(~215 B)
Mijn gelezen boeken van 2024 (6/40)

Mijn gelezen boeken van 2024 (6/40)

Mijn laatste ‘gelezen boeken’ dateert van eind oktober. Ik stopte bij 35/40 en weet niet waarom ik die laatste boeken niet gedeeld heb. Ik heb mijn leesdoel namelijk wel gehaald en zat over de 40 boeken heen. Wel zette ik mijn favorieten van 2023 nog op een rij. Inmiddels is 2024 alweer een tijd begonnen en mijn leesdoel hou ik hetzelfde: 40 boeken lezen dit jaar. Als het de komende maanden gaat zoals januari en februari, ga ik dat sowieso niet halen. Wat een belabberde leesweken heb ik gehad. Uiteindelijk is het me toch gelukt om een aantal boeken te lezen. Tijd voor het eerste overzicht van 2024!

Op eigen benen – Jenny Colgan

Welkom op de Engelse kostschool aan zee, waar hechte vriendschappen ontstaan en waar levens voor altijd zullen veranderen. Op eigen benen is het eerste deel van een driedelige serie van Jenny Colgan, over een Engelse kostschool aan zee. Het is heerlijk zonnig in Cornwall als het schooljaar begint op het kleine internaat aan zee. Maggie, de nieuwste lerares in Downey House, is vastbesloten haar stempel te drukken, maar zal dat ten koste gaan van haar relatie met de veilige, betrouwbare Stan? Simone heeft een studiebeurs gewonnen en wil haar ouders trots maken. Wanneer ze hoort dat ze een kamer moet delen met de populaire, mooie, slimme meisjes van Downey House, beseft ze dat ze snel vrienden moet vinden. Fliss is woedend. Ze wilde helemaal niet naar een kostschool en vindt het verschrikkelijk om van huis weg te zijn. Terwijl Simone wanhopig probeert erbij te horen, probeert Fliss wanhopig er weg te komen.

Ik had niet verwacht dat ik een boek van Jenny Colgan één ster zou geven, maar hier kwam ik echt niet doorheen. Saai verhaal, hele vervelende personages, ik vergat continu wie wie was en veel pestverhalen met ook nog eens lullige en vervelende woorden over een dik personage. Ik kon het gewoon niet doorzetten.

Je vindt het boek hier.

Alles voor jou – Wendy Brokers

Bibi heeft één onvoorwaardelijke liefde in haar leven: haar zoontje Kai van bijna zes. Met zijn verwekker heeft ze geen contact meer, maar als tienermoeder kon ze gelukkig rekenen op de steun van haar familie. Mannen hebben Bibi alleen maar teleurgesteld. Ze heeft nu haar handen vol aan het opvoeden van Kai en het runnen van de lunchroom Knus, samen met haar beste vriendin. Toch knaagt het dat er niemand is met wie ze lief en leed kan delen.

Lars is op zijn dertigste opnieuw single na een lange relatie. Zijn werk als ambulanceverpleegkundige is al net zo passé. Hij is niet op zoek naar een nieuwe liefde, daarvoor zal hij eerst zichzelf moeten terugvinden. Als hij komt lunchen bij Knus loopt hij Bibi, letterlijk, tegen het lijf. Waarom maakt deze jonge moeder zo veel in hem los? Kan Bibi het antwoord zijn op de issues die hij met zich meedraagt? En is hem die kans op liefde gegund?

Dit boek was fantastisch! Hele mooie verhalen van twee personen die hun eigen struggles hebben en op zoek zijn naar zichzelf en naar elkaar. Ik hoopte gelijk door te lezen in deel 2, maar die is nog niet beschikbaar. Ik hoop dat deel 2 verder gaat over hen, en niet dat het een spin-off van andere karakters gaat zijn. Dat vind ik vaak zo jammer van volgende delen. Ja, dit boek is tot nu toe groot favoriet!

⭐⭐⭐⭐⭐

Je vindt het boek hier.

Human Design – Jenna Zoe

Maak kennis met het human design-systeem met ‘Human design’ van Jenna Zoë. Door te werken met human design, leer je hoe je het meest uit je leven kunt halen en hoe je het best je potentieel kunt benutten. Dit revolutionaire systeem is gebaseerd op de chakra’s, astrologie, de I Tjing en de kabbalistische levensboom en heeft wereldwijd het leven van vele mensen veranderd. Op basis van je geboortedatum, -tijd en -plaats kun je je human design-chart uitrekenen. Met ‘Human design’ ontdek je stap-voor-stap de betekenis van de verschillende aspecten van je chart en kom je alles te weten over jouw mogelijkheden, kansen, uitdagingen, sterke punten, relaties en nog veel meer. Ben jij er klaar voor om alles uit het leven te halen? Dan mag ‘Human design’ niet in je boekenkast ontbreken.

Een leuk boek als je op zoek bent naar de basis over Human Design. Wel echt basis basis, dus niet geschikt voor mensen die al enigszins op de hoogte zijn. Ik vond het erg leuk om te lezen omdat ik na mijn blauwdruk echt geen flauw idee had wat alle nummers betekenden. Aan de hand hiervan kun je je chart voor jezelf duidelijker krijgen. Ik miste hier en daar wat diepgang, maar dat vind ik vast in een ander boek.

⭐⭐⭐⭐

Je vindt het boek hier.

Gezonde routines – Arie Boomsma

Je wilt gezonder leven, maar het lukt je niet. Daarin ben je niet uniek. Dat is niet zo leuk om te horen, maar in dit geval schuilt daarin wel de oplossing. Want de reden dat het zo veel mensen maar niet lukt het roer permanent om te gooien is dus ook niet uniek. Die nieuwe prioriteiten – gezonder eten, meer bewegen, beter slapen – passen helemaal niet in ons leven. Een leven dat al boordevol andere prioriteiten zit. We haken af omdat er geen tijd is, omdat we al gewend zijn aan andere gewoontes. Voor nieuwe gewoontes moet je ruimte maken. En daar komt de routine om de hoek kijken. Ons hulpmiddel tegen al die factoren die er normaal gesproken voor zorgen dat we niet doorzetten.
In Gezonde routines deelt Arie Boomsma de vijftig allerbeste tips voor een fit en vitaal leven. Geen strakke regimes en strenge diëten, maar kleine, haalbare stappen.

Als ik niet meer in de leesflow zit, zoek ik boeken met korte verhalen. Dan kan ik elke dag een kort stukje lezen en gaan er vanzelf wel boeken uit. Dat is zo geweest met dit boek van Arie Boomsma. Bomvol leuke tips hoe je je leven fijner, rustiger en gezonder kan leven. Niet alles was even geschikt voor mij, maar hier en daar toch wat leuke inspiratie opgedaan. Verwacht wel veel open deuren, maar soms zijn die open deuren net even nodig als reminder. Leuk boek!

⭐⭐⭐⭐

Je vindt het boek hier.

Gun iedere kabouter zijn eigen muts – Aaf Brandt Corstius

Haar hele leven hunkert Aaf Brandt Corstius al naar wijze raad, en die doet ze en passant op bij vrienden en vreemden en uit boeken, kranten en afgeluisterde gesprekken. Zo’n wijs advies is vaak één enkel zinnetje waar je je hele leven wat aan hebt. Katja Schuurman die zegt dat je kunt kiezen tussen ouder worden of doodgaan – dan weet je het wel, als je zit te zeuren over je rimpels. Maar ook: het ultieme advies waardoor je nooit meer met tegenzin de afwasmachine zult uitruimen.

Aaf noteert elk verstandig zinnetje in haar notitieblok, om later op te schrijven hoe ze het zelf toepast in haar leven. En hoe het misschien wel behulpzaam kan zijn in ieders bestaan. Want wie wil nou niet weten wat een honderdjarige je na een eeuw aan ervaring met klem zou aanraden, wat het ezelsbruggetje is bij grote beslissingen die onmogelijk te nemen lijken, of met welke uitspraak je je altijd kunt onttrekken aan irritante groepsactiviteiten? Dit boek staat vol verhalen over deze wijze zinnen, verzameld door jaren goed opletten. Ook over die kabouter en zijn muts.

Ook dit boek bevat steeds korte stukken. Een boek dat je op tafel kan leggen en soms weer even kan pakken. Alleen de kleur zorgde er al voor dat ik overstag ging, haha. Het boek is makkelijk geschreven en sommige zinnen zijn heel erg raak. Leuk dat Aaf op haar manier de quotes toepast in haar leven en hoe dat ook weer stof geeft tot nadenken. Gewoon een fijn en leuk boek om te hebben!

⭐⭐⭐⭐

Je vindt het boek hier.

De kleine theetuin in de duinen – Anne West

Reis mee naar Texel in ‘De kleine theetuin in de duinen’ van Anne West. Nichtjes Rosa en Fleur groeiden op met de bakkerij met theetuin van hun grootouders in de Texelse duinen. Nu, jaren later, staat de bakkerij aan de rand van de afgrond en is de relatie tussen Rosa en Fleur bekoeld. Ze worden gedwongen samen te werken én hun eigen leven onder de loep te nemen. Anne West brengt met dit eerste deel van een gloednieuwe trilogie een feelgoodroman vol warmte, sfeer en herkenbare details.

Het laatste boek dat ik las en pas net gisteren uit heb. Dit boek heeft ervoor gezorgd dat ik elke avond in bed mijn e-reader er weer bij pakte. Ik lees in reviews dat veel mensen het langdradig vinden en dat de personages behoorlijk negatief zijn. Zo heb ik het absoluut niet ervaren. Ze hebben allebei hun eigen issues en proberen daar samen uit te komen en hun band weer te herstellen. Ik vind het een leuk verhaal dat lekker wegleest en ga zeker beginnen aan deel 2!

⭐⭐⭐⭐

Je vindt het boek hier.

 

Delen:
Secured By miniOrange