(~215 B)
Dit zijn mijn vijf favoriete items in de kast voor de zomer

Dit zijn mijn vijf favoriete items in de kast voor de zomer

Laatst ben ik weer eens goed door mijn kledingkast gegaan. Ik heb het opgeruimd, ben te grote kleding aan het weggeven en verkopen, heb dingen die ik weinig draag apart gehangen en heb via Vinted uiteindelijk een hoop van die items kunnen weg kunnen doen. Mijn kast wisselt eigenlijk wel ieder jaar; niet alleen omdat ik hou van nieuwe dingen kopen, maar ook omdat ik best wel hou van dingen vérkopen. Zo heb ik ieder jaar favoriete stukken die bestaan uit oude en nieuwe kleding. Er hangen jurken in mijn kast die ik al drie zomers draag, maar ik heb dus ook stukken die ik pas een paar weken in de kast heb hangen en die nu al groot favoriet zijn. Of dat volgend jaar nog zo is? Geen idee. Vaak blijven de favorieten wel een paar jaar hangen, maar het kan ook zo zijn dat ik het volgend jaar zat ben of dat ik weer qua figuur veranderd ben waardoor het te groot of te klein is geworden. Ik kan me daar heel erg druk om maken en dat heb ik ook jaren gedaan, maar het is wat het is. Ik vind het fijn dat mijn kleding kan meebewegen met de levensfase waarin ik zit en als dat betekent dat mijn kleding ieder seizoen wisselt, dan is dat zo. Er zijn al heel wat items en stijlen de revue gepasseerd de afgelopen jaren, haha.

Voor dit jaar heb ik een paar heel grote favorieten. Sommige van deze items heb ik eigenlijk pas net het afgelopen kwartaal gekocht; andere items zijn van vorig jaar of nog iets langer geleden. Ik ben ook wel dol op de shorts die ik de afgelopen twee jaar heb verzameld, maar in de zomer draag ik toch eigenlijk negen van de tien keer een jurk. Het zal dan ook geen verrassing zijn dat alle vijf de items jurken zijn. Kijk mee!

Ik begin met het nieuwste item in mijn kast: een jurk van By Bar Amsterdam. Ik heb hem al zo vaak gedragen sinds ik hem heb en ben er zó dol op, dat ik ook een zwart exemplaar heb gekocht. De jurk is heerlijk luchtig, de stof is fantastisch en ik vind het fijn dat ze meer basic zijn dan mijn andere jurken. Met zowel slippers, gympen of laarsjes echt super leuk. Een mega veelzijdig kledingstuk dat ik zowel in de zomer als in de voor- en naseizoenen aan kan. In de winter misschien ook nog wel. Ja, hier ben ik echt verliefd op en dit is absoluut mijn nummer 1 favoriete item in mijn kledingkast op dit moment.

Deze jurk kocht ik vorig jaar in Enschede en ik ben er zo dol op. Ik heb meerdere prints, maar deze is absoluut favoriet. Helemaal tijdens deze afgelopen weken, dat het steeds rond de 20 graden is. Met blote benen en gympen is dit dan heerlijk om te dragen. Maar ook met panty kan het in het najaar prima. Het is de Hayley dress van Fabienne Chapot. De print die ik hier draag is dus al van een oudere collectie. Die met de lotus bloemen van dit jaar heb ik ook, maar toch draag ik die niet zo vaak als deze.

Ik krijg altijd zo ontzettend veel vragen over deze jurk. Ik kocht heb zo’n anderhalf a twee jaar geleden bij Sissy-Boy in een mega last sale. Hij was 100 euro, er zat 70% korting op en die laatste dagen was er nog eens 20% extra korting op de sale. Het kostte dus geen drol meer. Echt een van mijn favorieten uit de kast en ik word er enorm blij van. Qua model, maar ook qua print en kleur.

Ik werk regelmatig samen met bonprix en tijdens een van die samenwerkingen vorig jaar bestelde ik deze maxidress. Het bleek een héél goede keuze want ik draag hem ontzettend graag. De print en kleur vind ik fijn, maar ook het model en de heerlijke zachte en luchtige stof. Helaas is deze niet meer te koop, anders had ik zeker nog een ander printje willen hebben. Als ik niet weet wat ik aan moet tijdens heel warm weer en geen zin heb in weer een korte jurk, pak ik vaak deze jurk.

Sluit ik af met deze. Dit is een jurk van Sissy-Boy en ik heb hem nu al voor de tweede keer op rij gekocht. Eerst in een L en toen die te groot werd, ben ik snel naar Sissy-Boy gegaan om te kijken of ze hem nog hadden hangen in een kleinere maat. Het is wel uit de collectie van vorig jaar en ik had mazzel dat ‘ie nog in een sale verkrijgbaar was. Het is een heel simpel jurkje met strepen, maar het is gewoon altijd goed. Ook met deze jurk is het weer: als ik niet zo goed weet wat ik aan moet, even geen zin heb in poespas of snel iets aan wil schieten, pak ik vaak dit jurkje. En ik draag hem eigenlijk altijd zoals hier op de foto: met sneakers en een spijkerjas. En ja, de spijkerjas is ook onmisbaar voor mij!

Delen:
Secured By miniOrange