(~215 B)
Mijn 22 voor 2022

Mijn 22 voor 2022

Afgelopen week las ik het blog van Merel over haar 22 voor 2022. Ik volgde haar lijst vorig jaar al en vind het concept zo ontzettend leuk, dat ik graag voor mezelf ook een lijst wilde maken. Ik doe niet aan voornemens, maar er zijn zeker dingen die ik graag zou willen doen dit jaar. Ik verzamelde 22 dingen voor 2022 die ik graag wil ondernemen dit jaar. Dingen die ik wil bereiken en waar ik echt even achteraan moet. Van uit eten met Raymond en een weekend weg met een vriendin, tot sportdoelen en geldzaken. Een lijst waar ik hopelijk een beetje houvast aan ga vinden en die me scherp houdt. Dingen die ik echt moet inplannen voor aankomend jaar en waar ik aandacht aan wil besteden. Ik wil de lijst graag met jou delen. Er staan zeker persoonlijke dingen op, maar niets wat de buitenwereld niet mag weten. Dus hier is ‘ie dan. Mijn 22 voor 2022, thanks to Merel voor de inspiratie!

1. Met Raymond twee keer een weekend weg. We zijn al heel lang niet samen weggeweest en ik zou het heerlijk vinden om dit te plannen. We zouden voor zijn verjaardag in december naar Blof gaan en toen dat niet doorging, zouden we er een weekend weg van maken. Vanwege de lockdown hebben we dit uitgesteld. Ik wil niet dat van uitstel afstel komt, dus vandaar dat ik het op deze lijst heb gezet. Twee keer een weekend, of gewoon een nachtje weg, moet het komende jaar toch wel érgens haalbaar zijn.

2. Twee keer een weekend weg met Anke. We willen dit al een tijd en ook dit schoven we steeds voor ons uit. Nu heeft Anke heel lief voor ons een huisje in maart geboekt en heeft ze met Raymond alles geregeld. Die staat dus al in de agenda! Het zou tof zijn om dat in het najaar nog eens te doen.

3. Met Debbie naar Texel. Ik ken Debbie al zo’n 17 jaar en iedere keer als zij op Texel is (haar vriend komt daar vandaan en haar schoonmoeder woont daar nog) roep ik dat ik een keer mee moet. Ik vind dat we hier dit jaar echt werk van moeten maken en dat we dit moeten gaan plannen. Iets wat we al jaren voor ons uit schuiven en dat is natuurlijk onwijs zonde. Debbie kent daar alles en ik kan niet wachten om daar twee dagen door te brengen. Moet gewoon gebeuren dit jaar!

4. 35 boeken lezen! Ik heb via Goodreads altijd een reading challenge en vorig jaar haalde ik ruimschoots mijn doel. Dit jaar wil ik 35 boeken gaan lezen en ik denk wel dat dat helemaal goed gaat komen.

5. Twee keer een nacht alleen weg. Dit neem ik me al jaren voor, maar ook dit komt er nooit van. Nu heb ik in juni een concert van Anouk staan in Den Haag en heb ik heel luxe een hotelkamer voor mezelf geboekt. Ik zag het niet zitten om te parkeren bij het Malieveld en ’s avonds laat nog hyper van het concert in de auto te stappen. Op deze manier maak ik er voor mezelf een rustig moment van. Lekker ontbijten de volgende dag, door de stad of over het strand slenteren en dan weer naar huis. Ergens in het jaar moet ik nog wel een moment zien te vinden om dit twee keer te kunnen doen. Ik voel me al snel schuldig naar het gezin toe en dat is natuurlijk helemaal nergens voor nodig.

6. 3000 euro bijboeken op mijn persoonlijke spaarrekening. Zoals ik al eerder bij doelen vertelde wil ik me iets meer bezig gaan houden met financien en dit is een passend doel voor mezelf. Dit houdt in dat ik 250 euro per maand wegzet en dat moet haalbaar zijn.

7. Een maand een no-buy challenge. Lijkt niet moeilijk; is het voor mij wel. Uitdaging!

8. Mijn tweede boek uitbrengen! Hier is natuurlijk alles al voor in gang gezet. Het gaat een groot project worden de komende maanden dus ik vond het het waard om hem in deze lijst te noteren.

9. Een derde druk voor De introverte moeder. Het boek loopt heel goed en er zijn nog een paar honderd exemplaren in omloop. Ik hoop dat het boek dusdanig goed blijft verkopen, dat ik ook een derde druk mag gaan toevoegen. Leuk doel!

10. Een nachtje weg met Skyler. Het lijkt me zo gezellig om dit te doen! Samen een hapje eten, lekker in het grote bed samen een film kijken, gezellig ontbijten. Ja, dit wil ik wel heel graag. Als ik het hem voorstel hoor ik alleen: ‘maar ik slaap zo lekker in mijn eigen bed!’ Haha. Ik weet dus nog niet of ik hem zover krijg, maar dat gaan we eind van het jaar zien als ik de lijst weer ter sprake ga brengen.

11. Een nieuwe cursus volgen. Ik vond afgelopen jaar onwijs leerzaam vanwege de leuke cursussen en opleidingen die ik heb gevolgd. Zodra ik mijn boek heb ingeleverd en de zomervakantie erop zit, wil ik graag kijken wat ik zou kunnen doen. Misschien iets in mijn vakgebied (social media management leek me tof), maar het kan ook iets meer creatiefs zijn op het gebied van fotografie of iets dergelijks. Ik weet zeker dat ik iets leuks ga vinden. Wel dus in het tweede deel van 2022, omdat ik de eerste helft met het boek bezig ben en ik vorig jaar heb gemerkt dat de combinatie niet top is, haha.

12. Sportdoelen! Ik wil graag 100 kilo kunnen deadliften en 75 kilo kunnen squaten. Lijkt me heel leuk om daar naartoe te kunnen werken zodra de sportscholen weer opengaan.

13. Nog meer werken aan een gezonde relatie met eten. Ik heb mooie stappen behaald de afgelopen jaren (en vooral het afgelopen jaar), maar ik hoop in 2022 nog beter in mijn vel te zitten. Ik probeer nu met Personal Body Plan een beetje een gezonde relatie met voeding op te bouwen en heb voor het eerst mijn calorieën omhoog gezet en met de coach afgesproken dat ik niet meer in afvallen en kilo’s wil denken en praten, omdat ik nog te veel dacht in restricties. Nu eet ik gewoon 2000 calorieën per dag (het waren er altijd 1600 in dit programma) en leer ik meer over ‘normale’ dingen en verhoudingen eiwitten/koolhydraten en wat voeding nu precies voor me doet in combinatie met sporten. Ik vind het lastig, ook omdat ik enorm moet wennen aan deze hoeveelheden eten na echt 12 jaar diëten, maar ik heb vertrouwen.

14. Iedere week in mijn dagboek schrijven en niet wisselen van boekje. Ik zit echt onwijs veel in mijn hoofd en kan mezelf helemaal vast denken. Iedere dag schrijven geeft te veel druk, dus ik hou het bij wekelijks even een moment pakken. En dus in een notitieboek, zodat ik alles bij elkaar heb. Door al dat wisselen (stationery-freak hier) vind ik ook de rust niet en geef ik steeds snel op. Nu heb ik een boekje met vaste pen en neem ik af en toe even een moment. Het kan vaker als ik dat wil, maar heb wel wekelijks een vast moment met mezelf afgesproken om alles van me af te schrijven.

15. Een dag met Maddox alleen weg. Ik wil hier misschien een nacht van maken, maar zou het al heel leuk vinden om met hem bijvoorbeeld met de bus ergens naartoe te gaan (al een hele happening voor hem) en dan even 1-op-1 tijd met hem door te brengen. Met Skyler heb ik al een concert van Snelle ook staan en met Maddox plan ik dit soort dingen niet snel. Een dag thuis is toch anders dan samen op pad. Daar wil ik dus iets leuks voor verzinnen.

16. Een artikel in een tijdschrift publiceren. Ik blijf toch een tijdschriften-liefhebber en zou heel graag ergens een artikel in publiceren. Een mooi doel voor de tweede helft van 2022 ook!

17. Twee keer een weekend offline. Ik had hier eerst staan ‘een hele week offline’, maar dat is voor een online-verslaafde toch misschien iets te veel van het goede, haha. Twee keer een weekend, van vrijdagavond tot maandagochtend, lijkt me een heel mooi begin. Ik wil gewoon eens ervaren wat dat voor me gaat doen, om helemaal niet met mijn telefoon en internet bezig te zijn.

18. Drie keer uiteten met Raymond. Lijkt voor sommigen iets heel vanzelfsprekends, maar wij vergeten dit altijd in te plannen. Het komt er gewoon nooit van, terwijl we het wel onwijs leuk vinden. Dus dat wil ik drie keer gaan doen.

19. (Kick)boksen proberen. Een paar keer met Anke over gehad en ik wil graag een proefles ervaren. Als het niks is voor me ga ik er niet mee door, maar van proberen kun je leren! Wie weet vind ik het onwijs tof en wil ik het blijven doen. Ik denk wel dat het heel goed voor me gaat zijn.

20. Dubbeldate met Anke en onze mannen. Hebben we het vaak over, maar komt er nooit van. Als we samen eten zijn de kinderen er altijd bij of liggen ze boven in bed. We willen graag eens oppas regelen en dan echt eens samen uiteten en een fijne avond hebben. Lijkt ook iets makkelijks, maar dat valt in de praktijk toch weer tegen, haha.

21. Ik zou graag meer yoga willen doen, maar moet even kijken op welke manier het past. Thuis een les volgen doe ik eigenlijk niet en in de sportschool is mijn favoriete docent weg en komen de tijden me niet altijd goed uit. Ik heb wel gezien dat er een yogaschool in Amstelveen zit, maar ik vind het toch een drempel als ik langer onderweg ben voor een les. Ik heb het er wel eens met Stonne over dat we het zo missen dat hier niet zoiets zit en dat we het zelf moeten starten, haha. Dat zal niet zo snel gebeuren, maar ik wil wel kijken of ik er meer regelmaat in krijg door wekelijks een vaste les te volgen, of iets dergelijks. Net als mediteren. Ik val vaak met een meditatie in slaap omdat ik dan rustig word en beter de slaap kan vatten, maar ik wil eens kijken of het me overdag ook iets kan opleveren. Een iets meer abstract doel, maar wel iets waar ik het komende jaar eens naar wil gaan kijken.

22. De meest gestelde vraag: wanneer gaan jullie trouwen? We zijn al ruim vijf jaar verloofd en vlak daarna werd ik zwanger van Maddox. In 2022 gaat het er nog niet van komen, maar hoe leuk zou het zijn als we in 2023, het jaar waarin we 20 (!!!) jaar samen zijn op 1 mei, kunnen gaan trouwen? Ik heb dus op de lijst staan: stappen ondernemen voor de bruiloft, haha. Kijken op welke manier we het willen, wat de mogelijkheden zijn en misschien wel iets vastleggen? Het moet er nu toch maar eens van komen…

Dat was hem! Wat mij betreft heel mooie doelen waar ik concreet mee aan de slag kan. Een aantal dingen is al gepland; anderen zijn makkelijk te realiseren. En een paar dingen die te maken hebben met het hele jaar; ook wel iets moois om me daar bewust mee bezig te houden. Ik hou deze lijst op mijn telefoon en ben benieuwd of ik aan het eind van het jaar kan terugkijken op een fantastisch jaar waarin ik de 22 van 2022 heb kunnen afstrepen.

Delen:
Secured By miniOrange