(~215 B)
Boeken gelezen in 2022 #1 (7/35)

Boeken gelezen in 2022 #1 (7/35)

Begin januari ben ik weer even mijn hele e-reader gaan opschonen. Het voordeel van Kobo Plus is dat je veel boeken ‘gratis’ kunt downloaden voor een vast bedrag in de maand, maar het nadeel is ook dat je bij veel boeken denkt: ‘oh, dat zet ik er wel even op, misschien ga ik dat lezen.’ Het resultaat is dan tientallen boeken op mijn e-reader waar ik doorgeen ga scrollen als ik een nieuw boek zoek, en dan uiteindelijk denk ‘laat maar’ omdat ik niet iets kan vinden waar ik op dat moment zin in heb. Uiteindelijk hield ik een selectie van boeken over die ik allemaal wilde lezen en ben ik maar gewoon bovenaan begonnen. De maand januari werd een uitstekende leesmaand en vandaag ga ik jullie de eerst gelezen boeken van 2022 laten zien.

Welkom in Ferry Lane – Nicola May

Het dorpje Hartmouth in Cornwall is het decor van ‘Welkom in Ferry Lane’ het eerste deel van de Ferry Lane-feelgoodserie van Nicola May, de Britse hitauteur van de Cockleberry Bay-serie. De 33-jarige Kara droomt van een opleiding tot bloemist. Ze kan haar alleenstaande vader echter niet in de steek laten en dus kiest ze voor the next best thing: bloemen verkopen op de markt. Als er meerdere dingen gebeuren die Kara’s leven op z’n kop zetten, ontdekt ze dat je er niet voor anderen kunt zijn als je er niet in de eerste plaats voor jezelf bent.

Het eerste boek dat ik las in 2022. Ik moet zeggen: ik kwam er maar moeilijk in. Ik haalde de personages door elkaar en vroeg me steeds af waar het verhaal in hemelsnaam naartoe ging. Zo’n beetje halverwege het boek zat ik er pas in. En toen vond ik het ook gelijk heerlijk! Een leuk verhaal waar ik uiteindelijk van genoten heb. Er is een deel 2 vanuit de ogen van een ander, die ga ik ook nog lezen. De achterliggende boodschap over jezelf vinden en je eigen hart volgen voordat je iemand anders gelukkig kunt maken, vond ik echt heel erg mooi.

Je vindt het boek hier.

Ware vriendschap – Aminatou Sow & Ann Friedman

In Ware vriendschap vertellen Aminatou Sow en Ann Friedman wat nodig is om de beste vriendschappen een lang en gelukkig leven te geven. Hechte vriendschappen beïnvloeden wie we zijn, de keuzes die we maken en hoe we ons voelen. Toch krijgen deze relaties te weinig aandacht en wordt er nauwelijks gesproken over hoe we ze gezond houden. In Ware vriendschap word je uitgenodigd je liefste vriendschappen te vieren juist omdát ze complex zijn, en waar nodig ervoor te vechten – zoals je dat ook voor de liefde zou doen. Met dit boek investeer je in je vriendschappen én daarmee in je eigen geluk.

Dit boek kwam ik online tegen en ik wilde het direct lezen. Ik vind vriendschappen namelijk een heel bijzonder iets. Veel boeken staan in het teken van relaties en dé liefde, maar we vergeten soms het feit dat vriendschappen ook heel belangrijk zijn en dat we daar veel bij kunnen voelen. Als het goed loopt, maar ook als het minder goed loopt of zelfs ergens stuk loopt. Liefdesverdriet na een vriendschapsbreuk, vechten voor je vriendschap en bijvoorbeeld in therapie gaan omdat je je vriendschap wil behouden. Het is helemaal niet vanzelfsprekend en we denken vaak ‘vriendschappen komen en gaan’. Maar is dat niet zonde als je jarenlang een bepaalde connectie hebt gehad? Ik vond het fantastisch om te lezen dat deze twee vrouwen direct heel close waren, maar dat het uiteindelijk een beetje verwaterde en dat ze dat wilden voorkomen. Ook een vriendschap is hard werken en dit boek zat boordevol fantastische teksten. Niet alles sprak me aan maar de delen die ik heb gemarkeerd om te bewaren, waren voor mij enorm waardevol.

Je vindt het boek hier.

Liefde in Milaan-serie deel 1, 2 & 3 – Saskia Oudshoorn

Als Anneloes’ relatie stukloopt en ze berooid achterblijft, gaat ze in een snackbar werken. Daar ontmoet ze Gianluca. Deze knappe Italiaan is te mooi om waar te zijn. Tijdens hun dates voelt ze zich heel bijzonder, maar is ze niet te gewoontjes voor hem? Dat gevoel blijft als ze meegaat naar Italië en zijn PA ontmoet, die duidelijk geen trek heeft in concurrentie. Saskia M.N. Oudshoorn beschrijft in ‘Liefde in Milaan’ niet alleen hartzeer en onzekerheid, maar ook zon, culinaire hoogstandjes en ware liefde.

De boeken van Saskia Oudshoorn vind ik altijd fantastisch en toen mensen me na de laatste boekenupdate stuurden dat ik écht de Liefde in Milaan-serie moest gaan lezen, heb ik direct alle drie de delen op mijn e-reader gezet. Bij elkaar is het ongeveer een dik boek qua bladzijdes (en het is nu ook gebundeld als één boek). En jullie hebben er geen woord van gelogen want wat was dit weer héérlijk! Ik vind het verhaal leuk, de setting tof en hier en daar de verrassende twist heerlijk qua afwisseling. Van deze boeken heb ik echt heel erg genoten! Ik ben echt een suiker voor dit soort verhalen en juist deze boeken houden voor mij het leesplezier in stand.

Je vindt het eerste e-book hier. Onderaan vind je de andere delen.

Toeval & Toekomst – Susan Muskee

Het leven van Roos van Vlierden gaat over rozen – letterlijk. En muziek. En verzekeringen, kaarsen, stiltes, en… doodskisten. Als uitvaartverzorger helpt ze nabestaanden hun dierbare een waardig afscheid te geven. Het is alleen een beetje jammer dat ze altijd aan het werk is, waardoor haar liefdesleven op zijn zachtst gezegd… meer dood dan levend is. Totdat mevrouw Roelofs, haar onderbuurvrouw, komt te overlijden en tienduizend euro aan haar nalaat – én aan verwaande kleinzoon Jurre. Er is alleen één voorwaarde: Roos en Jurre moeten eerst vijf keer met elkaar uit, want mevrouw Roelofs is er heilig van overtuigd dat de twee voor elkaar bestemd zijn. Valsspelen kan niet; alles is geregeld. Maar hoe overleef je vijf dates met iemand waarmee je werkelijk niets gemeen hebt?

Deze serie van Susan Muskee bestaat uit drie boeken en afgelopen week las ik twee van deze boeken uit. Ondanks dat het een driedelige serie is, zijn het wel drie volledige boeken en niet zoals de Liefde in Milaan-serie boeken met minder bladzijdes. Het eerste deel Toeval had me eigenlijk direct al. Ik vind het heel tof dat deze chicklit gecombineerd wordt met de uitvaartbranche. Dat ligt niet helemaal voor de hand bij dit soort verhalen. Naast dat je Roos goed leert kennen en het verhaal super leuk en romantisch is, zitten de boeken ook bomvol weetjes en interessante verhalen omtrent de uitvaartbranche. En juist die toevoeging maakten deze boeken voor mij heel erg leuk. Van deze twee boeken heb ik echt onwijs genoten en ik ben inmiddels in deel drie begonnen. De schrijfstijl bevalt me goed, het onderwerp boeit en ik genoot van iedere pagina. Ja, aanrader! Ik denk wel mijn favoriet van januari!

Je vindt de boeken hier.

Delen:
Secured By miniOrange