(~215 B)




Deze vijf boeken moeten van mij mee in jouw koffer

Deze vijf boeken moeten van mij mee in jouw koffer

Moeten is een heel groot woord natuurlijk maar mocht je nog op zoek zijn naar boeken die je mee kunt nemen op vakantie of in je tuin tijdens een zomermiddag zou kunnen lezen, dan zou ik absoluut naar een van deze boeken kijken. Het is een mix tussen non fictie en fictie en tussen wat serieuzere zaken en luchtigheid. Deze vijf boeken behoren tot mijn favorieten en hopelijk eerdaags ook tot die van jou.

Op je lijf geschreven

Dit boek is geschreven door Mayra, die ik al een tijdje volg via Instagram. Mayra strijdt voor bodypositivity en vindt dat ieder lichaam er mag zijn. Ik heb veel geleerd van Mayra en vind haar op dat gebied echt een voorbeeld. In het boek Op je lijf geschreven deelt ze haar verhaal, over de zoektocht van zo’n twintig jaar waarin ze met vallen en opstaan haar lijf is gaan respecteren. Waarin ze vertelt over haar struggles, over het stilzetten van haar leven omdat ze nog steeds niet goed genoeg was en deelt ze tips en waardevolle inzichten die hopelijk ook veel voor jou gaan betekenen. Haar verhaal wordt afgewisseld door anderen die een boekje open doen over hun reis. Het leest vlot, het zit vol met herkenning en ondanks dat ik al goed op weg ben, ben ik er nog lang niet. Dat maakt dit boek helaas ook duidelijk. Vooral het stuk over zelfsabotage kwam pijnlijk hard binnen. Op je lijf geschreven is een boek dat ik er nog vaak bij ga pakken. Hij ligt nu al tijden bij de computer en verhuist eerdaags naar mijn nachtkastje om iedere keer nog even de wijze lessen te gaan lezen.

Je vindt het boek hier.

Zondagskind

Over Zondagskind heb ik al vaker geschreven maar steeds als iemand vraagt of ik nog boekentips heb, komt dit boek als eerste in me op. Moest dus in dit lijstje opgenomen worden. Het is een boek waarvan ik hoopte dat het nooit zou stoppen. Het is een boek dat me een paar dagen vreselijk geboeid hield en dat ik maar moeilijk kon wegleggen. Het is een boek waarvan ik een paar keer moest slikken en waarin ik mezelf soms best een beetje herkende. Het verhaal gaat over een meisje met autisme. Je volgt haar van 3 jaar totdat ze volwassen is en je gaat dus mee in haar schooltijd. Basisschool, middelbare school en de vervolgopleiding omdat ze nog leerplichtig is. Judith neemt je mee in het hoofd van een autistisch meisje en je krijgt te ‘zien’ wat ze denkt, wat ze voelt, wat voor haar normaal is en hoe het leven voor een kind met het syndroom van Asperger is. Nu ben ik zelf niet autistisch, maar waren er toch bepaalde momenten waarin ik mezelf herkende. Misschien dat het boek daarom zo’n indruk maakte. Ik heb best wat raakvlekken met Jasmijn, de hoofdpersoon in dit verhaal. Het graag alleen willen zijn, het goed doen met rituelen en vastigheid, niet de aansluiting kunnen vinden, de vreselijke aula waar iedereen in de pauze te vinden is, gevoelig zijn voor teveel prikkels en zelfs bij tijden arrogant gevonden worden vanwege je houding. Het zijn slechts wat dingen die ik uit het boek onthouden heb en die op mij van toepassing zijn. Ik wil dit boek heel graag over een tijd nog eens lezen. Waanzinnig! Vooral als ouder of misschien wel als leerkracht vind ik dit verplichte kost.

Je vindt het boek hier.

De edele kunst of not giving a f*ck

Dit boek las ik vorig jaar in Turkije en ik vond het een fantastisch ‘zelfhulpboek’. In De edele kunst of not giving a f*ck maakt Mark Manson korte metten met alle adviezen die je in andere boeken leest. Want weet je wat, je kunt niet je hele leven positief zijn. Je hebt nu eenmaal tegenslagen te verwerken, het is soms gewoon allemaal kut en je hoeft heus niet altijd badass te zijn. Juist door je tekortkomingen en de tegenslagen waar je mee te maken hebt word je gevormd en juist door die momenten en je angsten onder ogen zien groeien we in ons bestaan. Ik vond dit echt een geweldig boek, een echte eyeopener en ik wil hem graag nog eens lezen om wat leermomenten op te schrijven voor mezelf. Momenteel staat zijn tweede boek Alles is f*cked op mijn e-reader en die ga ik aankomende vakantie even verslinden. Leuk weetje: tijdens mijn zoektocht naar dit tweede boek zag ik dat Mark Manson op dezelfde dag jarig is als ik. Schept een band, hè? Haha.

Je vindt het boek hier.

Verknocht

Over dit boek moet ik even iets vertellen; het is namelijk een deel drie in een reeks. Allereerst schreef Lisette Jonkman Verkikkerd, toen Verslingerd en nu is dan eindelijk het derde deel uit, Verknocht. Ik kan dus wel heel leuk zeggen dat je dit boek moet gaan lezen, maar de eerste twee delen zijn wel handig om ook mee te nemen, als je dat nog niet gedaan hebt. Ik ben dól op de boeken van Lisette Jonkman en vind het een fijne, luchtige afwisseling tussen mijn andere boeken. Lisette maakte nog een ‘uitstapje’, met de serie Onbreekbaar. Ben je dus helemaal fan van deze personages, raad ik die ook nog aan. Ken je de boeken nog niet? Lucky you! Dan heb je nog heel wat fantastische boeken in het vooruitzicht. Ik ga snel in Verknocht lezen. Een tip in dit lijstje waarvan ik het zelf ook nog niet heb gelezen. Maar ik weet nu al dat het niet teleur gaat stellen. Lees deze reeks!

Je vindt het boek hier.

Anne, kroniek van een zoektocht

Anne Faber, het is een naam die ik mijn hele leven niet meer ga vergeten en ik denk dat ik voor veel anderen spreek als ik zeg dat het een verschrikkelijke zaak is geweest. Tijdens de zoektocht was iedereen opeens een beetje deel van Anne. Iedereen had het erover en iedereen volgde deze zaak op de voet. Misschien wel omdat we allemaal Anne hadden kunnen zijn. Gewoon een stukje fietsen en dan opeens spoorloos verdwijnen. Dit boek is geschreven door haar oom, die ook als woordvoerder veel in de publiciteit is geweest. Hij heeft tijdens de zoektocht alles bijgehouden en dit boek is de uitkomst van al die informatie. Het boek is erg indrukwekkend en vooral van het eerste deel kreeg ik continu kippenvel. Van het moment dat ze ontdekken dat Anne is verdwenen tot de vondst. Terwijl we via de pers vooral lazen over de zoektocht van de politie, lees je in dit boek vooral de zoektocht van de familie en vrienden van Anne. Ze hebben in zeer korte tijd een behoorlijk professionele zoektocht opgezet en hebben met zijn allen alles weten uit te kammen. Bovendien lees je over het onderzoek van Annes vader, die Michael P is gaan natrekken en veel boven water heeft gekregen wat betreft het ontlopen van tbs, waar men steken heeft laten vallen, etc. Het boek is zo geschreven dat het kippenvel bezorgt van begin tot eind, maar waarin respect de boventoon voert. Indrukwekkend en een verhaal dat me voor altijd bijblijft.

Je vindt het boek hier.

Dat waren ze. Veel leesplezier! Nog tips voor mij?

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 Reacties

  1. sarina
    11 juli 2019 / 09:04

    De edele kunst of not giving a f*ck staat al een tijdje op mij te wachten. Ik heb hem alleen in het engels gekregen van een vriendin en kan door de burn-out helaas nog niet genoeg focussen op zo’n boek. Wel jammer want ik denk wel dat het heel erg kan helpen. Ik ben nu begonnen in Prfct. van Saskia Geraerts. Tot nu toe vind ik het leuk geschreven!
    Vele hemels boven de zevende van Griet Op de Beeck vond ik ook heel goed. Het is wel ingewikkeld, aangezien je het verhaal volgt via 7 verschillende personen. Je stapt in hun dagelijks leven en leeft echt met hen mee. Het Vlaams vind ik ook best grappig om te lezen.

  2. 11 juli 2019 / 09:28

    er zitten er wel een paar tussen die ik zou willen lezen, maar je kent mij en dan weet je het wel haha

  3. 11 juli 2019 / 13:24

    Ohhh het boek over Anne heb ik net uit, zo heftig 🙁 Arm meisje!

Secured By miniOrange