(~215 B)
Tip voor de feestdagen: Hey Clay

Tip voor de feestdagen: Hey Clay

Een paar weken geleden werd ik verrast met een pakketje van Hey Clay. Mijn eerste reactie? O nee, geen klei! Ik ben namelijk geen klei-liefhebber en word gek van alle gemengde kleuren, korrels klei op de grond en uitgeharde potjes klei die ik in de prullenbak moet gooien. Ik liet het pakket ongeopend. Maar op een gegeven moment zag ik het online voorbij komen. En nog eens. En nog eens. Wat bleek: Hey Clay is waanzinnig spul waar kinderen heerlijk mee kunnen spelen. Nog niet helemaal overtuigd maar nieuwsgierig genoeg, pakte ik het pakket uit en waagden we ons woensdagmiddag aan Hey Clay.

Hey Clay

Hey Clay is anders dan alle andere klei. Het is ontwikkeld voor kinderen die lekker creatief bezig willen zijn en daarna willen spelen met hun zelfbedachte creaties. Elke doos heeft een thema en bevat kleurrijke potjes klei om leuke beeldjes mee te maken, zoals monsters, dieren of aliens. Wij ontvingen de doosjes met dieren, vogels en dino’s. Met de bijbehorende gratis app (in de verpakking vind je een qr-code die je kunt scannen) kun je stap voor stap zien hoe je de dieren maakt. De app bevat ook spelletjes en activiteiten om kinderen verder te laten experimenteren met hun creaties.

Drogen binnen 24 uur

Het beste van alles is dat de klei niet aan de handen blijft plakken. Het is een soort foam-achtige klei, dat ook stretchy is als je het uit elkaar trekt. Ook droogt het relatief snel. Dit is geen klei dat je hoeft af te bakken: binnen 24 uur is het uitgehard en is de creatie van jouw kind stevig genoeg om mee te spelen. Of nou ja, hard? het blijft een soort rubber-, foamachtige substantie. Het is dus klei en speelgoed in een, want je hebt zelfs een set waarmee je je eigen auto’s kunt maken. Enne, voor de mensen die anti-app speelgoed zijn: je kunt natuurlijk ook gewoon zelf creaties bedenken of het voorbeeld vanaf de doos namaken. Is wel iets minder makkelijk, aangezien je via de app een stappenplan krijgt. Maar het is ook leuk voor de kinderen om gewoon lekker zelf aan de slag te gaan met creaties zonder gelijk een voorbeeld onder hun neus te schuiven.

De app

De app is heel toegankelijk. Je downloadt hem voor Apple of Android en dan scan je de code uit de doos. Dan kom je gelijk bij de te kiezen figuren uit. Zodra je er een hebt uitgekozen, word je stap voor stap meegenomen in het proces door middel van filmpjes. En dat is dus makkelijker dan je denkt, want het meeste bestaat qua basis simpel uit rondjes maken. Via de leuke filmpjes krijg je te zien hoe je de vormen maakt en kom je steeds meer bij het leuke eindresultaat.

Verschillende sets

Hey Clay heeft verschillende doosjes, variërend van 5,50 voor het kleien van één figuur tot en met zo’n 30 euro voor een doos met 18 potjes. Hierdoor is het zowel een geschikt schoencadeautje als een cadeautje voor in de zak of onder de boom. Ook voor eventuele partijtjes is het ontzettend leuk om met een doosje Hey Clay aan te komen.

Al met al vind ik dit een leuke tip voor kinderen die graag kleien. En voor moeders die daar niet zoveel mee hebben. Op deze manier wordt het toch wel heel leuk om weer creatief bezig te zijn! Het klei voelt fijn en de creaties zijn leuk om te zien. Het heeft bij ons voor twee uur vermaak gezorgd op een druilerige woensdagmiddag.

Hey Clay is onder andere te koop via bol.com.

Delen:
Secured By miniOrange