Sneller het strijkgoed weg met de Braun CareStyle Compact

Sneller het strijkgoed weg met de Braun CareStyle Compact

Strijken, ik heb er een hekel aan en mijn hobby gaat het absoluut niet worden. Ik lijk heel erg op mijn moeder maar in dit geval heb ik het strijk-gen absoluut niet gekregen van d’r. Iedere vrijdag doet mijn moeder het heel lief voor ons, maar het is niet zo dat ik alle was opspaar zodat ze het allemaal weg kan strijken. Doordeweeks strijk ik dus een aantal dingen zelf. Want ja, ik heb dan een hekel aan strijken; ik heb ook een hekel aan kreukels in kleding. Van Coolblue ontving ik de Braun CareStyle Compact IS2043BL, een stoomgenerator die ervoor zorgt dat het strijken makkelijker en vooral sneller gaat. We willen immers snel klaar zijn met deze klus. Ik heb hem inmiddels anderhalve week in huis en kan jullie er vandaag het een en ander over vertellen.

Een stoomgenerator is helemaal van deze tijd, maar negen van de tien keer is het een heel bombarie op je strijkplank. CareStyle Compact van Braun zegt het al; het is een compacte stoomgenerator die op vrijwel iedere strijkplank past en niet al teveel ruimte inneemt in de kast. Het heeft de kracht van een stoomgenerator, maar dus meer het compacte van een strijkijzer. Ideaal vind ik dit, aangezien wij nog een heel oude strijkplank hebben met een kleine ruimte voor de strijkbout.

2018-11-05 14.02.28

2018-11-05 14.02.36

2018-11-05 14.02.47

2018-11-05 14.02.59

Het waterreservoir vul je met water en niet veel later is het strijkijzer klaar voor gebruik. Het waterreservoir is iets aan de kleine kant en als je je was opspaart om eens per week te strijken, moet je misschien een keertje bijvullen. Niet erg vind ik, want het compacte formaat is me meer waard. Het strijkijzer werkt naar behoren en daar kan ik voor de rest weinig over zeggen maar door de stoomgenerator heb je net iets meer kracht. De meeste kreukels heb je er in één keer uit en als je de stoomstoot inschakelt lukt het zelfs mij om alle kleding glad te strijken. Win ik het eindelijk eens van mijn moeder! Mijn vorige strijkijzer had maar een klein waterreservoir op de strijkbout zelf, en deze was lang niet zo krachtig.

Het snoer is wat aan de korte kant en daardoor moet je vlak bij een stopcontact strijken of werken met een verlengsnoer. Een groot pluspunt vind ik dat de stoomgenerator vanzelf uitschakelt als je hem even niet gebruikt. Veiligheid voor alles! Ook wordt de temperatuur- en stoominstelling automatisch aangepast zodat je verschillende stoffen achter elkaar kunt strijken. Dat is vooral heel handig als je net als ik niet echt veel verstand hebt van strijken en af en toe opeens een rare plek op je kleding hebt zitten. Been there… Als je het strijkijzer verticaal houdt, kun je dit apparaat ook gebruiken om je kleding alleen te stomen. Fijne toevoeging! Er komt voldoende stoom vanaf om deze optie te gebruiken.

2018-11-05 14.03.06

2018-11-05 14.03.22

2018-11-05 14.03.54

De handleiding spreekt voor zich en binnen vijf minuten kun je aan de slag. Een kind kan de was -eh, strijk- doen. Mijn hobby zal het nooit worden maar met deze stoomgenerator, en wat YouTube-filmpjes ter afleiding, is het klusje zo geklaard. En op vrijdag heb ik dan mijn lieve moeder die met de stoomgenerator aan de slag kan. Het is haar hobby dus ja, wie ben ik om haar dat te ontnemen. Toch? Thanks mom, love you big time! En Braun krijgt ook een beetje liefde want met dit apparaat wordt ook dít klusje in het huishouden een stukje makkelijker.

Je koopt de Braun CareStyle Compact voor 149 euro bij Coolblue.
Advertisement

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.