het een hele serie betreft, noem ik dat gewoon als één boek. Anders was de keuze onmogelijk, haha.

De Therapeut – B.A. Paris

Eindelijk komt de langgekoesterde wens van Alice en Leo uit: ze nemen hun intrek in een pasgerenoveerde woning in The Circle, een exclusieve gated community. Alice heeft niet eerder in een grote stad gewoond en moet dan ook even wennen. Toch wil ze er het beste van maken. Ze leert haar buren steeds beter kennen, en tijdens een buurtborrel komt ze te weten dat haar woning een schokkend geheim herbergt. Hierna raakt ze geobsedeerd door Nina, de therapeut die hun huis twee jaar voor Alice en Leo bewoonde en er werd vermoord, en ze wil er koste wat het kost achter komen wat er is gebeurd. Maar niemand wil haar meer vertellen over de precieze gebeurtenissen van destijds. Haar buren lijken iets voor haar verborgen te houden, en binnen The Circle blijkt alles lang niet zo perfect als het lijkt…

De eerste boeken van B.A. Paris vond ik zo fantastisch, dat ik haar mijn favoriete auteur van dit moment noemde. Het Dilemma vond ik echter zo teleurstellend, dat ik die credits alweer gaf aan een ander. Maar toen kwam De Therapeut. Dit boek heeft me van begin tot eind ontzettend geboeid en ik vond het psychologische aspect waanzinnig. Dat het boek het einde nadert, je heel erg overtuigd bent van het plot en dat de laatste tien pagina’s geheel een andere kant op gaan die je niet had zien aankomen. Ik vind dat heerlijk en daarom behoort dit boek absoluut tot mijn favorieten van 2021.

Je vindt het boek hier.

Recept voor Geluk (de serie) – Saskia Oudshoorn

De 24-jarige Liv werkt onder toeziend oog van een opdringerige manager in de keuken van een grote hotelketen. De uren zijn lang en het werk eentonig; ze kan niets van haar creativiteit kwijt in het gebak dat ze dag in dag uit op basis van exact hetzelfde recept moet maken. Wanneer ze op een regenachtige middag samen met haar vriend Onno langs een verwaarloosd winkelpand in de binnenstad slentert, komt haar droom van een eigen patisserie opeens weer in alle hevigheid opzetten. Onno heeft zijn bedenkingen, maar Liv besluit de sprong te wagen en ondertekent impulsief het huurcontract. Al snel komt ze erachter dat het beginnen van een eigen zaak heel wat voeten in de aarde heeft. De hulp die ze krijgt van Matthew, de handige en vooral knappe zoon van de huurbaas, is daarom meer dan welkom. Maar zijn aanwezigheid zorgt er ook voor dat Livs relatie met Onno steeds meer onder druk komt te staan.

De serie Recept voor Geluk bestaat uit drie delen en ik heb gesmúld van de verhalen. Je wordt echt meegenomen in het leven van Liv en de wendingen die het krijgt. Wat ik zo tof vond aan deze boeken is dat het echt chicklit is, maar dat er ook spannende elementen in zitten. Het is niet allemaal rozengeur en maneschijn. Een mooi verhaal waarin je hart volgen centraal staat. Als ik een boekenserie moet aanraden, zou ik absoluut deze serie noemen. Het zijn wel vrij dunne boeken; het had prima allemaal bij elkaar als een dik boek gekund. Ik ben in ieder geval dol op de schrijfstijl van Saskia Oudshoorn dus aankomend jaar ga ik meerdere boeken van haar op mijn e-reader zetten.

Je vindt de boeken hier.

Ik vergeet je niet – Gillian King

Maddy heeft altijd in de schaduw van haar zus Elisa gestaan. Elisa was overal goed in en werd op handen gedragen door hun ouders. Zij wel. Maar Elisa is er al veertien jaar niet meer.
Op een dag loopt Maddy op een terras in de stad Frenkie tegen het lijf, het ex-vriendje van haar zus. Zij herkent hem meteen, hij haar niet. Ze weet weinig van hem, maar één ding is zeker: Frenkie is foute boel. Want wat is er destijds tussen hem en Elisa gebeurd? Is hij wel te vertrouwen? En waarom staat hij daar zo ongelooflijk sexy te doen, zodat ze daar niet meer helder over na kan denken?

Dit boek is mijn eerste kennismaking met Gillian King geweest. En wat vind ik het leuk! Ik kan heel moeilijk gaan doen over boekgenres, maar chicklit en romans blijven toch echt mijn favoriet en ik vind het heerlijk om daaraan toe te geven. Daarmee blijf ik het beste in de leesflow. Deze van Gillian King is fantastisch en bevat alles waar ik blij van word: een mooi verhaal waarin je verschillende karakters leert kennen, romantiek, een beetje problematiek en een prima einde. Gewoon een ontzettend fijn boek waar ik doorheen gevlogen ben. Ik vond het onwijs jammer dat dit boek uit was en dat is voor mij echt een teken dat ik ervan genoten heb. Ik gaf dit boek dan ook vijf sterren op Goodreads. Loved it.

Sorry dat ik je wakker bel – Marlies Koers

Van beschuit met muisjes direct door naar een live interview op nationale televisie: het leven van verloskundige Marlies Koers is er niet rustiger op geworden na het schrijven van haar eerste boek. Naast het werk in haar praktijk in het oosten van het land schreef ze de bestseller Dagboek van een verloskundige, wat haar toch al onregelmatige leven nog iets meer op zijn kop zette.
Met veel energie en plezier geeft ze in Sorry dat ik je wakker bel een uniek inkijkje in haar dynamische leven als verloskundige. Wat te doen als de vader in spe corona blijkt te hebben, en het drukker is dan ooit op de praktijk vanwege de corona-babyboom? Een uniek, grappig en puur boek over het bijzondere leven van een verloskundige.

Het eerste boek van Marlies Koers behoorde tot mijn favorieten van 2020 en dit tweede boek staat in de lijst met favorieten van 2021. Ik ben dól op zwangerschaps- en bevallingsverhalen en heb genoten van dit inkijkje in haar leven. Ik las het wel alleen vanwege deze verhalen en vond de persoonlijke stukken tussendoor over het succes van het eerste boek niet zo heel bijzonder. Natuurlijk fantastisch voor Marlies dat het allemaal zo goed gaat, maar ik las wel echt alleen voor de bevallingen en heb dan ook een paar delen geskipt. Zoals ik in een andere review al las: ‘een boek over het vorige boek’. Dát vind ik iets te kort door de bocht, maar dat had wat mij betreft wel iets minder gemogen. Maar omdat het allemaal weer zo tof was om iets mee te krijgen van het vak verloskunde, hoort dit boek toch in deze lijst thuis.

Duingras (de serie Eilandliefde) – Jacky van Laren

Wende Freriks staat op een keerpunt in haar leven: ze is gestopt met haar opleiding en is totaal onverwacht gedumpt door haar vriend. In een opwelling boekt ze twee weken vakantie op een waddeneiland, om het einde van haar relatie te verwerken en te bedenken wat ze nou eigenlijk wil met haar leven.
In Grote Vis, de enige strandtent op het eiland, raakt ze aan de praat met de eigenaar Axel en zijn beste vriend Vincent. De twee zijn tegenpolen: zo vrolijk en flirterig als surfer Vincent is, zo serieus en ontoegankelijk is Axel. Nu ze er toch is helpt Wende de twee her en der met een klusje, en al snel komt ze er dagelijks, raken ze echt bevriend en lijkt haar oude leven heel ver weg. Behalve oprechte vriendschap voelt Wende ook iets anders voor de stugge Axel, al wil ze daar nog niet te veel over nadenken nu haar nieuw verworven vrijheid net een beetje begint te wennen. Tot haar ex ineens voor haar neus staat en alles op zijn kop zet…

Duingras is deel 1 van de Eilandserie en ik kreeg hem getipt van een van jullie op Instagram. Wat een tof, leuk boek is dit! Ik vond het verhaal zo leuk. Romantiek ten top, een heerlijk verhaal op een eiland waarvan je de sfeer goed meekrijgt en echt een boek dat ik niet meer weg kon leggen. Ik dacht dat deel 2 verder ging op het verhaal, maar de volgende boeken zijn verhalen over de andere personages. Wat ik hieraan weer mooi vond, is dat het boek verder gaat vanuit de ogen van een ander. Je ziet de vorige hoofdpersonen dus verder groeien in dat verhaal. Maar het heeft dus weer geen overlap, omdat het verder gaat waar het gebleven was en het zich niet in dezelfde tijd afspeelt. Snap je het nog? Het heeft me echt lekker in de leesflow gehouden en ik heb inmiddels vier delen gelezen. Als ik in het verhaal zat vond ik het soms wel moeilijk om goed in het volgende boek te komen en even om te schakelen qua personage, maar naarmate ik verder las kwam dat helemaal goed. Wel moet ik zeggen dat ik deel 1 en de personages echt in mijn hart heb gesloten en dat ik dat bij de andere delen niet meer had. Wel heel toffe verhalen, maar de eerste boeide me het meest. Die gaf ik vijf sterren; de rest van de serie vier. Ik heb nog een deel tegoed, dus die ga ik aankomende week lekker lezen. Ook heb ik gehoord dat de andere series van deze schrijfster tof zijn, dus ook die staan inmiddels op mijn e-reader. Nu al zin in de komende weken!

Je vindt de boeken hier.

Delen:
Secured By miniOrange