(~215 B)




Friday Favorites #24

Friday Favorites #24

Het is weer tijd voor een paar favorieten op een rij! Voor deze week heb ik gekozen voor vier stuks: een weekplanner, boek, favoriete broek en een aankondiging. Kijk mee.

Weekplanner van Gezinnig

Afgelopen zondag was ik weer met onze weekplanner aka magneetbord van Gezinnig bezig, toen ik besefte dat ik daar wel weer eens over kon schrijven. Precies drie jaar geleden kwam het blog online hierover en sindsdien is het een groot ding in huis. Alhoewel het magneetbord zelf klein is, vinden de jongens het ontzéttend fijn. Als ik hem even niet op tijd heb gemaakt, vragen ze er gelijk naar. Als ik zeg dat we iets gaan doen terwijl dat niet op de kalender stond, krijg ik dat gelijk te horen. En als de dag nog niet goed gezet is, kun je er vanuitgaan dat een van de jongens dit binnen vijf minuten fixt. Elke ochtend wordt er een blik geworpen en het blijkt in de praktijk dus een uitstekend hulpmiddel te zijn om in een oogopslag de planning te bekijken voor die week.

Nu zie ik online dat Gezinnig dit weekbord niet meer verkoopt en dat er een ander magneetbord voor in de plaats is gekomen dat activiteiten per kind kan weergeven. Ik heb zelf aan het begin magneetjes gemaakt met hun voorletter erop, zodat ik dat bij een activiteit kan plaatsen. De trainingen, zwemles, een schooltijd op vrijdag, een wedstrijd in het weekend; het is soms een beetje onduidelijk op ons bord. Maar de nieuwe versie voorkomt dat, dus ik heb deze zojuist besteld. Leuke upgrade na drie jaar!

De versie die wij hebben en die al drie jaar fanatiek wordt gebruikt.

De nieuwe variant! Deze heb ik besteld, dus ik schrijf er snel over.

Door de ogen van een gynaecoloog

Ik hoef je niet meer te vertellen dat ik geniet van mensen die een boek schrijven over hun werk. Een boek van een verloskundige of politieagent verslind ik echt. Afgelopen week ben ik begonnen in het boek over een gynaecoloog, Door de ogen van een gynaecoloog, en ook hier vloog ik weer doorheen. Het is een geweldig boek, vol met verhalen uit de praktijk. Daarnaast worden deze verhalen aangevuld met informatie over het werk zelf, bepaalde protocollen en andere inside dingen die het boek echt versterken. Dit boek vind ik fantastisch en gaf ik dan ook 5 sterren op Goodreads. Hier mag van mij wel een tweede deel van komen.

Toen dokter Koen Deurloo tijdens zijn coschappen voor de eerste keer een geboorte begeleidde wist hij het zeker: dit was wat hij de rest van zijn leven wilde doen. In dit boek geeft hij een unieke kijk achter de schermen van de afdeling verloskunde.

Als gynaecoloog begeleidt Koen zwangerschappen en bevallingen die meer zorg nodig hebben. Soms heftig, maar het is ook dé plek in een ziekenhuis waar heel veel blijdschap is. Van de moeder-geassisteerde keizersnede tot onverwachte of lang verlangde zwangerschappen, van moeilijke beslissingen als het toch niet goed lijkt te gaan tot de enorme vreugde als er een gezond kindje wordt geboren: Koen maakt het allemaal mee.

Broek van YAYA

Laatst schreef ik over mijn kledingkast en over het feit dat ik alles verkoop om opnieuw te beginnen. Ik heb inmiddels wat fijne basics gekocht en daar kan ik voorlopig wel mee uit de voeten, maar ik zal niet ontkennen dat ik een wat opvallender item mis in mijn kast. Een fleurig gilet of een gekleurde trui, of iets dergelijks. Daar ga ik dus zeker naar op zoek. Een van de basic items waar ik ontzéttend blij mee ben, is mijn pantalon van YAYA. Nou ja, het is officieel een pantalon, maar het voelt echt alsof ik mijn joggingbroek aan heb. Een elastieken band, een goede stof, fijne pasvorm en zelfs de perfecte lengte voor mij. Alsof-ie voor me gemaakt is. Hij is donkergrijs (zie hem online niet staan, maar in de winkel hangt hij nog wel zag ik laatst) en ik draag hem elke week. Inmiddels heb ik hem ook in een lichte kleur. Daar moet ik even aan wennen want ik heb nooit een lichte broek, maar met de lichte basics die ik nu in de kast heb moet ik het goed kunnen combineren. Ja, dit is echt een keeper in mijn kast. Hopelijk maakt YAYA hem ook in het zwart, en misschien wel donkerblauw of donkerrood ofzo? Love it. In pinstripe is-ie ook, die vind ik ook wel heel leuk…

Anouk gaat weer naar ZiggoDome

Niet verwacht; wel heel erg gehoopt. Meestal geeft Anouk eens in de zoveel jaar een (of meer) concerten in ZiggoDome en omdat ze dit jaar drie shows heeft gedaan, verwachtte ik niet zo snel een nieuwe aankondiging. Maar opeens zag ik het op Instagram verschijnen. Heel onverwachts, maar wat een feest! Anouk staat op 2 september 2025 weer met een eigen show in deze mooie zaal en de kaarten zijn uiteraard alweer in the pocket. Ik hoop dat er meer shows bij gaan komen, maar dat gaat de officiële kaartverkoop straks wel vertellen. Als het snel is uitverkocht, komt er misschien nog wel een show bij. Ik heb mijn kaarten al eerder bemachtigd en vind het een fijn vooruitzicht. Hopelijk komen er ook snel aankondigingen voor festivals. Kan niet wachten op het nieuwe seizoen en ben wel weer toe aan een concert (of drie, haha).

Delen:
Secured By miniOrange