Een nieuw kijkje in Skylers kamer

Een nieuw kijkje in Skylers kamer

Afgelopen weken ben ik flink bezig geweest in de kamer van de jongens. Eerst ruimde ik alle kledingkasten uit en daarna heb ik alle speelgoed, alle kisten en alle lades opgeruimd. Ik zat er al weken tegenaan te hikken maar het resultaat mag er zijn. Alles is zoveel rustiger en ik word veel blijer nu ik de kamers binnenstap. Ik weet zeker dat de rust die de kamers uitstralen ook een positieve uitwerking hebben op de jongens. Een tijd geleden gaf ik een update van Maddox’ kamer en nu is het de beurt aan die van Skyler. De laatste keer is januari 2016 geweest en inmiddels is de commode eruit, heeft Skyler uiteraard een groot bed en staan er toch wat andere dingen. Bovendien hebben we een muurtje geverfd, in samenwerking met Histor Clean. Ik ga het vandaag aan jullie laten zien!

mommyhood

IMG_1002

Dit zie je eerst als je binnenkomt. De speelgoedkist en de kledingkast zijn eigenlijk de twee dingen die er nog staan sinds de vorige update. De kist is van WOOOD en trouwens echt een aanrader. Voor Maddox hebben we hem inmiddels ook in huis. Kan lekker veel in en zo is de troep uit het oog, haha. Het bed hebben we gekregen van Special Pink, een bedrijf dat nu helaas niet meer bestaat.

De kinderkamers zijn, in tegenstelling tot onze slaapkamer en beneden, niet zo groot. Maar ik denk dat we zo de ruimte goed benutten. Alles staat erin en het oogt nog best ruim. Raymond wil nog graag uitbouwen, dan gaat het schuine dak weg en wordt het recht, een paar centimeter naar achteren. Scheelt een hoop ruimte!

IMG_1003

Aan de linkerkant zie je de bekende kledingkast staan. Nog steeds heel erg blij mee.

IMG_1004

Als we een beetje draaien zie je de keuken van Ikea, die we eerst beneden hadden staan. Echter vond ik het beneden heel rommelig ogen en werd de keuken een soort opslagplaats voor Skyler voor al zijn spullen. Ik besloot hem dus naar boven te sjouwen en hem in zijn kamer neer te zetten. Met succes, want hier staat ‘ie echt top en verbazingwekkend wordt er nu meer mee gespeeld. Misschien ook omdat ‘ie nu eindelijk écht dient als keuken en niet voor alle puzzels en tekenspullen. Sowieso wordt er nu vaak boven gespeeld, vindt Skyler toch wel fijn!

IMG_1005

Nog even een foto van zijn bed. Het is iets kleiner dan een eenpersoonsbed en echt een peuterformaat. Voorlopig nog perfect voor Skyler.

IMG_1006

Gaan we naar de andere kant. De commode staat nu in Maddox’ kamer en hier hebben nu twee kastjes van Ikea naast elkaar gezet. Wat een ruimte! Hierin bewaren we ondergoed, pyjama’s, spelletjes, puzzels en nog wat verzorgingsproducten.

IMG_1007

Zo ziet het eruit met de plank erboven. Ik wilde graag nog iets meer decoratie en zo kan ik het prima op het plankje kwijt. Je ziet de poster die we onlangs kregen, wat leuke boekjes en de boeken voor het avondritueel waar ik eerder over schreef. We vonden ook wel dat dit muurtje iets sprekender mocht en toen ik van Histor Clean een mail ontving, wist ik direct dat ik graag een grijze tint op de muur wilde. Het is de lichtgrijze tint Mug geworden. In sommige lichtinvallen lijkt het meer wat paars, maar Skyler vindt het enorm mooi dus dat is niet storend. Bovendien matcht het perfect bij de blauwe muur aan de andere kant. En heel fijn: deze verf van Histor Clean is heel simpel met een doekje af te nemen. Ideaal voor (vieze…) handen die vaak tegen de muur aan worden gezet.

Histor Clean is een verf die in héél veel kleuren verkrijgbaar is en die mat opdroogt. Binnen no time zit het op de muur en goed en wel een uur later is het al helemaal goed opgedroogd. Wel moet het even extra drogen voor een optimaal resultaat om het goed schoon te kunnen maken en houden. Ik vind het ideaal en zou willen dat we het beneden ook hadden. Toch maar eens naar kijken! Met een doekje verwijder je al het vuil en we hebben beneden toch wel hier en daar wat donkere vlekken op de muur omdat Skyler, en nu Maddox ook, altijd aan de muren zit.

IMG_1315

IMG_1317

IMG_1318

Natuurlijk moest ik even de proef op de som nemen en zijn we op de muur gaan tekenen. Dat ging er binnen no time weer af met een vochtige doek zonder een waas achter te laten. De muur blijft mooi mat en je ziet helemaal niks meer van de geweldige creatie van je kroost.

IMG_1319

IMG_1320

IMG_1009

Iets hardnekkiger: chocopasta-handen. Natuurlijk lekker dik gestempeld op de muren want ja, we willen wel echt weten of het werkt. Ook dat gaat er helemaal af want de laatste foto is daarna gemaakt en je ziet ook totaal geen vlek of waas meer. Wat fijn!

IMG_1008

IMG_1010

Zo zie je mooi hoe de kleuren matchen bij elkaar. En ja, opa hangt nog steeds op de deur, haha.

Dat was hem! Een klein maar prima kamertje! Helemaal nu hij helemaal is opgeruimd en Skyler het -ik ben zelf ook verbaasd- zo netjes houdt, is het een goede plek voor hem. Blij mee!

Share:

4 Reacties

 1. 12 mei 2018 / 08:15

  Wat handig die verf! Ideaal! Isabelle is nog te jong om de muur vies te maken, maar over een jaar is dit wel iets. Ze hebben mooie kamers!

 2. Laura
  12 mei 2018 / 09:29

  Waar is de kledingkast van? 🙂

 3. 12 mei 2018 / 10:55

  oh heb dan wel geen kleine kids meer maar wel 2 pubers die ook alles op dr muur smeren hahah handig dit hahaha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.