De naam Maddox (en namen die het niet zijn geworden)

De naam Maddox (en namen die het niet zijn geworden)

Voor Skyler had ik twee namen hoog op mijn lijstje staan; Skyler en Mason. Ik vertelde in het artikel over Skylers naam nog dat ik de andere naam niet wilde noemen omdat we misschien nog eens een zoontje zouden krijgen maar vandaag kan ik hem dus gaan noemen. Raymond vond het een erg leuke naam, maar niet als eerste voornaam. Uiteindelijk besloten we Skyler te gebruiken omdat dat wel een héél groot favoriet was geworden bij ons allebei, maar Mason bleef maar door mijn hoofd spoken. Ik wilde hem dolgraag als tweede naam gebruiken, maar de afkorting S.M. leek ons niet zo heel geslaagd. We zetten de naam dus in de ijskast en kozen uiteindelijk voor Skyler Chase Levi. Drie namen die we nog steeds fantastisch vinden. Skylers voornaam is niet te apart maar wel origineel genoeg. Precies waar we van houden. Chase vond Raymond heel erg gaaf en hij wilde hem graag als tweede naam. Levi vonden we ook allebei geweldig maar helaas wel al te populair. En dus werd dat naam nummer drie. Toen ik zwanger was van de tweede, kwam direct Mason bovenaan mijn nieuwe lijst te staan.

Mason is het uiteindelijk niet geworden als eerste naam, ondanks dat ik hem nog steeds leuk vind. Waarom niet? De naam is afgelopen jaren toch wel populair geworden – in alle mogelijke schrijfvormen- en ik hoor het wat vaker om me heen. Bovendien kreeg ik van wat mensen om me heen te horen ‘Heb je al een naam? Mason past wel bij jullie en bij Skyler!’ Hoe mooi ik de naam dan ook vind; ik vind dat gewoon niet zo leuk. Raymond ook niet, dus de keuze was snel gemaakt. Het werd geen Mason. Omdat het toch al jaren een favoriet van ons was, wilden we hem wel graag laten terugkomen. En aangezien Skyler drie namen heeft, kreeg ons tweede kindje dat ook. Mason kwam als tweede naam te staan.

Net als toentertijd bij Skyler ging ik ook dit keer weer aan de slag met een namenlijstje. Ik pakte de lijst met babynamen en begon simpelweg te scrollen en te noteren. Bovendien bekeek ik geboortekaartjes bij de verloskundige en had ik in de loop der tijd al wat leuke namen verzameld. We wilden graag een originele naam (het liefst minder dan 20 keer gegeven het afgelopen jaar), eentje die goed bij Skyler past, die niet te lastig is qua uitspreken en die niet té apart zou zijn. Op mijn lijstje kwamen namen voor als Mason, Miles, Boaz, Dex, Mace, Noan, Maylo, Lennox, Myron, Spencer, Knox, Miró, Jace en Milay. En dus Maddox. Vervolgens begon ik met strepen. Te populaire namen gingen eraf, moeilijk uitsprekende namen gingen eraf en namen die Raymond niet leuk vond gingen er natuurlijk af. Uiteindelijk ben ik gaan puzzelen met drie namen die lekker klonken bij elkaar, waarvan de initialen lekker matchten en die we graag wilden gebruiken. Maddox was mijn eerste keuze en alhoewel Raymond daar eventjes aan moest wennen, riep hij later dat hij het toch wel heel erg leuk vond.

Maddox was dus al vrij snel de eerste naam en we vonden dat Mason als tweede naam moest. Vervolgens zijn we verder gaan strepen en bleef Spencer als favoriete naam over. Niet geschikt voor ons als eerste voornaam -ook weer vanwege de initialen S.M., maar zeker een naam die we weten te waarderen en graag wilden gaan gebruiken. Omdat de initialen M.M.S. prima klonken bij elkaar, werd dat de uiteindelijke naam. Maddox Mason Spencer.

Maddox is voor de rest niet vernoemd, net als dat Skyler ook niet vernoemd is. Het waren gewoon prachtige namen die voor ons overal bovenuit staken. Skyler is dus niet vernoemd naar het kindje van Rachel Zoë en Maddox is niet vernoemd naar het kindje van Angelina Jolie. Het zijn gewoon sterren die dezelfde smaak qua namen delen. Skyler en Maddox; helemaal passend bij elkaar en bij ons. Ik vind ze fantastisch!

Share:

13 Reacties

 1. Ellen
  21 mei 2017 / 08:27

  Leuk! Het lijkt me heel lastig om een naam te verzinnen. Stiekem ben ik er nu wel al mee bezig. Iedere keer als ik een leuke nam hoor sla ik deze op in mijn telefoon. Toevallige mijn vriend heet ook m.m.s maar dan Miguel marcellus Sebastiaan.

 2. 21 mei 2017 / 09:20

  Leuk hoe je zo op de naam/namen bent gekomen! Wij hadden ook 2 namen bij ons zoontje. Wat uiteindelijk Dex is geworden, maar mocht ons eventuele 2e kindje weer een jongetje zijn krijgt hij toch wel die naam die onze voorkeur nog steeds heeft.

 3. Melanie
  21 mei 2017 / 09:39

  Grappig dat de naam Dex in je lijstje voorkwam. Komt hier niet zo gek vaak voor, dus vind het altijd heel leuk om hem tegen te komen. Mijn zoontje heet zo, dus geweldige naam! Ik vind Maddox trouwens ook een hele leuke naam.

 4. Rielle
  21 mei 2017 / 09:47

  Leuk om te lezen! Een naam die ook heel hoog in ons lijstje staat kwam ook in jouw lijstje voor 😉

  X Riëlle

 5. 21 mei 2017 / 10:36

  Ik vind het ook een mooie combinatie. Onze kinderen heten als roepnaam Hayden (jongen) en Skyler (meisje) en hoewel mensen aan de eerste naam altijd moeten wennen (‘Hoe?! Hoe schrijf je dat?’), vinden ze Skyler vaak gelijk een mooie en bijzondere naam.

 6. 21 mei 2017 / 12:01

  Wat leuk om te lezen hoe dat bij jullie gegaan is. Mooie namen allemaal. Wij zijn er nu druk mee bezig en ik vind de knoop doorhakken nog best lastig.

 7. Sophie
  21 mei 2017 / 14:13

  Ik ben zeker geen fan van de namen (ik hou überhaupt niet van Engelse voornamen i.c.m. een Nederlandse achternaam), maar vind het heel tof om te lezen hoe jullie er zo mee bezig zijn geweest. ‘k Hoor zo vaak dat namen pas de laatste dag snelsnelsnel gekozen worden (en ouders spijt krijgen)! Zal bij jullie zeker niet gebeuren, denk ik! 🙂

 8. Jessica
  21 mei 2017 / 16:20

  Best moeilijk DE naam kiezen , die ene juiste naam zonder te denken aan de link met beroemdheden of merken of landen of dieren en die zo perfect past bij de ouders.
  Te populaire namen is inderdaad niet altijd even leuk maar als dat nu eenmaal de smaak is van vele …
  Onze gekozen namen zijn neutraal (denk ik) al heeft mijn dochter haar naam ook lang in de populaire lijst gestaan maar ik liet de achterste letter weg en kwam bij een modernere versie uit wat ik nu na 5 jaar nog steeds leuk vind.
  Maddox en Skyler dan denk ik meteen stoer en zie stoere hippe ouders voor mij.

 9. 21 mei 2017 / 18:13

  Ons zoontje heet Spencer! En voor nummer twee stonden ongeveer dezelfde namen op het lijstje als jij had. Mason, Miles, etc. Maar dat werd een meisje 😉

 10. Kim
  22 mei 2017 / 11:29

  Ik ben eigenlijk nog steeds wel erg benieuwd waarom jullie ervoor hebben gekozen om elk kindje 3 namen te geven! Of enkel omdat ze allemaal zo mooi waren? 🙂

  • Shirley
   Auteur
   22 mei 2017 / 11:40

   We wilden sowieso twee namen omdat we dat leuk vinden, maar die derde bij Skyler wilden we toch ook wel graag. Inderdaad omdat ‘ie mooi was. En als kindje één drie namen heeft, willen we dat voor kindje twee ook 😉

 11. malons7628
  16 mei 2019 / 14:49

  Beide mooie namen, hou ik wel van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.