Dit zijn de 10 best gelezen artikelen van 2018

Dit zijn de 10 best gelezen artikelen van 2018

Allereerst: gelukkig nieuwjaar! Ik hoop dat je een fijne, gezellige, gezonde en veilige jaarwisseling hebt gehad en dat je kan terugkijken op een mooi 2018. Maar wat eigenlijk nog veel fijner is: dat je vooruit kan kijken naar een mooi 2019. Want er liggen weer 365 lege dagen voor je die je op jouw manier kunt invullen. Hier op Mommyhood neem ik je het komende jaar weer mee naar alles wat me bezighoudt. Van de dagboeken tot plogs en van persoonlijke verhalen over struggles als leuke stukken over de jongens. Nieuwe collecties, terugblikken, bepaalde momenten die ik wil delen, eigenlijk alles wat je al gewend bent. Hopelijk ben je er in 2019 ook weer bij want ik beloof je nu al: dit gaat een fantastisch jaar worden!

Om het jaar goed te starten én 2018 voorgoed achter ons te laten, wil ik de best gelezen tien artikelen met jullie delen. Ik heb dan expres gekozen voor artikelen die ook daadwerkelijk in 2018 zijn geschreven. Sommige artikelen zijn namelijk zo populair dat ze ieder jaar bovenaan staan, maar dan komt het voornamelijk door Google en betreft het een artikel uit bijvoorbeeld 2014. Voor nu dus echt een terugblik naar 2018; wat klikten jullie massaal aan en waar genoten jullie het meeste van. Voor mij ook weer een fijne feedback!

2018-07-30-09.04.05-1000x750

1. Schurende bovenbenen: gebruik Odorex (alternatief Smoovall)

Ik ga maar gelijk beginnen met de nummer 1: dit artikel over de Odorex deodorant die ik gebruikte tegen schurende bovenbenen. Wát een lifesaver was dit afgelopen zomer. Het werkt gewoon heel simpel: je sprayt deze deodorant op je bovenbenen en je hebt de uren daarna geen last meer van benen die tegen elkaar aan schuren. Of nou ja, ze schuren nog wel tegen elkaar aan want ze worden niet opeens tien centimeter minder qua omtrek, maar je voelt het gewoon niet omdat het soepel langs elkaar heen beweegt. Ik ben blij dat ik er veel mensen mee heb kunnen helpen want niets zo erg als pijnlijke benen als je een rokje of jurk draagt tijdens de warme maanden.

IMG_2307-1000x750

2. 15 jaar samen: onze relatie na twee kids

Raymond zien jullie helemaal niet zo vaak in beeld maar na vijftien jaar is hij nog steeds in mijn leven. Gelukkig maar! We wonen nog steeds samen, hij is nog steeds betrokken bij de opvoeding en er is dus niks aan de hand. Krijg ik weleens vragen over, haha. Afgelopen jaar waren we 15 jaar samen en ik praatte over hoe onze relatie is, waar we tegenaan lopen en hoe we het nu ervaren als vader en moeder van twee jongens. Ik pleit altijd voor eerlijk- en echtheid en ik denk dat ik met dit artikel wel iets heel moois heb neergezet. Het is deze maand negen jaar geleden dat we een time-out hadden en kijk waar we nu staan. Het is echt niet altijd rozengeur en maneschijn maar het is na al die jaren nog steeds goed. Nu die verdomde bruiloft maar eens plannen, lol.

2017-04-15-10.16.30-1080x625

3. Mijn huid en ik

Ik ben zo, zo, zo trots en blij dat dit artikel in de top 10 is gekomen. Er zit namelijk heel veel zorg en liefde in en ik laat hiermee zien dat advertorials heus niet alleen maar vervelend hoeven te zijn voor lezers. Ik stelde me kwetsbaar op, vertelde over mijn huid en de problemen en praat over striae. VSM en ik hadden op dit vlak een heel goede match en het doet me goed om te zien dat het in de smaak is gevallen.

IMG_8099

4. De Artipoppe carrier (vergelijking Tula Free to Grow)

Een review, ook leuk! Ik twijfel soms namelijk wel of de reviews het nog goed doen en of ik niet alleen maar persoonlijke stukken moet gaan schrijven. Maar aan de andere kant: ik heb niet iedere dag iets persoonlijks te vertellen en een review schrijven vind ik ook leuk. Ik deel namelijk graag mijn ervaringen en ik denk dat de combinatie van persoonlijk en informatief het nog steeds heel erg goed doet. Ik vertel hier over de Artipoppe draagzak en vergelijk hem met de welbekende Tula. Blijkbar iets waar veel mensen nieuwsgierig naar zijn!

IMG_7989

5. Hoe gaat het met Beau? (Kleefstra syndroom)

Zo af en toe schrijf ik over mijn nichtje en hoe het met haar gaat. Ze heeft het Kleefstra syndroom en heeft daardoor lichamelijk en geestelijk een achterstand. Inmiddels is ze bijna zes en gaat ze naar een speciale basisschool waar ze de begeleiding krijgt die ze nodig heeft. Ze loopt goed, spreekt middels gebaren en kan ook al wat woorden zeggen. Ze maakt mooie ontwikkelingen door! Ik schrijf er niet zo vaak meer over omdat er niet zo heel veel meer over te vertellen valt en omdat het natuurlijk mijn kind niet is, maar ik kan je wel zeggen dat ze het heel erg goed doet.

2018-10-22-10.33.35-1000x1000

6. Waarom ik over vijf jaar weer in loondienst werk

Mijn werk is tof, de vrijheid is tof, het feit dat ik met mijn kinderen kan zijn is tof. Maar toch kleven er ook wat nadelen aan het ondernemerschap en soms zit ik eraan te denken om weer in loondienst te gaan. Toen iemand me vroeg waarom ben ik eens gaan zitten om dit artikel te schrijven. Het was blijkbaar erg interessant en ik vind het leuk om te zien dat het massaal is gelezen. Ik ben openhartig over de blogwereld, over dingen waar ik tegenaan loop en dat ik soms meer behoefte heb aan vastigheid en stabiliteit. Ik denk er momenteel nog steeds hetzelfde over, alhoewel ik nu wel de focus ga leggen op mijn boek en studie waardoor het zoeken naar een baan even op een laag pitje komt te staan. Maar ja, in het artikel spreek ik ook over tussen nu en vijf jaar. Ik heb nog wel even en denk dat ik met mijn diploma meer kansen ga hebben om iets te vinden dat in mijn straatje ligt.

IMG_2819-1000x750

7. Waarom wij ‘pas’ met 5 jaar starten met zwemles

Op Skylers school is het ‘normaal’ dat veel kinderen in de kleuterklas al op zwemles zitten. Dat is wat me opviel toen het ene na het andere A-diploma getoond werd in de klas. Ik schreef over mijn twijfels en over het feit dat wij het anders gaan doen. En wat blijkt: jullie waren het allemaal met me eens, haha. Blijkbaar is het dus helemaal niet zo gek om pas met 5 of 6 jaar te starten. Ik heb Skyler ingeschreven en er is een lange wachtlijst. Ik geloof dat we in het voorjaar aan de beurt zijn en dan is Skyler 5.5. Helemaal prima! Tegen die tijd zal ik nog weleens schrijven over mijn ervaringen.

34114129_06_001_TIF-1000x799

8. Nieuw fantastisch buitenspeelgoed van HEMA

Op een of andere manier scoren artikelen over HEMA altijd goed. Mensen blijven het gewoon een leuke en interessante winkel vinden en door het uitgebreide assortiment en de leuke producten die zij de afgelopen tijd gelanceerd hebben, is het ook leuk om dit met jullie te delen. Hier schreef ik over het nieuwe buitenspeelgoed voor de zomer en dat deed het heel erg goed. Jullie waren net als ik heel enthousiast en het speelgoed is dan ook iets wat ik het meest leuk vind van deze winkel. Dat ik dat, als HEMA stationary-freak, nog eens zou zeggen. Wat kinderen wel niet met je doen…

2018-08-25-20.22.11-1-1000x751

9. Onze lange relatie & mijn introversie

Ik krijg veel de vraag of ik meer over introversie wil schrijven en nu ik zie dat dit artikel in de top 10 staat, ben ik dat zeker van plan. Het is nu eenmaal iets waar, in combinatie met een relatie/het gezinsleven, niet zo heel veel over gesproken wordt terwijl je dan wel tegen bepaalde dingen aanloopt. In dit artikel schreef ik over onze lange relatie en mijn introversie, en tegen welke zaken we aanlopen. Het zal altijd zoeken blijven, maar Raymond kent me inmiddels lang genoeg om te weten hoe hij ermee om moet gaan. Helemaal nu we ouders zijn, is het extra belangrijk om deze balans in orde te houden.

Schermafbeelding-2018-10-16-om-21.48.38-1000x998

10. Ik mis de middenweg en diversiteit in Body Positivity

Wat ben ik blij en dankbaar dat dit artikel als hekkensluiter mag dienen. Dit is een artikel waar ik lang mee bezig ben geweest en waar ik bij iedere zin heb moeten nadenken. Uiteindelijk is het me gelukt om mijn gevoel op papier te krijgen en ik vind het tof dat het zo goed ontvangen is. Teken voor mij dat ik heel erg goed bezig ben qua persoonlijke stukken en mijn gevoel en interesse delen.

Dankjewel voor het volgen! Het was een prachtig jaar met mooie artikelen en ook al heb ik maar 1 iemand geholpen of geinspireerd met mijn stukken, ben ik al een blij mens.

Op naar 2019. Happy newyear!

Share:

5 Reacties

 1. Gaby
  1 januari 2019 / 13:02

  De beste wensen voor 2019

 2. Manon
  1 januari 2019 / 16:30

  Hele leuke en mooie artikelen! Wat betreft je twijfel of reviews wel leuk/interessant zijn, hoef je wat mij betreft echt niet te twijfelen. Ik vind reviews altijd leuk om te lezen. Een heel mooi en gezond 2019 gewenst!

 3. 2 januari 2019 / 21:04

  Ik ken ze allemaal en heb ze (op dat kinderspeelgoed na) allemaal gelezen dacht ik. Heb het al eens eerder gezegd, maar ondanks dat ik geen kinderwens heb (geen bewuste) vind ik je blog heel erg leuk om te volgen 🙂 Ik wens je al het goeds voor het nieuwe jaar en natuurlijk ook voor de rest van je gezin.

 4. 2 januari 2019 / 23:09

  Altijd leuk om dit ook voor jezelf terug te zien! Heel erg leuk om alles zo op een rijtje te zien, nog de beste wensen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.