(~215 B)

SpeelgoedSpeelgoed

Sweet Petits nieuwe collectie ‘Petit Explorer’

Sweet Petits nieuwe collectie ‘Petit Explorer’

Al een paar weken hield ik zowel mijn mailbox als de beeldbank van het pr-bureau in de gaten omdat ik weet dat Prénatal in deze eerste maand van het jaar met een nieuwe Sweet Petit collectie komt. En die zijn namelijk toch wel vaak favoriet te noemen. Vooral bij Maddox passen de kledingstukken én de fitting perfect en ieder seizoen sla ik dan ook altijd mijn slag bij de grote Prénatal-zaak hier om de hoek in Aalsmeer. Vandaag wordt Petit Explorer gelanceerd, een winter- en misschien ook wel een klein beetje een lentecollectie, als ik zo naar de kleuren kijken .Ik vind het weer helemaal leuk en zie al direct een aantal items die ik voor Maddox wil hebben.

Het persbericht vertelt ons het volgende: ‘Met de ‘Petit Explorer’ collectie gaan we even terug in de tijd. We wanen ons in de wereld van archeologie en de ontdekkers van de wereld. De collectie vindt haar inspiratie in primitieve printtechnieken zoals grottekeningen, fossielen en oude manuscripten. Het werken in de buitenlucht is een rode draad en uit zich onder andere in makkelijke kleding zoals utility wear – denk aan de comfy tuinbroeken – en fijne laagjes. Voor de meisjes is er een romantische noot aan toegevoegd wat terug te zien is in de boeren jurkjes met print geïnspireerd op het fossiel van de katoenplant. 
Er wordt gespeeld met monochromatische kleurcombinaties die zijn geïnspireerd op de kleuren uit deze setting. Mooie roodtinten van de ondergaande zon in een rotswoestijn, zand en bruin tonen en daarnaast het diepgroene van struiken en planten die zich gevestigd hebben op de rotsen. Naast de, inmiddels kenmerkende Sweet Petit silhouetten, mogen comfortabele unisex rib shirts niet ontbreken. Ook zitten in deze collectie weer een aantal genderneutrale styles.’

De kleuren, de prints die steeds weer gebruikt worden, de pasvorm en de stoffen spreken me steeds weer aan. Heel soms is een collectie niet helemaal mijn ding omdat ik de stijl ietwat ouwelijk vind, maar met deze nieuwe Petit Explorer-items wakkeren ze het enthousiasme weer aan. De gestreepte trui, de vergrijsde rode (zoals ze de kleur zelf noemen) broek, uiteraard de tuinbroek en het mooie witte shirt staan sowieso op de wishlist. Voor meiden zie ik ook een heel hoop leuks; dat eerste setje zou mijn dochter direct hebben aangekregen als ik een meisje zou hebben gehad.

Kijk mee naar alle foto’s. De collectie is vanaf vandaag te koop, online en in de winkels, voor zowel baby’s als peuters. Wat vind jij ervan?

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 Comment

 1. ProudMom
  27 januari 2020 / 22:45

  O, ik wil het allemaal!!
  Maar ben vooral verliefd op dat setje, met het roze, wit gestreepte shirtje (blijkt een romper) en tuinbroekje. Die komt hier 100% in de kast…of eigenlijk vaker aan en in de was dan in de kast
  Maar ook dat gebreide jurkje, en dat groenige jurkje met wit…
  Dat word snel een ritje naar de dichtstbijzijnde prenatal