Hoe gaat het met Skyler?

Hoe gaat het met Skyler?

Maddox is vandaag 15 weken oud en dat betekent ook dat Skyler al 15 weken grote broer is. Een rol die hem trouwens op het lijf is geschreven. Hij is ontzettend lief voor Maddox, wil me veel helpen, ‘past’ goed op als ik even boven ben en wil de hele dag maar kusjes geven en troosten. Het is alsof het nooit anders is geweest. Maar behalve grote broer is het natuurlijk ook nog gewoon Skyler. Het is alweer even geleden dat ik een update heb geschreven omdat hij steeds meer zijn eigen dingetjes krijgt en ik dat toch iets meer naar de achtergrond ga schuiven maar aangezien hij alweer 3 jaar en 9 maanden is en eind volgende maand (!) zijn eerste wendagen op de basisschool heeft, vond ik het wel leuk om jullie weer even een klein beetje bij te praten over mijn grootste kleine vriend.

Eigenlijk kan ik niet anders dan zeggen dat Skyler het onwijs goed doet. Hij moest eventjes wennen aan de nieuwe groep op de crèche maar is daar momenteel heel erg gelukkig. Ik vind het echt heel jammer dat hij over niet al te lange tijd afscheid gaat nemen daar. De meeste kindjes die hij heeft leren kennen gaan naar de school daar om de hoek, terwijl we Skyler hier naar de basisschool in Aalsmeer brengen. Dat zal best even wennen worden. Toch heb ik er alle vertrouwen in dat het goed gaat komen. Hij zegt al steeds dat ‘ie bijna groot is en naar de basisschool gaat. ‘Ben ik bijna even groot als jou mama, of zo groot als papa?’

Op naar de basisschool
Een paar weken geleden namen we een kijkje op de school met Skyler erbij. In eerste instantie vond hij het heel spannend maar na een kwartiertje kwam hij iets meer los. Hij koos een sticker uit voor op zijn stoel en kapstok en ging daarna op ontdekkingstocht uit. Er staat een houten marktkraam in de hal waar de kinderen mee mogen spelen en dat was al een groot succes, maar ook de zandtafel en de puzzels in de klas vielen in de smaak. Ik ben heel benieuwd hoe de eerste wenochtend, op 27 september, gaat verlopen. Skyler zal héél erg moeten wennen maar ik denk dat hij er meer aan toe is dan dat wij dachten. Ik merk thuis heel erg dat hij wel toe is aan een nieuwe uitdaging en weer even geprikkeld moet worden. Hij wordt ook steeds nieuwsgieriger als we langs lopen en zegt steeds ‘dat is de basisschool hè?’ Het leeft heel erg bij hem en dat is wel heel prettig.

Schone slaper
Over het slapen valt vrij weinig nog te vertellen, dat verloopt allemaal heel soepel gelukkig. De middagslaapjes zijn voorgoed verleden tijd en het gebeurt alleen aan het einde van de week nog heel af en toe dat hij instort en zomaar op de bank in slaap valt. Dat is dan ook meer als we een echt luie dag hebben of juist heel actief zijn geweest de hele week. Zolang hij het nodig heeft laten we dat ook lekker toe. Het moeten geen uren slapen worden, maar over het algemeen is hij na een uurtje weer wakker en helemaal opgeladen. ’s Nachts gaat alles helemaal perfect. Skyler gaat rond 20:00 uur naar bed (is alweer iets vroeger en gaat steeds iets beter!) en slaapt dan klokje rond. Hij wordt ook alleen nog maar wakker als zijn dekbed op de grond is gevallen (actieveling in bed!). Ik ben hier natuurlijk heel erg blij mee. Hij wordt ook niet wakker als Maddox huilt dus jeej voor dat! Daar was ik in het begin toch wel een beetje bang voor.

IMG_0256

Droge broeken
Zindelijkheid was hier een dingetje in huis omdat Skyler dus bang werd en alles ging ophouden. Veel ongelukjes, obstipatie-problemen én medicatie verder en we gaan heel erg de goede kant op. Thuis heeft hij overdag geen luier meer om en ook nu als we weg gaan blijft de luier steeds vaker uit. Heel soms wil ik er nog weleens eentje omdoen als we wat langer van huis zijn, maar over het algemeen kunnen we dus wel stellen dat Skyler zindelijk is overdag. Het enige wat nog lastig blijft is de luier af als hij naar de crèche gaat. Geen idee waarom, maar hij gaat dus alles ophouden tot hij een ongelukje heeft. Maar aangezien we nu thuis alles op de rit hebben en we eigenlijk geen vieze broeken meer hebben, gaan we dat volgende week aanpakken en hem zonder luier naar het kinderdagverblijf sturen. Fingers crossed. We moeten immers vaart maken met de basisschool in het vooruitzicht, maar dat komt helemaal goed.

Qualitytime
Eigenlijk gaat het met Skyler dus zijn gangetje. Ik ben gezegend met een peuter die vrij weinig lastige buien heeft en goed te handelen is. Ik ken hem door en door en weet dus precies hoe ‘ie in elkaar steekt. Dat mis ik nu soms nog met Maddox, dus erg prettig deze oudere fase! Skyler is ontzettend lief, kan goed zelf spelen en je hoort hem vrij weinig. De overgang met Maddox erbij ging ook vlekkeloos en daar zijn we natuurlijk erg blij mee. Wel merk ik dat Skyler af en toe even extra aandacht nodig heeft en vraagt, maar dat is niet meer dan logisch als je ruim drie jaar alleen bent geweest. Zo gingen we laatst samen naar de bioscoop waar hij heel erg van genoot en vindt hij het superleuk om samen een filmpje te kijken, een puzzel te maken of een spelletje te doen. Hij vraagt dan ook weleens of Maddox ‘zelf’ kan drinken zodat ik met hem kan bouwen, terwijl ik daarvoor gewoon ‘vrij’ was om iets met hem te doen. We zijn natuurlijk zoveel met Maddox bezig geweest de afgelopen tijd dat we nu even de qualitytime met hem aan het inhalen zijn. Voordat ik het weet zit ‘ie dagen op school… Hij geniet van leuke uitjes maar vindt het ook heel fijn om na de drukke schooldagen op de bank te kruipen met de iPad en een filmpje te kijken. Zolang er een goede balans is tussen uit en thuis, is Skyler tevreden. Van de woensdag en donderdag kiezen we altijd één dag voor iets leuks, en één dag voor thuis. Dat bevalt vooralsnog erg goed en daar hecht hij dan ook onwijs waarde aan.

Ik ben heel erg benieuwd hoe hij het gaat doen op de basisschool. Ik vind het zó’n grote stap, niet normaal. Van een baby die op 6 november 2013 een maand te vroeg ter wereld kwam tot een bijna-kleuter die klaar is voor een nieuwe fase in zijn leven. Een spannende fase, maar ook zeker een heel leuke. Ik denk dat we er wel klaar voor zijn!

IMG_0110

Share:

12 Reacties

 1. 8 augustus 2017 / 16:00

  Heerlijk om te lezen en te zien hoe goed hij het doet! Spannend he, bijna naar de basisschool! ^^

 2. 8 augustus 2017 / 16:04

  Spannend hé! we zitten ook in die fase, onze jongen is 29 juli 4 geworden en mag in september meteen naar school!

 3. gerda
  8 augustus 2017 / 17:14

  Wat schrijf je toch telkens leuke en onderhoudende blogs Shirley! Ik merk bij andere vlogs/blogs (oa De huismuts…) hoe er hoe langer hoe meer ingeboet wordt aan kwaliteit. De hoofdmoot bestaat uit reclame voor producten en diensten. Gelukkig bezondig jij je daar niet te veel aan en blijven je blogs van een constante kwaliteit. Duimpje omhoog daarvoor! Hoe gaat het nog met Maddox z’n huidje?

  • Shirley
   Auteur
   8 augustus 2017 / 17:47

   Wat ontzettend lief, dankjewel! Met Maddox gaat het met ups en downs. Ga vrijdag weer even over hem schrijven na ons bezoekje aan de arts 🙂 Heb weer een hoop te vertellen. Nogmaals thanks, dit doet me heel goed!

   • An
    9 augustus 2017 / 09:27

    Je schrijft inderdaad fijn! Staat wel spelfoutje in deze tekst: “Hij geniet van de uitjes, maar vind…”

    Fijne dag!

    • Shirley
     Auteur
     9 augustus 2017 / 09:35

     Thanks! Over het hoofd gezien 🙂

  • Ingrid
   9 augustus 2017 / 18:25

   Amen. Ik ben het helemaal met Gerda eens. Heb een beetje de opkomst van meerdere mama blogs gevolgd, maar stuk voor stuk zijn ze mij te commercieel geworden. Bij sommige was de kwaliteit al niks dus kon het ook niet veel slechter worden, bij andere ging die hollend achteruit toen er bedrijven geinteresseerd in hun blog raakten.

 4. 8 augustus 2017 / 17:20

  En dan weer een nieuwe fase! Een hele leuke, maar wel een die vermoeiend is en je kind weer heel erg verandert. De jongste van ons wel. Ze leren weer veel nieuwe leuke dingen!

 5. 8 augustus 2017 / 23:15

  Echt mega spannend nu het zo dichtbij komt! Maar zo goed te lezen dat je hem inmiddels al zo goed kent en weer hoe hij in elkaar steekt. Dat heb ik echt nog niet met Fay haha. Snap haar helft van de tijd nog steeds niet

 6. Miranda
  9 augustus 2017 / 07:40

  Wat is het toch een schatje. Fijn dat hij het zo goed doet!

 7. 9 augustus 2017 / 11:45

  een hele spannende en ook leuke tijd meis de basis voor skyler 😀 en kereltje is altijd al een heerlijk ventje geweest en nu met de rol als big bro erbij is en blijft hij een heerlijkheid <3

 8. 9 augustus 2017 / 14:15

  Wat een mooie update weer! Wat fijn dat hij zo een mooie grote stoere knul is die het ontzettend goed doet! Stoere Skyler!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.