(~215 B)
Wedding update #7: zenuwachtig gekakel

Wedding update #7: zenuwachtig gekakel

Het is nu maandagavond en ik hang net op met de fotograaf van de bruiloft. We hebben gekozen voor Debbie van Blend Fotografie, aangezien ze ons al eerder op de foto heeft gezet en we altijd onwijs blij zijn met haar beelden. Zo hadden we eerst met zijn vieren een minishoot in de duinen, waar superleuke foto’s uitkwamen. Ook hadden we twee weken geleden een shoot voor mijn moeders 60e verjaardag. Een leuke familieshoot, waarbij mijn broertje en zijn gezin, wij met zijn vieren en mijn ouders bij elkaar kwamen. Het resulteerde in ruim 50 gezellige kiekjes van onze familie. In een mooi fotoalbum was dit het perfecte cadeau voor mijn moeder op deze speciale dag.

Het weer

Tijdens het gesprek met de fotograaf hebben we alles besproken voor donderdag. De dag begint behoorlijk dichtbij te komen. Ik refresh ieder uur Buienradar, in de hoop dat het donderdag een beetje droog is. Maar het tegenovergestelde is waar. Volgens het laatste bericht gaat het van ongeveer 11.00 uur tot 17.00 uur regenen. Daar doen we helemaal niks aan, maar zuur is het wel. Nu is de trouwlocatie gelukkig flexibel met zowel een binnen- als buitenruimte, maar het liefst had ik wel alles buiten gehad. Sterker nog: daar hebben we al weken onze planning op gebaseerd. Ik was niet zo heel gestrest maar nu ik hoogstwaarschijnlijk de plannen moet omgooien, word ik daar wel een tikkeltje nerveus van. Gelukkig is niets zo onvoorspelbaar als het weer en kan er nog van alles gebeuren. Zo zou het vandaag ook de hele dag regenen en was het vanmorgen tijdens een shoot voor mijn werk stralend mooi weer. Ik ben dus heel hard mijn duimen aan het draaien, zodat hopelijk de weergoden aan onze kant staan. En ik heb een jasje gekocht, zodat ik het niet te koud krijg in mijn jurk. Het schijnt ’s middags 16 graden te zijn en daar ben ik niet helemáál op gekleed… Ik heb sowieso al de twijfels gehad over mijn jurk, maar ik heb begrepen dat dat bruideigen is, haha.

Voorbereidingen

Morgen ben ik nog een volledige dag op kantoor. Ik heb nog een interview en moet vervolgens twee verhalen uitwerken. Aan het einde van de dag heb ik een 10-minutengesprek op school en zal ook mijn schoonmoeder over zijn vanuit het buitenland. Woensdag is mijn moeder hier al vroeg, zodat we om 09.00 uur kunnen trouwen voor de gemeente. Een officieel moment, maar wij zien het vooral als formaliteit. Zodat we donderdag in de ‘echt’ verbonden kunnen worden door onze vriendin. Als we woensdag van het gemeentehuis komen, gaat Raymond gewoon naar zijn werk. Ik ga even met mijn moeder ergens koffiedrinken en daarna richting de trouwlocatie. Ik heb zelf het een en ander qua decoratie geregeld en wil even de overige dingen naar de locatie brengen. Ook ga ik dan knopen doorhakken wat betreft buiten of binnen. We zouden een gedeelte binnen en een gedeelte buiten kunnen doen, maar ik vind het toch fijn als we ons focussen op een plek. Voor de rest hoop ik woensdag een beetje rustig aan te kunnen doen, om me voor te bereiden op donderdag. De grote dag.

Donderdag

Donderdag is de grote dag. In de ochtend ga ik naar de kapper en voor de rest gebeurt de rest ’s middags nog. Ik grapte nog even tegen mijn collega’s dat ik gewoon kom werken ter afleiding, maar ik denk dat ik iets anders moet verzinnen om kalm te blijven, haha. Zodra Raymond naar de locatie is en alle mensen binnendruppelen, hijs ik me in mijn trouwjurk. Vervolgens komt mijn vader hier thuis om mij en de jongens te halen. En dan kan het hele feest beginnen.

Tot zover mijn zenuwachtige gekakel op deze maandagavond. Nu gaat het echt spannend worden…

Delen:
Secured By miniOrange