Favoriete sieraden: goud en subtiel

Favoriete sieraden: goud en subtiel

In de tijden van de outfitfoto’s en de modeblog, droeg ik vaak wat grotere sieraden. Chunky kettingen, grotere oorbellen, opvallende armbanden. Het maakte altijd mijn outfit af en iedere week voegde ik wel een nieuw, opvallend sieraad aan mijn collectie toe. Hoe anders is dat nu. Niet alleen is mijn kledingstijl veel meer basic, degelijk en minder trendy; ook zijn de sieraden een heel stuk subtieler geworden. Ik draag nu voornamelijk gouden sieraden, en dan het liefst zo klein mogelijk.

Toen ik nog een stuk jonger was en op de lagere school zat, had ik in beide oren vier gaatjes. Inmiddels is het meeste dichtgegroeid. De eerste gaatjes zijn voor altijd open gebleven omdat ik daar nog regelmatig oorbellen in droeg en draag, maar van alle overige oorgaatjes was alleen het tweede gaatje in mijn linkeroor nog open. Een paar weken geleden liet Debbie een oorbel schieten en omdat ze voor twee moest betalen en er maar één wilde, ben ik gaan zitten voor die tweede. Ik heb nu dus in beide oren twee gaatjes en ben er helemaal dol op. Ik draag eigenlijk altijd mijn oorbellen van Louis Vuitton in de eerste gaatjes en kies vervolgens voor een subtiele oorbel in het tweede gaatje. Zolang het goud en subtiel is, vind ik het helemaal mooi.

oorbellen

Laatst kreeg ik van Brandfield twee paar prachtige oorbellen van Isabel Bernard toegestuurd. Dit merk voldoet aan de twee eisen die ik heb; subtiel en goud. Zilver staat niet bij mij en ondanks dat ik een tijd dol ben geweest op roségoud, heeft geelgoud toch weer mijn voorkeur. De kleine sterretjes en de kleine ringetjes zijn gemaakt van echt goud en hebben precies de juiste afmeting voor me. Nu ik dit zie wil ik eigenlijk nog wel in beide oren een derde gaatje, zodat ik al mijn mooie oorbellen kan dragen. Van mijn schoonmoeder kreeg ik jaren geleden nog prachtige gouden schelpjes als oorbellen. Ook deze worden regelmatig gepakt om even te dragen.

Qua ketting draag ik eigenlijk alleen nog maar een subtiel goud (daar is ‘ie weer) kettinkje met daaraan de letters M, S en een hartje. Uiteraard de initialen van de kinderen. Ik heb ook een periode gehad van grote horloges, maar inmiddels prijkt er al een jaar een Apple Watch om mijn pols. Wel heb ik nog een horloge van Karl Lagerfeld, dat ik nog erg mooi vind en af en toe nog pak.

2019-06-26 13.46.43

Het enige wat ik eigenlijk nog mis is een mooie gouden armband. Ik heb nog wel wat armbanden in de kast hangen van mijn grote sieraden-tijdperk, maar inmiddels is dat mijn smaak niet meer. Tijd om daar afscheid van te nemen en iets anders aan de collectie toe te voegen. Ik zie dat Isabel Bernard ook heel mooie subtiele gouden armbandjes verkoopt. Dat gaat voor nu op mijn wensenlijstje. Jammer dat ik net jarig ben geweest en we ons jubileum al gehad hebben voor 2019 😉

Vertel eens: welke sieraden hebben jouw voorkeur? Ben je team zilver of team goud?

2019-06-26 13.46.16

Share:

4 Reacties

 1. Gaby
  27 juni 2019 / 14:44

  Ben van team allebei maar geen rosegoud dus ik draag alles zilver of alles geelgoud en ook de fijne sieraden

 2. Carina
  27 juni 2019 / 18:18

  Team zilver, goud is gewoon echt niet mijn kleur. Al heb ik wel wat gouden sierraden want daar begon ik als kind mee. Ben nog steeds blij dat ik al sinds dat ik baby was gaatjes heb. Twijfel nu over een 2e…

 3. 28 juni 2019 / 09:14

  ik vind beiden mooi en heb ook van beide sieraden maar draag alleen maar goud. en mijn apple watch en ik zijn kunnen niet zonder elkaar. heb ook nog een ice Watch maar die ligt of in de la of een van de meiden draagt hem

 4. Malin
  1 juli 2019 / 11:26

  Ik was heel lang team zilver, maar ben sinds een jaar ofzo over op goud. Voelt en staat ‘warmer’ vind ik. Die kleine oorbellen zijn prachtig inderdaad!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.