18 leuke momenten in 18 maanden

18 leuke momenten in 18 maanden

Maddox is inmiddels anderhalf en om terug te blikken op de mooiste momenten, wil ik vandaag 18 momenten en dingen delen waar ik onwijs van heb genoten. Het is momenteel allemaal even niet zo makkelijk omdat ik zelf niet zo lekker in mijn vel zit en heel erg moe ben, maar die mooie momenten blijven natuurlijk altijd. Met Maddox kende ik een droombevalling, een droom kraamtijd en fantastische eerste maanden. Het was even strugglen die maanden daarna, maar vooralsnog verliep alles voor mijn gevoel beter dan met Skyler toentertijd. Of anders gezegd: in mijn hoofd verliep het allemaal iets rustiger en met meer zelfvertrouwen, waardoor ik het moederschap makkelijker vond dan het eerste jaar met Skyler.

Veel mensen hebben een hekel aan tellen in maanden maar anderhalf maakt 18 maanden. En daar passen 18 heerlijke momenten natuurlijk perfect bij. Ik ben door mijn Instagram gaan scrollen en gaan zoeken op de hashtag #maddoxoverload. Kijk mee naar de momenten die ik geselecteerd heb.

Schermafbeelding 2018-11-05 om 11.42.21

1. De bevalling. Op het moment zelf vond ik het vreselijk en dacht ik dat de laatste minuten van mijn leven geteld waren, maar achteraf kijk ik terug op een droombevalling. De pijn was intens, maar het was gelukkig helemaal niet zo lang en tussen arriveren in het ziekenhuis met weeën en thuis weer in mijn eigen bed liggen met een baby zit maar vier uurtjes. Dat zegt wel genoeg, haha. De verloskundigen waren top, de kraamhulp heeft geweldig geholpen en al met al kijk ik terug op een bijzonder mooie ervaring.

Schermafbeelding 2018-11-05 om 11.45.46

2. De ontmoeting met Skyler. De foto koester ik met heel mijn hart en ik vond het heel speciaal om te zien hoe Skyler reageerde en hoe verliefd hij direct al op zijn broertje was. Nog steeds gaat het heel erg goed, gelukkig!

Schermafbeelding 2018-11-05 om 11.47.18

3. De kraamweek. Ik had een fantastische kraamverzorgende en heb werkelijk een droomweek gehad. Ik hoefde niks, ik deed ook niks, was lekker veel Maddox en hoefde me nergens zorgen om te maken. Ik heb de eerste twee weken echt in een bubbel geleefd en denk er met een fijn gevoel (en soms met heel veel heimwee) aan terug. Misschien is dit wel het mooiste moment van alles.

Schermafbeelding 2018-11-05 om 11.49.53

4. Borstvoeding! Nooit gedacht dat het nog eens zou lukken, maar ik heb Maddox twee maanden kunnen voeden met de combinatie fles/borst. Ik vond het een geweldige periode en ben blij dat ik het eens heb mee kunnen maken.

Schermafbeelding 2018-11-06 om 12.36.01

5. De eerste keren dragen. Ik had niet verwacht dat ik zoveel zou gaan dragen en heb onwijs genoten van deze momenten. Vooral toen Maddox nog heel erg klein was, vond ik het fantastisch om hem constant in de draagzak te hebben. Nog steeds vind ik het fijn als ‘ie bij me wil in de draagzak, maar dat weegt niet op tegen de eerste keren. Zo’n hummeltje tegen je aan, heerlijk!

Schermafbeelding 2018-11-06 om 12.38.10

6. De fotoshoot met Martine! Ik vind fotoshoots op een of andere manier een beetje ongemakkelijk (zegt de blogger die al jaren voor de lens staat), maar dit voelde direct heel erg goed. Martine wist precies de juiste momenten vast te leggen en de foto’s zijn me nog heel erg dierbaar. Wat zijn de jongens nog klein!

Schermafbeelding 2018-11-06 om 12.39.30

7. Artis met de twee kids. Het is misschien iets heel kleins, maar toen ik door mijn foto’s scrollde besefte ik me weer even hoe speciaal ik dit moment vond. Ik, samen met mijn twee kinderen, gezellig naar Artis. Bij de dieren kijken, lekker eten, knuffelen, zitten en kijken. Ik weet nog Maddox in eerste instantie in de wagen lag, maar dat hij dolgraag in de draagzak wilde. All fine! Het was een heerlijke ochtend zo samen.

Schermafbeelding 2018-11-06 om 12.41.32

8. Gehoord worden door de kinderarts en direct starten met andere voeding. Misschien iets heel sufs, maar het heeft ervoor gezorgd dat het eczeem drastisch verminderde en dat Maddox minder krampen kreeg. Nog steeds zien we de kinderarts regelmatig en ik ben ontzettend dankbaar voor deze vakkundige en vooral lieve vrouw die ons zo goed helpt en begeleidt! Ook het plaatsen van de buisjes door de KNO was een groot mijlpaal voor ons die zorgde voor een hoop meer rust. We hebben het getroffen met de huisarts en de artsen in het ziekenhuis die zo super snel handelden. Mag zeker gezegd worden.

Schermafbeelding 2018-11-06 om 12.44.22

9. Weekje Center Parcs! Toen we er midden in zaten vond ik het helemaal niet zo leuk omdat Maddox amper sliep, ontzettend veel huilde en (achteraf gezien) kampte met oorontsteking, maar achteraf kunnen we kijken op een fijn weekje samen. Veel knuffelen, geen werk, lekker zwemmen en de hele dag leuke dingen doen. Het was onze eerste vakantie met zijn vieren en het beviel direct al erg goed.

Schermafbeelding 2018-11-06 om 12.47.48

10. Starten op het kinderdagverblijf. Bijna een jaar geleden (9 november), startte Maddox op het kinderdagverblijf en tot de dag van vandaag ben ik onwijs blij dat ik naar mijn gevoel heb geluisterd en last minute geswitcht ben van een crèche hier in de buurt naar CompaNanny. Wat ben ik dankbaar voor die fijne plek, de rustige sfeer, de leuke en lieve nannies en het feit dat Maddox daar zo veel leert. En ik als ouder, met zulke leuke bijeenkomsten van pedagogische medewerkers.

Schermafbeelding 2018-11-06 om 12.49.47

11. De Efteling! Dat was zo gezellig met zijn allen, samen met mijn ouders en Beau. Maddox keek zijn ogen uit en alhoewel hij er zelf niks meer van weet, vind ik het absoluut een fijn moment om even te noemen.

Schermafbeelding 2018-11-06 om 12.51.08

12. Op uitnodiging een nachtje naar Rotterdam. We hebben het onwijs fijn gehad, heel gezellig, lekker gegeten, geslenterd, een goede nacht. Ja, dit was een top tripje en we zouden dit eigenlijk veel vaker moeten doen… Note to self voor 2019!

Schermafbeelding 2018-11-06 om 12.52.26

13. De eerste keer Sinterklaas vieren! Zowel op school als thuis was het een groot succes. Thuis hebben we een paar keer de schoen gezet en vierden we pakjesavond heel erg klein met zijn vieren en allebei de kinderen drie cadeautjes. Dit jaar wordt het groter, bij mijn ouders, maar daar lezen jullie veel meer over als de avond is geweest.

Schermafbeelding 2018-11-06 om 12.56.48

14. na een rustige winter gaan we flash forward naar Maddox’ eerste verjaardag. Blijft altijd een mijlpaal!

Schermafbeelding 2018-11-06 om 12.58.32

15. De vakantie naar Turkije. Wat een groot hoogtepunt was dat! Wat hebben we heerlijk genoten en wat fijn dat we dit samen met opa en oma konden doen. Maddox groeide een kilo (!), at mega goed, Skyler deed het onwijs goed en groeide met de dag, en ook wij hebben er ontzettend van genoten omdat we ook een dagje samen qualitytime hadden. Skyler vraagt nog wekelijks of we weer eens naar Turkije gaan. Het heeft veel indruk gemaakt.

Schermafbeelding 2018-11-06 om 13.00.10

16. Een weekend Duinrell! Aan de foto kun je wel zien hoeveel plezier Maddox had. Zowel in het huisje als op het park vermaakte hij zich uitstekend en ook het zwembad en de glijbaan vond hij fantastisch. Zoals je ziet aan alle momenten zijn de uitjes toch wel echt favoriet. Het is gewoon het fijnste om dingen samen te kunnen doen en dat zijn toch ook wel blijvende herinneringen. Ik ben blij dat ik de kinderen dat af en toe kan geven, zelf of gekregen vanwege mijn werk.

Schermafbeelding 2018-11-06 om 13.02.25

17. Onze vakantie naar Frankrijk. Super, super, super genoten.

15267179-9D95A2BE6CBBE90202C0

18. Maddox’ schoolfoto mag niet ontbreken en is een mooie afsluiter. Wat een binkie is het geworden! Op naar nog veel meer mooie momenten samen.

Ik heb voor nu expres eens het eerste hapje en de eerste stapjes achterwege gelaten. Hierboven zie je vooral trips die we gemaakt hebben. Thuis hebben we ook vaak heerlijke momenten samen, zoals de boswandeling afgelopen weekend. Daar genieten we allebei ook intens van. Of wat dacht je van de warme zomer, waardoor we vaak naar het strandje en naar een zwembad hier in de buurt konden? De lijst zou ontzettend lang worden als ik dat allemaal zou moeten opnoemen. Bladerend door de foto’s springen deze momenten er voor mij uit. Iets om even bij stil te staan!

Share:

2 Reacties

  1. 7 november 2018 / 09:36

    wat een mooie terug blik meis 😀 en hoe geweldig is zijn schoolfoto !!

  2. Jessica
    7 november 2018 / 22:37

    Knap ventje !!!
    Niet te geloven hoe snel het allemaal gaat !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.