Moederdag

Moederdag

Moederdag is een dag die we nog nooit hebben overgeslagen thuis. Al van kleins af aan knutselden of kochten mijn broertje en ik een aardigheidje voor mijn moeder om haar te laten weten hoe belangrijk ze voor ons was en is. Het hoorde erbij en het is een klein gebaar naar haar toe. Echter was het toen we kleiner waren meer een soort verplichting. Moederdag kwam eraan? Oké, we maakten iets op school of kochten iets en het was weer klaar. Het voelde als iets vanzelfsprekends wat ons moeder allemaal voor ons deed. Dat ze er altijd was. Nu ik zelf moeder ben hecht ik opeens veel meer waarde aan deze dag. Want mijn moeder om me heen hebben is dan wel vanzelfsprekend geworden; soms mag je best even vaker laten weten hoe belangrijk ze voor je is. Dat zou ik zelf ook heel erg waarderen en ik vind Moederdag dan ook een prachtige dag. Commercieel of niet; het hoorde er vroeger bij en het hoort er hier nu thuis ook bij.

Dit jaar vier ik mijn tweede Moederdag en het voelt toch wel heel speciaal. Ik ben ontzettend blij dat ik mezelf moeder mag noemen. Natuurlijk weet je dat alles gewaardeerd wordt wat je doet, dat je kindje blij is met een moeder zoals jij en dat het gewoon vanzelfsprekend is dat je doet wat je moet doen. Maar soms voelt het een beetje te vanzelfsprekend en daarom vind ik Moederdag een mooie dag om je waardering uit te spreken. Gewoon omdat we dat helaas niet iedere dag doen. Skyler had op het kinderdagverblijf een mooie theemok beschilderd, met daar in een theezakje met zijn fotootje op het labeltje, een lekker chocolaatje en alles mooi ingepakt. Het was prachtig en dit betekent echt heel erg veel voor me. Ik ga er niet uit drinken en wil het in de staat houden zoals hij nu is. Namens Skyler kocht Raymond voor mij een Pandora-armband en wel om de volgende reden; voor nu zit er een hartjesbedel aan en ieder jaar met mijn verjaardag en/of met Moederdag of met speciale gebeurtenissen, kan de armband worden aangevuld. Zo wordt het een bandje met veel emotionele waarde en daar heb ik toch wel een zwak voor. Vorig jaar kreeg ik een cadeaubon van WE en wat chocolaatjes; dit keer dus een geweldige armband voor altijd. Iedere keer als ik er naar kijk voel ik me weer speciaal en word ik er weer even aan herinnerd wat voor prachtig gezin ik heb en wat ze voor me betekenen.

11244636_1114403465243145_1368449614_n

Natuurlijk moest ik ook mijn moeder in het zonnetje zetten en dat deed ik afgelopen vrijdag al toen ze bij ons was. Zoals jullie inmiddels weten is ze al ruim een jaar iedere vrijdag hier en ik vind het heerlijk. Niet alleen omdat ze me helpt met het huishouden; ook gewoon omdat ze er is. Gezelligheid, lekker met Skyler in de weer en het feit dat we gewoon nu een dag samen hebben. Ik vind het heel fijn, en helemaal omdat de afgelopen tijd best rommelig en onrustig is geweest. Dan is het fijn om te weten dat mijn moeder er altijd voor me is. Ze is een groot voorbeeld voor me en ik hoop dat Skyler net zo over mij gaat denken als ik over mijn moeder. Dan is wat mij betreft de opvoeding geslaagd.

Ik ben niet aan het knutselen geslagen en heb niet weer een cadeaumandje samengesteld zoals ik dat al heel vaak doe. Dit keer neem ik mijn moeder, samen met Skyler, een weekendje mee weg. In juli gaan we heerlijk genieten van een hotel mét jacuzzi in de kamer, in hartje Groningen. Een paar maanden geleden zijn we met zijn drietjes naar Mechelen geweest en dat was zó gezellig, dat ik dat heel graag nog eens over wilde doen. Lekker genieten, wandelen, eten en gewoon samenzijn. Ik heb er nu al enorm veel zin in.

We hebben vanmorgen boodschappen gedaan, zijn daarna naar de speeltuin gelopen met Skyler en vervolgens hebben we de auto gepakt naar Schiphol om vliegtuigen te kijken waar Skyler helemaal gek van is. Nu ligt hij lekker te slapen, kijkt Raymond Formule 1 en ben ik artikelen aan het schrijven. Het lijkt een doodnormale zondag. Maar zo voelt het niet; het is Moederdag en het is speciaal!

11193034_719236528187827_1654574849_n

Share:

11 Reacties

 1. 10 mei 2015 / 13:11

  Moeders zijn zo Speciaal. Het is inderdaad goed om erbij stil te staan..

 2. 10 mei 2015 / 15:05

  Wat een fijn cadeau voor je moeder en wat een mooie armband van Skyler/Raymond. Geniet van je tweede moederdag!
  Ik word dit jaar voor het eerst moeder, maar deze moederdag voelt ook al een beetje speciaal voor me, omdat ik weet dat ik bijna moeder word.

 3. 10 mei 2015 / 16:16

  Heel leuk cadeau een Pandora armband. Zelf heb ik er ook een en het is fantastisch om aan iedere bedel een gebeurtenis te koppelen.

 4. 10 mei 2015 / 17:58

  Wat een mooie armband, mooie gedachten er ook achter. Ik heb vandaag Moederdag overgeslagen, maar ik heb mijn mama afgelopen vrijdag nog gezien en een grote terraspot met bloemen voor de tuin gekocht. Binnenkort is ze jarig en ik wil haar meenemen voor een high tea dan. 🙂

  En ik hoop, echt van harte, dat ik volgend jaar zelf moederdag of “ik ben bijna mama” moederdag mag vieren. Mijn eierstokken zijn er klaar voor. Hihi

 5. Anneroos
  10 mei 2015 / 22:20

  Wij doen thuis aan moederdag, het is inderdaad goed om stil te staan bij wat moeders allemaal doen! Lief dat cadeau voor je moeder en ook erg leuk wat je zelf hebt gekregen van Skyler. Hoop dat je een leuke dag hebt gehad!

 6. iris
  11 mei 2015 / 06:01

  Pandora armband heeft mijn schoonmoeder 4jr geleden van ons gekregen toen ze 50 werd en nu op 2 bedels na is hij vol. Ook op moederdag/verjaardag en als er een kleinkind geboren wordt krijgt ze een bedel..

 7. 11 mei 2015 / 08:22

  Wat een mooi idee die armband! Zo heb je straks een hele armband vol mooie herinneringen!

 8. 11 mei 2015 / 12:08

  Wat een fijne cadeautjes heb je gekregen! En heel erg leuk dat je je moeder zo gezellig mee op weekend neemt!

 9. 11 mei 2015 / 19:52

  Wat een mooie cadeautjes! Dat armbandje is iets voor altijd en natuurlijk het eerste geknutselde cadeau, wat lief! Zo te zien heb je een hele leuke dag gehad 😀

 10. 12 mei 2015 / 07:14

  Oh wat een lief cadeautje! Skyler heeft zijn best gedaan 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.