(~215 B)
Geen family planner maar een magneetbord

Geen family planner maar een magneetbord

In de zomervakantie is er een blog online gekomen over een fantastische family planner die ik had ontvangen. Na de vakantie konden we dan ook niet wachten om hem te gebruiken en lag ‘ie helemaal klaar, ingevuld met de belangrijkste activiteiten en dagen. Maar al snel merkten we dat het niet werkte voor ons. De spread bevat een hele maand en alhoewel het fijn is om alles in een oogopslag te kunnen zien; een maand is gewoon wat lang voor de jongens. Zij zijn echt niet bezig met wat er eind oktober staat te gebeuren en gaan veel beter op een weekplanning. Bovendien werken ze op school met kleuren, vooral bij de kleuters, en had ik geen flauw idee wat er bedoeld werd met een blauwe, roze of groene dag. Ik probeerde het uit mijn hoofd te leren, maar raakte steeds weer in de war. Welke kleur is welke dag ook alweer? Maddox raakte gefrustreerd want als ik zei ‘morgen is het donderdag’, vroeg hij alsnog ‘ja, maar welke kleur dag?’

Bij Anke zag ik dat zij een planbord had gemaakt voor haar oudste. Ze gebruikte hiervoor een magneetbord en is zelf bezig geweest met het maken van afbeeldingen om zo hun week in kaart te brengen. Nu ben ik zelf niet zo creatief op dat gebied en had ik daar eigenlijk niet zo’n zin in. Maar wie op Google zoekt vindt nog eens wat. En zo kwam ik het magnetisch planbord tegen van Gezinnig. Précies wat ik zocht, met de dagen als kleuren zoals ze deze bij Maddox op school gebruiken en genoeg magneetjes om onze week in kaart te brengen. Nu hebben wij niet zoals Anke te maken met oppasschema’s en bso, maar toch vind ik dit handig om aan te geven wanneer er gym is, wat de plannen zijn in het weekend en wanneer er iets voor school staat te gebeuren. En het blijkt een schot in de roos: Maddox is dol op dit bord, ook Skyler riep ‘dit is fijn en handig, mam!’ en iedere dag wordt er even gekeken wat er op de planning staat.

Het bord komt met de dagen van de week en alle dagen hebben een eigen kleur, precies zoals ze dus bij ons op school worden gebruikt. Als Maddox nu roept ‘de blauwe dag’ weet ik eindelijk dat de vrijdag daarmee bedoeld wordt. Het planbord wordt geleverd met een aantal magneetjes, maar ik heb er zelf voor gekozen om ook nog een losse magneetset aan te schaffen. Maar heel eerlijk? Eigenlijk heb je die niet echt nodig en kun je prima uit de voeten met de set die er al bij zit. We zijn direct aan de slag gegaan met onze week in kaart brengen en Maddox is helemaal in de wolken. Hij begon gisteravond zelfs te lachen toen ik aan het koken was: ‘mama, we zijn de kookmagneet vergeten! Je kunt helemaal niet koken nog!’ We hebben opa en oma gebeld om te laten zien dat ze er op stonden en Maddox heeft vast besloten dat ‘ie zaterdag gaat fietsen met papa. Weet Raymond dat ook gelijk, haha. Al met al dus een súper leuk bord dat het voor onze jongens allemaal meer beeldend maakt wat er gaat komen. Zo weet Skyler nu ook wat de plannen in het weekend zijn en dat vindt hij altijd erg prettig. Bovendien zijn we aan het kijken naar sporten voor onze jongens en als we dat eenmaal geregeld hebben, kunnen we ook dit allemaal gaan plannen. Duidelijkheid en rust!

Er zijn wel twee nadelen, vind ik: het bord is aan de kleine kant. Hij staat hier prima op tafel en het werkt, maar ik had hem graag een slag groter gezien. Daarnaast is hij eigenlijk geschikt voor maar 1 kind. Op woensdag hebben we nu een bus staan omdat Skyler met zijn klas naar de Watertoren gaat voor een les en we deze afbeelding het dichtst bij een schoolreisje vonden komen. Maar ja, dat is natuurlijk niet voor Maddox het geval. Hij heeft een normale dag op school. Ook op woensdagmiddag hebben we nu een zwem-magneet geplakt. Maar Skyler gaat zwemmen en Maddox niet. Op vrijdag hebben de kinderen een wisselende dag: Maddox is om 12.00 uur uit, terwijl Skyler na de lunch terug moet tot 15.00 uur. We hebben voor nu dus twee magneten naast elkaar om dit op te lossen. Nu is er wel een bord voor meerdere kinderen, maar die heeft geen kleuraanduiding. Misschien ga ik twee lege magneetjes een kleur geven en plak ik die erbij. Dan krijgen de jongens een eigen kleur en breng ik er zo nog meer duidelijkheid in.

Je kunt de magneetjes onder op het bord plakken maar dit vind ik te onoverzichtelijk omdat het bord niet zo groot is. We hebben er dus een bakje naast gezet. Ook kun je met een whiteboard marker nog aan de zijkant eventuele to do’s schrijven. Dit kan handig zijn als reminder, zoals bijvoorbeeld ‘verjaardagscadeautje kopen’. Ik hou hem het liefst gewoon zo rustig met alleen de magneten omdat de ruimtes dus al wat klein zijn en heb de to do’s in mijn eigen agenda staan.

Al met al een fantastische aankoop. Maddox was zo blij, dat hij graag met het bord op de foto wilde. Dat zegt genoeg! Hij blijft wel maar plakken met magneten, dus af en toe moet ik even kijken of het nog klopt…

Je koopt het kleuren planbord hier. De extra magneten vind je op de webshop van Gezinnig zelf, het witte bord voor meerdere kinderen hier.

Delen:
Secured By miniOrange