(~215 B)
‘Hoe kom je toch op die naam?’

‘Hoe kom je toch op die naam?’

Vanmorgen ontving ik een persbericht met als onderwerp de meest populaire namen van 2013. En ja, ik was er al bang voor; Levi eindige als nummer twee bij de jongens. Het was één van de eerste namen op ons lijstje voor Skyler en we waren overduidelijk niet de enige. Omdat we niet wilden dat Skyler met vier andere Levi’s in de klas zou zitten, besloten we de naam wel op te schrijven maar hoogstwaarschijnlijk niet te gebruiken. En zo begon onze zoektocht naar de juiste naam voor onze kleine man. Ik kan je vertellen; dat ging niet zonder slag of stoot. Bij zwangerschapsweek 33 hakten we de knoop door. En gelukkig maar, want drie weken later is ‘ie geboren. ‘Weten we zeker dat dat het wordt? Hoe gaan we die laatste naam schrijven? Zeker weten? Oké, versturen maar dat geboortekaartje.’ Zelfs toen ‘ie geboren was waren we dus nog aan het wikken en wegen. Maar nu Skyler alweer tien weken is, ben ik gewend aan zijn naam en had ik me geen mooiere naam voor onze kleine man kunnen wensen.

Ik begon met mijn namenlijstje op de dag van de geslachtsbepalende echo. We hoorden dat we een jongetje verwachtten en het brainstormen kon beginnen. Ik maakte een lijst met namen die bij me opkwamen en overhandigde deze ’s avonds aan mijn vriend. Hij ging strepen en vulde de lijst aan met zijn favorietjes. Ook ik ging er met pen doorheen om te krassen en zo hielden we zeven namen over. Zeven namen waarvan we alleen Levi gebruikt hebben.

De buurvrouw riep dat ze nog namenboekjes had en gaf deze aan ons zodat we konden bladeren. Allereerst kwam ik een perfecte naam tegen. Ik zeg niet welke want misschien krijgen we ooit nog eens een jongetje, maar in mijn ogen zou dat de naam worden voor onze baby. Helaas dacht mijn vriend daar anders over. Hij vond hem leuk, maar niet om als eerste naam te gebruiken. Toch schreef ik hem op. Vervolgens riep mijn vriend ‘Chase’. Hij kwam deze tegen in het boek en vond dit een stoere naam. Ik vond hem ook leuk en nam de tijd om eraan te wennen. Ik noemde de baby twee weken Chase in mijn buik maar het voelde niet goed. Ik associeerde het met Kees en dat vond ik gewoon niet zo’n succes. Wel een leuke naam; niet voor een eerste naam. En daar opeens was Skyler.

Ik las hem in het boekje en ging er naar Googlen. Hij kwam me zo bekend voor! En jawel, het zoontje van Rachel Zoe heet ook Skyler. Ik krijg vaak de vraag of ik hem heb vernoemd naar haar kindje. Nee, dat is het niet. Hij kwam puur uit het boekje, en heel toevallig heette hij dus ook zo. Skyler. Ja, daar konden we wel aan wennen. Vervolgens pakte ik mijn boekje en kwam weer de naam tevoorschijn die ik hierboven niet wilde noemen. ‘Zullen we hem dan als tweede naam nemen?’ ‘Ja, dat zou wel kunnen!’, riep mijn vriend. Maar helaas. De naam begint met een M. En S.M. vond ik nu niet echt een heel geslaagde combinatie. Ik zette M. dus uit mijn hoofd. Misschien dan voor later. Wie weet.

Omdat mijn vriend nog steeds met Chase in zijn hoofd zat, besloten we deze als tweede naam te gebruiken. S.C. van der Schaaf. Dat klonk goed. Alleen één ‘probleempje’: mijn voorletters zijn ook S.C. Nu zijn mijn vriend en ik niet getrouwd maar wat niet is, kan nog komen. En dan zal het raar zijn als ik met mijn kind zou moeten vechten om de post. Not gonna happen. Maar we hadden Levi nog! De naam die we alle twee al vanaf het begin mooi vonden en niet wilden gebruiken als eerste naam. Skyler Chase Levi. Een mooie naam voor een prachtig, mooi mannetje. En het mooie is: de naam is maar 19 keer gebruikt in Nederland en toen mijn vriend Skyler aangaf bij het stadsdeelkantoor kregen we te horen dat hij de eerste was in onze hoofdstad. Niet heel belangrijk; wel héél erg leuk.

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

41 Reacties

 1. Elien
  14 januari 2014 / 19:56

  Ooh, ik dacht dat je die naam van Breaking Bad had!
  Echt wel een leuke naam trouwens 🙂

 2. Rachelle
  14 januari 2014 / 20:08

  In het begin moest ik wel wennen aan de naam, maar zo zie je maar hoe snel dat gaat ; want vind het nu super leuk als ik het hoor in je blogs, twitter en instagram! X

 3. Nadia
  14 januari 2014 / 20:12

  Het lijkt me zooo moeilijk om een naam te verzinnen! Tenminste, verzinnen gaat denk ik nog wel, maar hoe moet je kiezen?? Er zijn zóveel leuke en mooie namen, en als je eenmaal gekozen hebt en je kindje aangegeven kun je niet meer terug. Skyler had ik niet verwacht, maar ik vind het een erg mooie naam. 🙂

 4. 14 januari 2014 / 20:13

  Ik vind het een super leuke naam! Het probleem wat jij noemt over dezelfde initialen heb ik ook thuis! Mijn moeder en ik heten allebei R. en dat is inderdaad soms erg lastig!

  xx Riëlle

 5. Petra
  14 januari 2014 / 20:18

  dit vind ik nou zo interessant om te lezen! al ben ik te nieuwschierig, hierdoor blijf ik maar malen over waar de M voor zou kunnen staan. Maar we’ll see, ik blijf je volgen dus misschien kom ik er ooit wel achter 😉

 6. 14 januari 2014 / 20:25

  Wat leuk om te lezen! Mijn vriend en ik hadden al een naam, voordat we wisten wat het werd, maar niet voor een jongen. Dan zouden we nog even verder moeten brainstormen. Maar nu weten we dat het een meisje wordt! Dus de naam hebben wij wel heel erg op tijd. 🙂 Ik vind Skyler trouwens een heel mooie naam!

 7. ziana
  14 januari 2014 / 20:46

  Mijn zoontje heeft j’velino dominic en j’velino komt bij niemand voor dus hij is de enige in nederland 🙂

 8. 14 januari 2014 / 20:48

  Leuk om te lezen. Ik was altijd al benieuwd hoe jullie bij Skyler kwamen 🙂

 9. 14 januari 2014 / 20:50

  Ik dacht ook meteen aan Breaking Bad haha. Ik vind Skyler wel een hele toffe naam! Ik vind het zooo moeilijk voor als ik later een jongetje mag krijgen, meisjesnamen weet ik genoeg maar pfoe, jongens…

  • 15 januari 2014 / 09:09

   Moeilijk he voor jongens! Ik Heb ook wel 10 meisjesnamen klaar, jongens is lastiger…

  • Marie-Jose
   16 januari 2014 / 18:43

   Wij hadden het juist andersom. De jongensnaam hadden we vrij snel en de meisjesnaam konden we maar niet vinden. Maar goed dat we een mooi knulletje hebben gekregen genaamd Xavi

 10. 14 januari 2014 / 20:55

  Leuk om te lezen! Ik moet toegeven dat ik Skyler in het begin een speciale naam vond. Het is een naam die je niet veel hoort en daarom is het wel even wennen. Maar ondertussen vind ik het een heel mooie naam. Mooi mannetje is het toch!

 11. 14 januari 2014 / 21:38

  Wat een leuk artikel weer om te lezen! Ik ben stiekem ook al namenlijstjes aan het maken, terwijl mijn vriend en ik nog niet eens samenwonen! We hebben al wel 5,5 jaar een relatie, hihi!

 12. 14 januari 2014 / 21:43

  Wij hebben alleen nog 2 andere meisjesnamen en 1 jongensnaam die we beiden leuk vinden, maar die ik pas recent bedacht heb. Sowieso krijgt een volgend kindje, net als Olivia en wij maar 1 naam, dus dat scheelt. Ik vraag me trouwens af of jouw naam die je niet wilt noemen Micah is, dat is mijn naam, die manlief niets vindt en die dus nooit gebruikt gaat worden helaas.

  • Shannon
   14 januari 2014 / 21:57

   Ik gok op Mason! 😉 Past wel bij Skyler..

   • Stien
    14 januari 2014 / 22:07

    Ik waag een gokje op Milan! Haha, gewoon prachtige naam!!

 13. 14 januari 2014 / 21:58

  Wat leuk geschreven! Heb skyler ook nooit eerder gehoord! Mijn zoontjes naam hoor je ook bijna nooit, en mensen zeggen ook vaak: hoe heet hij?? Wel grappig. Liefs

 14. Janneke
  14 januari 2014 / 22:05

  Ik heb Skyler ook nog nooit eerder gehoord. Moet wel even zeggen dat ik vandaag de comments op NU.nl zag bij het artikel over de namen en toen stond Skyler Chase tussen de comments. Dacht meteen dat moet iemand zijn die jou kent/ergens van gehoord hebt.

  • Shirley
   Auteur
   14 januari 2014 / 23:00

   O echt? Ja, dat moet haast wel. Haha!

 15. 14 januari 2014 / 22:09

  Wat leuk om te lezen hoe jullie bij de namen zijn gekomen! Mijn zoontje heet Nim en ik krijg echt altijd de vraag hoe kom je daar nou weer bij?! Ik heb het opgezocht en nog 1 ander jongetje die in 2013 is geboren heet zo, en 2 meisjes! Best leuk om te weten.

  • Jans
   7 april 2014 / 12:06

   Wat leuk!! In 2011 hebben wij ons zoontje ook zo genoemd. Het is de eerste keer dat ik hoor dat iemand zijn zoontje ook Nim heeft genoemd. Ik blijf het een geweldige naam vinden….

 16. stephanie
  14 januari 2014 / 22:18

  Blijft lastig een naam kiezen. Mijn vriend wilde onze zoon Xavi noemen.Ik kon de X niet eens goed uitspreken. Toen hebben we van de X maar een J gemaakt. En daar was hij dan Javi.

 17. 14 januari 2014 / 23:16

  Ik vind jullie namen echt mooi. Wij hadden al 2 jaar onze kinder namen. Voor als het een meisje werd compleet dus 2 namen. En voor jongen 1, Elvedin. Benyamin is er tijdens de zwangerschap bij gekomen. Eerst met een j, vond dat te simpel dus een y van gemaakt. Krijg ook steeds vragen hoe spreek je zijn naam uit. Wordt was als hij naar school gaat.

 18. 14 januari 2014 / 23:33

  Ik vind het echt een super naam! En heel leuk om je “naam verhaal” te mogen lezen.

 19. 15 januari 2014 / 00:39

  Lastig toch de juiste naam kiezen. Onze komt dus ook in de top20 voor, dus de kans dat ze met meerdere in klas komt is er. Maar dan nog houden wij toch echt deze naam met nog de betekenis erbjj..

 20. 15 januari 2014 / 05:48

  Wat een mooie namen hebben jullie uitgekozen! En leuk om te lezen hoe jullie sat gedaan hebben. Lijkt me erg moeilijk!

 21. 15 januari 2014 / 09:02

  Ik vind Skyler een leuke naam, ook voor een meisje trouwens. En als je gaat trouwen kun je ook je eigen naam houden, heb ik ook gedaan. 🙂

 22. 15 januari 2014 / 09:06

  Ik had Skyler (en Skylar) trouwens wel al vaker gehood, in Amerikaanse series vooral, vaak voor meisjes. Denk dat die naam hier ook wel populairder gaat worden.

  Wij hebben tot nu toe éen naam die we beiden mooi vinden, ook Engels/Amerikaans en nu nog vrij origineel maar helaas ook wel in opkomst. Maarja we vinden hem mooi, dus als we niks leukers tegenkomen wordt dat m.

 23. 15 januari 2014 / 12:11

  Ik vind het echt een hele mooie naam 🙂

 24. Lisa
  15 januari 2014 / 12:32

  Ik had eerst ook nog nooit van de naam gehoord. Maar ik vind het nu wel leuk! Een naam hoort op een gegeven moment ook gewoon bij een kindje en dan kan je ook geen andere naam er meer bij bedenken. Ik ben ik mei uitgerekend en de naam die wij voor ons mannetje in gedachten hebben is in 2013 28 keer gegeven. Dat vind ik ook wel leuk! Dat is al heel anders dan een naam die al meer dan 500 keer gegeven is. Zelf zat ik ook altijd met Lisa’s in de klas en dat vond ik nooit zo leuk.

 25. 15 januari 2014 / 15:18

  Ik vond het echt supermoeilijk een goede naam voor onze dochter te vinden, ze moet er toch haar hele leven mee doen, haha! Ik hou zelf niet zo van Engelse namen, dus bij ons is het een Nederlandse naam geworden. Ieder z’n ding!

 26. 16 januari 2014 / 19:00

  Een naam kiezen is zo moeilijk he. Wij hebben de knoop ook enkele weekjes voor de geboorte van onze dochter door gehakt. Ik was blij dat we er op tijd mee waren 😀

 27. G. van Gorkum
  16 januari 2014 / 20:19

  Wij hebben een zoontje Skyelar! Op de jongens manier geschreven! Geïnspireerd door de serie Breaking Bad.

  • 19 januari 2014 / 20:29

   Mijn neefje heet ook Skyler. Deze naam komt niet zo veel voor. Ik spaar al jaren geboortekaartjes. Mocht iemandnog een skylerkaart voor mij hebben dan zou ik daar ergblij mee zijn,stuur dan even een berichtje naar mijn facebook

 28. 20 januari 2014 / 16:18

  Ik had de naam nog nooit gehoord. En ik houd heel erg van namen met de ” Y” erin :). Ik vind het een leuke originele naam voor zowel jongen of meisje.

 29. 5 februari 2014 / 21:04

  Wat leuk om te lezen! Mijn vriend en ik zijn nog lang niet toe aan kinderen maar de meisjesnaam ligt eigenlijk al heel lang klaar haha. Nu maar hopen dat we ooit een meisje zullen krijgen. Skyler is echt een te gekke naam, het klinkt en staat zo stoer, past echt bij jullie mannetje!

 30. 7 april 2014 / 12:32

  Wat leuk om te lezen. Als mijn vriend en ik ooit kinderen krijgen wordt het nog lastig om een naam te bedenken. Alle namen die ik mooi vind, vind hij weer niet mooi (en andersom)

 31. 10 april 2014 / 14:01

  Leuk, wij wilde voor bede kneren ook graag namen die je net veel hoort. De naam van onze dochter, nog nooit eerder gehoord en vlak na haar geboorte werd er met deze naam reclame op geboorte kaartjes gemaakt. Ons zoontje, ook nog nooit eerder gehoord, zelfde verhaal. Ik zag ook zijn naam laatst op een geboortekaartjes reclame voorbij komen. Heel hard lachen en stiekem huilen.

 32. Esther
  22 december 2014 / 17:37

  Onze hond heet Skylar, een prachtige witte Japanse Spits. Een dame. supermooie naam

 33. Dano
  29 december 2014 / 13:04

  Mijn zoontje heeft een obsessie voor de treinentekenfilm “chuggington” waarin een trein ook Skyler heet 🙂 misschien kijkt skyler het ook? Of straks, wel leuk!

Secured By miniOrange