Mooie sieraden ter herinnering

Mooie sieraden ter herinnering

Al jaren heb ik een ketting van Minitials. Ik vind hem prachtig omdat ‘ie zo subtiel is, maar ook omdat ik de initialen van de kinderen eraan heb hangen. Zo begon ik alleen met een S en hangen daar nu nog een hartje en een M aan. Voor het hartje koos ik om de S en M een beetje te scheiden, aangezien SM niet zo lekker staat maar MS ook niet echt een succes is. Ik heb nu dus drie hangers aan mijn ketting en vind hem geweldig. Hij voldoet aan al mijn eisen en ik draag hem met veel liefde. Er zijn echter nog meer mogelijkheden om een herinnering of gebeurtenis dicht bij je te dragen in de vorm van een sieraad.

Initialen aan een ketting

De meest voorkomende is dus een initiaal aan een ketting. Tegenwoordig zijn er veel aanbieders en kun je ook heel goedkoop een letter aan een ketting vinden. Ik koos voor Minitials omdat ik dat een heel mooi merk vind en omdat het echt goud is. Kan ik het voor altijd dragen in plaats van een paar maanden omdat het anders verkleurd is. Bovendien reageer ik qua huid net wat lekkerder op echt goud dan op nep goud.

Iedere bedel een herinnering

Een tijdlang wilde ik ook een Pandora armband kopen en uiteindelijk heb ik deze voor Moederdag gekregen met een bedel eraan. In de jaren die volgden heb ik deze helemaal vol gemaakt met bedels. Bedels voor de kinderen, voor de zwangerschap, voor een jubileum met Raymond, voor een bepaald en belangrijk moment in mijn leven. Iedere bedel roept een herinnering op en dat vind ik onwijs mooi. Het is een armband die ik niet zo vaak draag, maar die ik wel heel erg koester en die ik dus goed bewaar.

Geboortesteen

Wat ik zelf heel erg mooi vind en waar ik zelf nog wel voor wil sparen, zijn sieraden met een geboortesteen. Je kunt kiezen voor een hanger aan een ketting, wat mij altijd het meeste aanspreekt, maar bijvoorbeeld ook aan een ring of een ketting. Het is iets subtieler dan een initiaal omdat het een gekleurde steen is. Erg mooi, waardevol en bijvoorbeeld in de vorm van een ring een mooie toevoeging aan een sieradencollectie.

Moedermelk in een sieraad

Om een mooie borstvoedingsperiode af te sluiten en deze te blijven koesteren, kun je ervoor kiezen om moedermelk te laten verwerken in een sieraad. Het hoeven natuurlijk niet alleen geboorteherinneringen te zijn! Moedermelk kun je laten verwerken in een ring of bijvoorbeeld in een hanger voor aan een ketting. Zo heb je een tastbaar iets dat symbool staat voor een moment in je leven.

As verwerken

Het is het minst leuke, maar misschien wel het meest waardevol. Tegenwoordig heb je heel mooie sieraden waar as van een overleden dierbare in verwerkt kan worden. Het mooie is ook dat het in een sieraad zelf verwerkt kan worden en dat het dus ook voor de buitenwereld een heel normale ring of ketting kan zijn, terwijl jij weet dat je een dierbare dicht bij je draagt. Voor belangrijke personen in je leven zeker iets moois om in overweging te nemen.

Heb jij een sieraad met een herinnering?

Share:

4 Reacties

 1. Stephany
  11 juli 2019 / 15:48

  Ik heb van mijn beide zoontjes een hangertje met daarin een haarlokje van de eerste knipbeurt. Die ketting draag ik elke dag. Gemaakt door solilly

 2. Josianne Zwart
  11 juli 2019 / 17:24

  Ik heb een armbandje met de letter L van Liam, en zijn geboortedatum erin. Ook van Minitials; heel mooi merk is dat!

 3. Cindy
  12 juli 2019 / 04:01

  Ik heb een zilveren ketting met een hartje, gekregen van mijn man na de geboorte van onze oudste. (na de geboorte van de tweede kreeg ik een broodje kroket, verschil moet er zijn). Ik zit al een aantal weken te bedenken dat ik toch zoiets wil als wat jij hebt, met de eerste letters van de voornamen van mijn kinderen. Toevallig ben ik daarvoor Minitials gaan volgen op Insta.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.