(~215 B)
Boeken gelezen in 2022 #2 (13/35)

Boeken gelezen in 2022 #2 (13/35)

Zo, het lezen gaat goed in 2022! Ik stelde mezelf het doel om 35 boeken te lezen en na februari staat de teller al op 13. Dat gaat dus zeker goed komen. Ik vind het ook weer zo heerlijk om iedere dag te lezen. Voor het slapengaan pak ik mijn e-reader erbij en het ligt een beetje aan de tijd hoe lang ik dan nog een boek lees. Soms 5 minuten, soms bijna een uur. Maar hoe laat het ook is: de e-reader gaat altijd even aan. Het scheelt ook dat ik allemaal leuke boeken lees en direct stop met lezen als iets me niet bevalt. Ik heb altijd zin om verder te lezen en dat draagt absoluut bij aan een goede leesflow. Zo fijn!

Ik ga vandaag de boeken met jullie delen die ik in februari las. Het zijn er zes, waarvan er één zeker weten in de best gelezen boeken van 2022 komt. Er zitten ook boeken tussen die hoge ratings van anderen kregen, maar waar ik niet zo’n fan van was. Kijk mee!

Zand erover deel 3 – Susan Muskee

Het leven van Roos lijkt voor de verandering eens niet alleen letterlijk maar ook figuurlijk over rozen te gaan: ze is dolgelukkig met haar grote liefde, haar uitvaartonderneming loopt goed en ze is zelfs op zoek naar extra personeel. Als ze wordt gevraagd om de uitvaart te verzorgen van de wereldberoemde popster Jenny Jones, staat haar wereld even stil: Jenny is een oud-studiegenote van Roos, wiens leven door een noodlottig ongeval abrupt ten einde is gekomen. Maar hoe meer Roos regelt, hoe vreemder alles wordt. Ze mag het lichaam niet zien, moet alles zo snel mogelijk afhandelen en wordt door Jenny’s manager TJ afgesnauwd alsof ze een hond is. Hier zit een luchtje aan, en het is niet het parfum dat Jenny vlak voor haar dood uitbracht…

Deel 1 en deel 2 las ik vorige maand; deel 3 las ik begin februari uit. Ja, ik vind deze serie heel erg leuk! Humor gecombineerd met serieuze zaken, een kijkje achter de schermen van de uitvaartbranche en een tof verhaal. Hier heb ik onwijs van genoten! Vier sterren van de vijf.

Je vindt het boek hier.

Middernachtbibliotheek – Matt Haig

Nora wordt overweldigd door het gevoel dat ze in haar leven verkeerde keuzes heeft gemaakt, en iedereen teleurstelt. Wanneer ze in de Middernachtbibliotheek terechtkomt, een plek tussen leven en dood, krijgt ze de kans om te zien op welke vele manieren haar leven anders had kunnen verlopen. Elk boek dat ze openslaat neemt haar mee naar een ander leven: waarin ze Olympisch zwemkampioen is, wél bij haar ex is gebleven of haar droom om gletsjeronderzoeker te worden daadwerkelijk heeft waargemaakt. In elk bestaan probeert ze haar weg te vinden. Terwijl ze door de Middernachtbibliotheek struint moet ze de ultieme vraag onder ogen komen: wat maakt het leven de moeite waard?
Middernachtbibiliotheek is een betoverende en hartverwarmende roman die toont dat er altijd nog andere mogelijkheden zijn als je het somber inziet. Een ode aan het leven, ook als dat gebreken vertoont.

Dit boek staat al tijden in de lijsten van meest gelezen boeken, dus ik moest er uiteindelijk ook aan geloven. De verhaallijn snap ik en ik vind de achterliggende boodschap heel erg tof, maar of ik er echt weg van ben? Halverwege geloofde ik het wel met de terugblikken en naar het einde toe vroeg ik me echt af waar het boek ging eindigen. Ik ben er niet zo wild van. Omdat het toch een mooie achterliggende gedachte heeft, gaf ik het 3 van de 5 sterren. Misschien had ik er te hoge verwachtingen van, ik weet het niet zo goed. Het was niet slecht, maar ik vond het ook niet echt een boek waar ik nog dagen over na aan het denken ben.

Je vindt het boek hier.

Evi – Tjeerd Langstraat

Een jonge vrouw pleegt zelfmoord. Haar vader blijft radeloos achter met een afscheidsbrief die meer vragen oproept dan dat het antwoorden geeft. Een psychologisch spel volgt als hij probeert uit te vinden wat er precies is gebeurd. En, waar het lichaam van zijn dochter is gebleven… Het voert hem door heel Europa op zoek naar antwoorden, maar hoe dieper hij graaft, hoe bizarder de zelfmoord van zijn dochter lijkt te zijn. Wanneer wordt zelfmoord moord?

Dit boek heeft heel hoge ratings, dus mijn verwachtingen waren hooggespannen. Ook bij dit boek werden ze voor mijn gevoel niet waargemaakt. De spanning was het voor mij net niet en alles bleef voor mij op de oppervlakte. Wel uitgelezen, want ik wilde toch wel weten hoe het afliep. Het einde is onvoorspelbaar en goed; de rest vond ik helaas niet zo. Ik vloog er wel doorheen; de schrijfstijl is goed en je bent toch nieuwsgierig naar de uitkomst. Drie sterren van de vijf!

Je vindt het boek hier.

Onderweg – Bente van de Wouw

Bente van de Wouw had niet verwacht alleen en onvoorbereid aan het startpunt van de pelgrimstocht naar Santiago de Compostela te staan. Maar zo waren er wel meer dingen in haar leven gebeurd die ze niet aan had zien komen. De burn-out was een verrassing voor haar, net als de lege kledingkast van haar jeugdliefde in hun huis. De donkerte in zichzelf had ze niet zien aankomen, en dat het licht langzaam weer ging branden al helemaal niet. Tijdens de prachtig omschreven, loodzware voettocht van 800 kilometer door Spanje leert ze haar angst te omarmen.

Mijn eerste boek met 5 sterren dit jaar! Wauw, wauw en nog eens wauw. Ik vind dit een prachtig verhaal! Het boek boeide me van begin tot eind en ik vond het heel jammer dat het voorbij was. Genoten van het verhaal, de wandeling, de terugblikken, de schrijfstijl. Ja, dit is een favoriet!

Je vindt het boek hier.

Echo – Tamara Geraeds

Sara groeit op bij haar demonische moeder, gevangen binnen de muren van een huis vol pijn en vernedering. Ze lijkt geboren voor het ongeluk, het lot gooit de ene na de andere gruwel voor haar voeten. Genadeloos wordt haar elk sprankje hoop ontnomen en elk moeizaam gevonden stukje geluk wordt overschaduwd door onmenselijke straffen. Toch laat de jonge Sara zich niet uit het veld slaan. Ze blijft vechten voor haar leven en de vrijheid waar ze zo naar verlangt. Zal haar overlevingsdrang groot genoeg zijn? Zal ze ooit de verschrikkingen uit haar verleden kunnen verdrijven? Of zal Sara bezwijken onder de druk van zo veel kwaad?

Dit verhaal is zo luguber, dat alleen iemand met een zieke geest dit kan schrijven, haha. Ik vond het vrij heftig en intens, maar moest en zou doorlezen tot het einde. Sommige stukken werden heel erg uitgebreid en heftig beschreven; andere jaren gingen voorbij op twee pagina’s. Op Goodreads liet ik drie sterren en de volgende woorden achter: Gruwelijk verhaal en gelezen vanwege de hoge cijfers en positieve recensies. Vond het alleen een beetje te ongeloofwaardig qua gebeurtenissen. Wel doorgelezen omdat ik wilde weten hoe het afliep. Snap de hoge rating niet; wel de gruwelijkheid en horror waar mensen over spreken.

Je vindt het boek hier.

Zin (Q-serie) – Jackie van Laren

In Zin, het eerste deel in de driedelige Q-serie van Jackie van Laren, gaat Nina de Wit een maand lang werken voor de wereldberoemde, schathemelrijke trance-dj en producer Wessel Quist, bijgenaamd Q. Hij is een vreselijk aantrekkelijke player met een absurd drukke agenda en hij heeft een personal assistent nodig. Nina is grootgebracht door vrijgevochten kunstzinnige hippie-ouders en ze wil niets liever dan zich ontworstelen aan dat verleden. Een baan, een huis en een man zijn haar ideaal. Q, ongenaakbaar, ongrijpbaar, voortgedreven door een geheim uit zijn verleden, is precies het soort man dat ze niet zoekt. Maar daar trekt Q zich niets van aan.

Omdat ik zo’n fan ben van de eilandserie van Jackie van Laren, kreeg ik de Q-serie getipt. Ik ben vol enthousiasme begonnen met lezen en heb inmiddels het eerste deel uit. Ik heb er een beetje rode oren van, haha. Ik had niet verwacht zoveel seksscènes tegen te komen. Nu kan ik wel wat hebben maar ieder hoofdstuk zit er vol mee, dus daar moest ik even aan wennen. Het verhaal zelf is wel helemaal top en heeft me vanaf het eerste hoofdstuk geboeid. Ik ben inmiddels in deel 2 begonnen, omdat deel 1 ontzettend stom afgesloten werd en ik wel verder moést lezen. Ja, ik kan dit wel waarderen! Vier sterren van de vijf.

Je vindt het boek hier.

Alle boeken gelezen in 2022:

Delen:
Secured By miniOrange