(~215 B)
Drie maanden aan het sporten met een personal trainer

Drie maanden aan het sporten met een personal trainer

Jeetje, wat vliegt de tijd! We zijn aan het eind van de maand juli en dat betekent dat ik alweer drie maanden aan het sporten ben met een personal trainer. Het was een grote stap voor me, om toe te geven dat dat sportritme toch lastig was met een baan in loondienst. Nou ja, als je drie dagen per week werkt hoeft het niet lastig te zijn, maar ik had allemaal excuses om het sporten niet in mijn week te verweven. Het viel als eerste af en daar baalde ik van, juist omdat ik weet dat ik er heel blij en energiek van word als ik er wel tijd en ruimte voor maak. Ik hoopte dat sporten met een personal trainer me net even dat extra zetje zou geven en me in mijn sportritme zou krijgen. En dat is gelukt.

Te veel

Sporten hoort nu weer in mijn week. Hoe druk het ook met werk is, hoe vol mijn weken ook zitten; op woensdag en zaterdag sportte ik bij Uplift Sports. Ik heb de laatste weken de maandag erbij gepakt om te kijken hoe me dat beviel, maar dat vond ik wel een opgave. Na mijn werk moet ik op maandag gelijk de jongens halen, Skyler thuis afzetten, door naar kickboksen en gelijk door sporten. Ik miste een adempauze en het haalde voor mij de lol eraf. Ik werk dan ‘maar’ drie dagen op kantoor; ik heb daarnaast ook nog veel activiteiten in de week gepland staan.

Twee keer per week

Voor nu heb ik besloten om de maandag er alleen nog bij te pakken als ik er echt zin in heb en als ik er de ruimte in mijn hoofd voor heb. Het gaf me uiteindelijk meer stress dan rust en dat is ook niet helemaal de bedoeling. Voor de rest heb ik besloten om op woensdag en zaterdag bij Saro te blijven trainen. Het is een investering, maar het doet me veel goeds. Gelukkig krijg ik wat korting omdat ik haar help met het opstarten van haar social media en vind ik het leuk om mee te denken met een contentplanning en andere leuke acties die ze kan doen. Zo blijft het leuk om twee keer te blijven sporten met een trainer want ik weet dat er een kostenplaatje hangt aan sporten met begeleiding.

Lastige maanden

Ik had het er laatst met Saro over dat ik eigenlijk in een moeilijke periode begon met sporten. Of eigenlijk moet ik het anders zeggen: het is juist goed dat ik drie maanden geleden ben ingestapt, omdat ik zonder haar hulp helemaal niet naar de sportschool zou zijn geweest. De vloer en de stress die daarbij kwam kijken, de onrust, de laatste weken van de jongens, extra werken op kantoor, de bruiloft. Wat dat betreft is sporten niet mijn tweede natuur en hang ik de sportschoenen al snel aan de wilgen als ik het te veel vind worden. Door met Saro te trainen ben ik in een ritme geduwd en dat bevalt me prima. Ja, ik ben heel moe geweest en ja, het viel me soms wat zwaar. Maar als het echt even te veel was, voelde ze dat goed aan en focusten we ons vooral op stretchen en balans. Om vervolgens op andere momenten weer keihard te knallen. Ik merk ook dat ik veel meer rust ervaar rondom mijn voeding. Het lijkt bijna vanzelf te gaan en dat voelt heel erg fijn, juist omdat we er weinig aandacht op leggen.

Doel

De komende tijd ben ik nog even bij Uplift Sports te vinden. Er waait nu een virusje door ons huis waardoor ik afgelopen week niet geweest ben, en de komende drie weken ga ik op vakantie. Daarna sta ik weer bij haar en gaan we weer lekker aan de slag. Mijn doel de eerste drie maanden was om het sporten weer in mijn week te krijgen. Dat ik weer in die sportflow kwam en gewoon ‘lekker aan het sporten was’. Ik had voor de rest geen doelen. Voor de komende tijd heb ik die wel. Ik wil me nu weer focussen op sterker worden, zwaardere gewichten tillen en evengoed zorgen voor die balans en het stretchen. In beweging blijven, maar wel een tandje zwaarder dan de eerste weken. Tot oktober zal ik dat sowieso bij Saro gaan doen. Daarna bekijk ik even of het haalbaar voor me is om te verlengen. We gaan ervoor!

Delen:
Secured By miniOrange