(~215 B)
Inchecken bij jezelf: gebruik de check-in cards voor een gesprek met jezelf

Inchecken bij jezelf: gebruik de check-in cards voor een gesprek met jezelf

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar mijn hoofd zit altijd vol. Ik ben ook een echte piekeraar en een appje dat ik misschien verkeerd interpreteer kan me al van de rel brengen. Een ruzie voelt heel zwaar, strijd heel vermoeiend en keuzestress maakt me soms helemaal gek. Ik leef heel erg in mijn hoofd en vind het soms moeilijk om daar uit te kunnen stappen. Ik doe vaak een poging tot journalen en ik merk dat dat helpt. Toch lukt het me maar niet om daar een gewoonte van te maken. Ik hoop daar snel verandering in te kunnen brengen want het is prettig om meer offline te schrijven en mijn gedachten te ordenen. Het is soms ook zo dat ik me enorm onrustig kan voelen, maar soms zelfs niet eens weet waarom dat zo is. Of dat ik in een negatieve spiraal zit, heel erg ga doemdenken, moeilijk los kan laten en veel donkere gedachten heb waar ik me geen raad mee weet. Ik ben een echte introvert, een binnenvetter en daarom is het belangrijk om regelmatig even bij mezelf in te checken. Hoe voel ik me? Wat kan ik vandaag doen om me beter te voelen? Hoe zit ik qua energie? Waar heb ik behoefte aan? Wat speelt er nu en waarom voel ik me zo? Voor de vakantie kreeg ik een geweldige kaartenset cadeau: de check-in cards. Op het doosje staat: het echte gesprek met jezelf. En ik denk dat we dat allemaal eens iets vaker moeten doen. We schreeuwen heel hard, maar zeggen eigenlijk heel weinig. Vooral als het om gedachten en gevoel gaat.

De 45 kaarten zijn bedoeld om je te leiden naar jezelf. De plek waar je alle antwoorden altijd kunt vinden. En dat is echt waar. Er wordt natuurlijk niet voor niets geroepen dat journalen enorm goed voor je is en dat het belangrijk is om weer even terug te gaan naar de kern. De basis. Elke kaart heeft een thema, van verlangen en kansen tot dankbaarheid en gespannen. Voor íedere situatie is er een kaart te vinden. Ook als je alleen even ’s ochtends of ’s avonds bij jezelf in wil checken zonder daar een gevoel aan te koppelen, want dan heb je de kaarten start van de dag en einde van de dag.

Je kunt iedere dag even een kaart pakken die het beste past bij jouw gevoel als je merkt dat je ondersteuning of helderheid nodig hebt. Je kunt ook zonder directe aanleiding een kaart pakken en kijken of dat misschien op jou van toepassing is, of kiezen voor een iets algemenere kaart zoals ik al vertelde over de dag- en avondkaart. Op de achterkant van de kaarten vind je vragen die passen bij dat thema. Deze vragen helpen jou met het meer bewust worden van jouw gevoel. Je komt in contact met je echt diepe ik en je luistert naar wat het te vertellen heeft. Door de rush van het leven vergeten we nog wel eens naar binnen te keren, ons gevoel helder te krijgen en daar beter mee om te gaan.

Je kunt deze vragen natuurlijk in je hoofd beantwoorden, maar ik zou er echt een dagboek voor kopen. Je kunt dagelijks even inchecken met de algemene kaarten en een half uurtje nemen om jouw hoofd leeg te schrijven. Op dagen dat je meer sturing of hulp nodig hebt, kun je de kaart pakken die jou het beste kan helpen op dat moment. Het zijn prachtige thema’s waarmee iedereen wel eens te maken krijgt. Op donkere, maar zeker ook op lichte dagen. Het is zo ontzettend waardevol om lief voor jezelf te zijn, een moment te pakken om even in te checken bij jezelf en je gedachten te ordenen en gevoel helder te krijgen. Dit kaartendeck is een mooi cadeau aan jezelf. En bij deze de belofte aan mezelf: ik pak mijn dagboek er vaker bij en ga het inplannen. Omdat ik het wil en omdat ik het waard ben.

De check-in cards kosten 39,95.

Delen:
Secured By miniOrange