19 maanden; de dreumes-tag part II

19 maanden; de dreumes-tag part II

Toen Skyler net een jaar was geworden vulde ik de dreumestag in. Zodra je kindje een jaar is wordt het volgens officiële termen een dreumes genoemd en omdat ik vragenlijstjes altijd heerlijk vind om te lezen én om in te vullen, leek het me leuk om jullie middels de vragen te vertellen over Skylers ontwikkeling. Maar momenteel is er zóveel veranderd en is Skyler zóveel gegroeid, dat het tijd wordt om hem opnieuw in te vullen. Skyler is deze week namelijk 19 maanden en in plaats van een maandoverzicht, vul ik de vragen weer eens in om jullie op de hoogte te brengen. Het groeien van 0 naar 1 bestaat uit veel veranderingen, maar van 1 naar 2 is minstens net zo indrukwekkend. Hij is gewoon al 86 centimeter!

Lees hier de dreumestag part I, alweer 7 maanden geleden.

Wat is zijn leeftijd?
Skyler is deze week alweer 19 maanden. Zaterdag, om precies te zien. Bizar hoe snel de tijd gaat. Over de 1.5 grens en alweer richting de 2 jaar…

Wat is zijn favoriete eten?
In het oude artikel vertelde ik nog over het feit dat Skyler niet zo goed at en alleen nog maar potjes kreeg. Nou, dat is nu echt compleet veranderd. Skyler is namelijk dól op eten en de potjes zijn definitief verleden tijd. Op héél af en toe een fruitpotje na krijgt hij alles vers voorgeschoteld. Zo vindt hij qua groenten bloemkool, broccoli, sperziebonen en spinazie heerlijk en smult hij van gerechten als macaroni, nasi en bami. Hij is dol op prutjes als sajoerboontjes, kip kerrie en andere van dit soort maaltijden, maar eet ook graag gewoon een aardappeltje of wat rijst. Van de ongezondere gerechten maak je Skyler (nog steeds) het gelukkigst met pannenkoeken of poffertjes. Patat is hij niet zo weg van, maar kip nuggets daarentegen zijn wel weer om te smullen.

Qua brood is hij vooral van de smeersels: smeerkaas, smeerworst, appelstroop en chocopasta zijn absoluut favoriet. Van alle soorten fruit houdt Skyler het meest van druiven, mandarijnen en banaan. Mijn smoothies vallen ook altijd goed in de smaak. Hij hecht ook nog erg veel waarde aan een flesje melk voor het slapengaan. Die houden we er lekker nog even in dus.

Het meest favoriete tussendoortje?
Cracotte crackers, een pakje droge crackertjes en sinds kort brosse eierkoekjes van Bolletje. Of gewoon een bakje yoghurt, een doosje rozijntjes of een stuk fruit.

Wat is zijn favoriete drinken?
Water, melk, aanmaaklimonade, Optimel, melk, appelsap. Skyler lust eigenlijk wel heel veel drinken, maar over het algemeen drinkt hij limonade (roosvicee of gewoon eigen merk uit blik) en water.

Favoriete televisieprogramma?
We hebben nog steeds de televisie niet aan overdag, maar op de computer kijkt hij voornamelijk Woezel en Pip.

11312351_442026589300837_1792221598_n

Favoriete boek?
In het vorige artikel vertelde ik dat Skyler absoluut niet van boekjes hield. Dat is heel erg veranderd en momenteel is Skyler echt heel erg dol op zijn boekjes. Regelmatig ligt hij op de grond door boekjes te bladeren of komt hij met een exemplaar naar ons toegerend zodat we samen kunnen kijken. Van voorlezen wil hij niks weten, maar plaatjes kijken des te meer. Alles doet het eigenlijk wel goed: Woezel en Pip, Nijntje, een muziekboekje, een boek met flapjes, piratenboek met geluiden, een voelboekje. Noem het maar op! Er komt iedere dag wel een boekje voorbij.

Favoriete speelgoed?
Ook dat is heel erg veranderd. Momenteel speelt Skyler heel erg graag met de ToetToet Auto’s, crosst ‘ie het huis door op zijn loopfiets, stuitert hij op zijn skippykoe en pakt hij alles wat geluid maakt, zoals bijvoorbeeld de schoolbus van Fisher Price. Daarnaast kreeg hij van opa en oma een tekenbord en ook dat is wel heel interessant. Alhoewel het weghalen van de tekening met de magneetstrip wel leuker is dan het tekenen zelf…

Favoriete kleur?
Ik merk nog steeds geen echte voorkeur bij Skyler!

Wat maakt hem verdrietig?
Als één van ons Muis uit gaat laten en hij mag niet mee, als hij zijn speen kwijt is, als hij geen knopje mag drukken in de lift en in het algemeen als Skyler zijn zin niet krijgt. Hij is echt in de fase beland dat hij op de grond gaat zitten of liggen uit protest. Op de crèche zeiden ze al: hij ontwikkelt zich precies volgens het boekje. De peuterpuberteit is al een klein beetje begonnen, alhoewel het gelukkig nog meevalt en we het goed onder controle hebben. Over een jaar verlang ik terug naar deze tijd, denk ik. Maar over het algemeen is Skyler niet echt veel verdrietig. Meer als hij gewoon moe is.

Hoe noemt hij papa en mama?
Momenteel zegt Skyler gewoon papa en mama, alhoewel de laatste tijd ook iedereen ‘opa’ is.

Wat is zijn favoriete knuffel?
Zijn knuffeldieren zijn verleden tijd. Zijn aap van Happy Horse ligt nog wel in bed maar hij kijkt er niet meer naar om. In plaats van een knuffel is Skyler erg gehecht aan zijn speen en ‘tutje’, een doekje dat hij bij zich heeft als hij slaapt. Soms als hij moe is mag het van mij overdag, maar over het algemeen komt het alleen nog in beeld bij de slaapmomenten.

Een favoriete activiteit?
Skyler maak je het meest blij met Muis uitlaten, gewoon een stukje buiten rennen, wandelen, naar de geitenboerderij, naar het bos of spelen in de speeltuin en dan zelf van de glijbaan af. Bovendien is hij dol op de zandbak, vermaakt hij zich goed in Artis en is Ballorig ook nog steeds fantastisch. Thuis vindt Skyler het superleuk als we gaan dansen, als we gek doen samen met gekke bekken trekken of liedjes zingen. O, en hobbelpaardje spelen op schoot, verstoppertje spelen… Dat soort dingen.

11325779_834595606622071_370913170_n

Wanneer slaapt hij?
Over het algemeen gaan de nachten nog steeds goed en dat is natuurlijk de grootste verandering van de afgelopen tijd. Laat ik het alleen niet te hard roepen want toen ik laatst mijn artikel online zette, hadden we de nachten daarna weer heel wat slapeloze uurtjes, haha. Het is nog niet helemaal ‘volgens het boekje’ maar ik mag echt niet klagen en heb goed de tijd om ook aan mijn nachtelijke uren te komen. Overdag is Skyler helemaal over naar één slaapje. Soms anderhalf a twee uur, maar de laatste tijd vaker maar een uurtje. Echt niet lang meer. Ik had gehoopt dat hij ‘s middags wat langer ging slapen zodat ik aan het werk kon maar ik denk dat ik me moet gaan instellen op het feit dat werken overdag bijna helemaal niet meer gaat gebeuren op dagen dat Skyler thuis is…

Wat maakt hem druk?
Als hij in de buurt van anderen is of aandacht wil van mij of van anderen. Skyler kan zich heel erg uitsloven en dat is vaak hilarisch, maar soms ook wel vermoeiend. Het is echt ons clowntje in huis. Facetimen met mijn moeder is altijd geweldig want Skyler gaat zich dan onwijs uitsloven en eist alle aandacht op. Van alles laten zien, gek doen, dat soort dingen. Daarnaast is hij druk van enthousiasme als hij Muis mag uitlaten of gewoon als hij buiten is. Zo blij dat hij er druk van wordt. En als ‘ie moe is. Nog even zijn laatste beetje energie eruit persen voor het slapengaan.

Wat maakt hem geweldig?
Zoals ik hierboven al zeg is Skyler echt een clowntje. Hij vindt zichzelf enorm grappig en dat zorgt voor leuke taferelen. Ik roep al tijden dat hij later naar de toneelschool moet gaan en het zal me niet verbazen als dat daadwerkelijk zijn beroep wordt, haha. Skyler is uitdagend en druk, maar heeft ook ontzettend lieve kanten. Een echte knuffelbeer en een moederskindje. Hij geniet zichtbaar van uitjes, is een echt buitenkindje en wordt helemaal enthousiast van vliegtuigen en auto’s. Soms luistert hij voor geen meter maar als ik hem vraag om zijn spullen op te ruimen, helpt hij maar al te graag een handje mee. Skyler weet goed wat we bedoelen als we hem dingen vragen en dat vind ik heel fijn van deze leeftijd. Ik vind Skyler een lekkerding, vind het super om hem mooi aan te kleden en vind het fijn om hem om me heen te hebben en samen leuke dingen te doen. Ik geniet en nu ik alles wat meer onder controle heb, Skyler beter slaapt en ik ook wat momentjes voor mezelf heb, zijn de dagen samen alleen maar leuker!

11351917_848254055243092_257140712_n

Share:

10 Reacties

 1. 1 juni 2015 / 08:05

  Wat leuk om te lezen! Hij lijkt me een heerlijk mannetje!

 2. Charlotte
  1 juni 2015 / 08:48

  Die laatste foto!

  • Charlotte
   1 juni 2015 / 08:49

   *smileys met hartjesogen*

 3. 1 juni 2015 / 09:06

  Oooh zo schattig hoe hij met Muis loopt! Wij hebben 2 grote honden dus dat gaat echt niet werken met onze kleine meid haha. Maar mn ouders hebben een klein hondje dus daarmee kan ze dat binnenkort wel hihi…

 4. 1 juni 2015 / 10:23

  Die laatste foto is echt prachtig! Leuk om te lezen dit, wat vinden er toch veel veranderingen plaats in korte tijd.

 5. 1 juni 2015 / 12:25

  Ahhhhh die laatste foto is zoooo lief!!! Echt een superleuke tag! Wat worden ze dan ineens groot he als ze naar de 2 gaan!

 6. Lara
  1 juni 2015 / 19:56

  Ahh ik vind het nog steeds zo lief om hem met Muis te zien <3 Waarom heet hij eigenlijk Muis? Vraag ik me al een tijdje af haha! (Er staat bij het favorieten drinken trouwens twee keer 'melk'!)

 7. 1 juni 2015 / 19:59

  Wat een leuke vragenlijst! Wat gaan die veranderingen snel! Wel heel erg leuk, vooral dat het eten en slapen beter gaat natuurlijk 😉

 8. Nadia
  2 juni 2015 / 19:26

  Zo leuk weer dit, leuk om de verschillen te lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *