(~215 B)

SpeelgoedSpeelgoed

De best gelezen artikelen van mei

De best gelezen artikelen van mei

Vorige maand begon ik ermee en het werd toch wel goed gelezen; de best gelezen artikelen van de maand op een rij in één artikel. Maandelijks komen er toch behoorlijk veel stukken online en als je dan geen tijd hebt om álles bij te houden, vind je in dit artikel een samenvatting van de artikelen die de bezoekers het meest aanklikte, deelde en bekeken. Kijk mee naar de artikelen die in mei het beste aansloegen.

10. Mamadag
Ik liep al een tijdje met het idee om mijn planning om te gooien en zo een vrije dag te creëren doordeweeks om met Skyler te spenderen. Uiteindelijk hakte ik de knoop door en zette ik op woensdag een kruis in mijn agenda. Ik zou dan niks qua werk doen en alleen maar met Skyler iets doen. Dat werkt vooralsnog heel erg goed. Heel af en toe moet ik toch even iets doen, maar dat is dan niet langer dan een uurtje. Als ik bijvoorbeeld op woensdag evenementen heb, zoals volgende week, schuif ik deze dag door naar donderdag. Ik moet nog wel een beetje wennen want ik kom nog niet altijd goed uit met artikelen schrijven, maar laten we het erop houden dat ik mijn best doe. Als het écht niet lukt en ik in de knoei kom met mijn werk, dan houden we het op een uitje in de ochtend en ga ik ’s middags toch even aan de slag. Maar liever niet, dus!

Lees het artikel hier.9. Plog 11-05: Artis

Deze plog hield ik bij op de eerste mamadag. We brachten een bezoekje aan Artis en dat was héél erg fijn. Skyler genoot enorm van de dieren, de show en de gezelligheid en dat deed míj dan weer heel erg goed. Het was even wennen om niks te doen aan de sites en niet continu mijn telefoon te pakken om de mail in de gaten te houden, maar al met al was het een heel geslaagde dag.

Lees het artikel hier.

8. Zo hou je je relatie goed met een kindje
Op 1 mei was ik 13 jaar samen met Raymond en publiceerde ik dit artikel. Ik had op het moment van schrijven nog totaal geen weet van de verloving. Ik geef in dit artikel tips, hoe je relatie goed te houden als er een kindje bij komt. Ik ben geen expert en verwacht echt geen rocket science tips, maar ik zette een aantal tips op een rij die voor ons heel goed werken.

Lees het artikel hier.

7. Driftbuien voorkomen
De leeftijd van twee is soms best pittig en uitdagend. De zin ‘twee is nee’ is absoluut niet gelogen en er komen momenten voor dat je je kind het liefst achter het behang wil plakken. Maar gelukkig zijn er manieren om die driftbuien te tackelen en in dit artikel lees je wat voor ons het beste werkt. Ik zeg niet dat we geen peuterbuitjes meer kennen (I wish…), maar het is wel stukken minder dan voorheen. En dat maakt het direct gezelliger in huis.

Lees het artikel hier.

6. Lieve Skyler (2.5 jaar)
Ah, mijn baby is alweer 2.5 jaar! In plaats van een heel stuk te schrijven over zijn ontwikkeling, wat nu toch echt iets minder speciaal wordt om te lezen en wat ik iets wil gaan beperken, besloot ik een brief te schrijven aan onze kleine man. Gewoon alles schrijven wat er in me opkomt en wat ik hem wil vertellen. Dat resulteerde in dit persoonlijke artikel.

Lees het artikel hier.

5. Mom’s diary #4
Leuk, weer een diary! Iedere maandag lees je in het fotodagboek wat ik allemaal heb gedaan. Vanaf volgende week krijgt de diary een iets andere insteek en zal ik alle foto’s onder elkaar zetten. Dat vonden de meesten toch wel prettiger lezen. Nummer vier staat in deze top tien en dat is niet zo gek: in dit artikel kondig ik mijn verloving aan.

Lees het artikel hier.

4. 10 tips voor een verre reis met een peuter
Eind maart kwamen we terug van drie weken Bali en omdat ik er nog veel vragen over kreeg, zette ik wat tips op een rij. Hoe zit dat met zwemluiers? Zwemkleding? Eten en drinken? Het verblijf? Spullen huren? Ik verzamelde wat dingen die in me opkwamen in dit artikel. Oh, ik zou wel weer heen willen!

Lees het artikel hier.

3. Geef spelen meer de ruimte
Tijdens een bezoekje aan een event van Playmobil, had iemand een heel leuke presentatie waar ik graag nog wat mee wilde doen. Want beseffen we ons wel hoe belangrijk ‘simpel zelf spelen’ is? En hoe zit dat eigenlijk met ‘samen spelen, samen delen?’ Waarom eigenlijk? Laat die kinderen eens egoïstisch zijn en hun eigen verhaal afmaken. Wij vinden het ook niet leuk als we gestoord worden… Dat en meer lees je in dit stuk. Ik ben blij dat ‘ie zo goed gescoord heeft want ik ben er lang mee bezig geweest en ben er trots op.

Lees het artikel hier.

2. Waarom peuters fantastisch zijn!
Af en toe boost ik een post op Facebook omdat ik meer mensen wil bereiken of trots ben op een stuk en dit was er één van. Dat bleek een goede zet want er werd vaak op het bericht geklikt, veel mensen werden getagd en het werd massaal gedeeld. Het was ook echt een heerlijk artikel om te schrijven. Zeg tegen iemand dat je er één van twee heb rondlopen en ze beginnen gelijk met ‘oohh de terrible two! Sterkte!’ Maar weet je? Deze fase heeft zoveel meer leuke kanten. En dat wilde ik ook eens delen.

Lees het artikel hier.

1. Kleefstra syndroom: hoe gaat het met Beau?
De nummer 1 vind ik heel verrassend, maar wel heel erg leuk. Ik schreef over Beau en hoe het nu met haar gaat. Ze heeft het Kleefstra syndroom, een nog erg onbekende aandoening, waar we hopelijk meer bekendheid voor kunnen creëren. Ze heeft de laatste periode haar eerste stappen gezet en dat was voor ons heel erg bijzonder. In dit artikel lees je meer over haar.

Lees het artikel hier.

Wat vond jij het leukste artikel van de maand?

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 Reactie

  1. 2 juni 2016 / 19:01

    Wat mooi dat heel veel mensen het artikel over Beau hebben gelezen… Lijkt me heel mooi dat het toch wat meer bekend wordt en beschreven word en deze maatschappij.

Secured By miniOrange