(~215 B)
Zijn er al plannen voor de bruiloft?

bruidshoek

Jarenlang riep ik van de daken dat ik wilde trouwen. Ik greep elke mogelijkheid aan om het te benoemen, heb regelmatig aan Raymond gevraagd wanneer de vraag kwam en las diverse trouwmagazines om te fantaseren over de grote dag. Ik heb een Pinterest-bord vol met bruidsmode, heb regelmatig gedroomd over het altaar en heb ook opgezocht hoe duur Anouk is voor een uurtje zang. Helaas is dat laatste onbetaalbaar en niet haalbaar, maar voor de rest zijn er toch al globale plannen voorbij gekomen. We weten ongeveer wat we willen, ik heb zelfs een datum in mijn hoofd en alvast een locatie gevraagd of die datum beschikbaar is. Dat is het. Maar dan moeten we wel een beetje opschieten, want dat zou dan gaan om maandag 1 mei 2023.

Maandag trouwen

Waarom een maandag? Nou, niet per se omdat het dan gratis trouwen is, haha. Maar 1 mei 2023 is de dag dat Raymond en ik 20 jaar samen zijn. Dat valt toevallig op een maandag. De trouwlocatie in Aalsmeer die we hebben gevonden is dan beschikbaar en omdat ik al zo’n goed gevoel heb bij het eerste contact, denk ik zomaar dat dit hem gaat worden. Het is fijn als mensen gelijk openstaan voor jouw ideeen, meedenken met de invulling en heel transparant zijn qua kosten in de brochure. Zo kun je zelf al wat orienteren en een kostenplaatje maken.

Trouwjurken passen

Hebben we iets officieel vastgelegd? Dat nog niet. Raymond en ik zouden er in de zomervakantie naar kijken en opeens is het half september. Je weet hoe dat gaat. Toen ik zes jaar geleden ten huwelijk werd gevraagd en gelijk begon met locaties zoeken en trouwjurken passen, wist ik niet dat het toch op dat moment uitgesteld zou worden. Ik werd zwanger van Maddox, wilde toch niet zwanger trouwen en na de geboorte had ik andere dingen aan mijn hoofd. Slapeloze nachten, de zorg voor twee kinderen, het omschakelen naar een gezin van vier. Dan ben je opeens jaren verder. Maar ik denk nog vaak terug aan het moment dat ik in een trouwjurk stapte en hoop dat snel weer te doen.

Grote barbecue

We zijn niet echt van die feestbeesten en hebben geen grote familie- en vriendengroep om ons heen. De bruiloft zal dan ook kleinschalig worden. Een mooie ceremonie, lekker proosten met zijn allen met hapjes en een grote barbecue om de avond in te luiden. Ik wil de taart, inclusief andere heerlijke toetjes, als afsluiter van het diner. Ondertussen zou ik het ook super leuk vinden als er iemand op de achtergrond zingt, misschien wel met een gitarist. Akoestisch lijkt me fantastisch. Maar als er wel een feestavond komt, vind ik iets van een tof bandje ook wel heel erg leuk. Toch neig ik op dit moment niet naar de feestavond, simpelweg omdat ik er niet zo van hou en we de grotere ruimte niet helemaal op kunnen vullen met de hoeveelheid mensen. Dus lekker uitgebreid eten en dan naborrelen met drankjes en de toetjesbar lijkt me veel leuker en intiemer. Er komen, als de gastenlijst doorgaat zoals ik hem in mijn hoofd heb, ook aardig wat kinderen. Daar zou ik ook wel iets voor willen regelen. Een leuke kidscorner, een ballonvouwer en misschien wel een springkussen en candy table. Hoe tof is dat? Als laatste wil ik, denk ik, geen klassieke fotoshoot. Raymond houdt absoluut niet van op de foto gaan en ik zie het ook niet zo zitten om met die kids te poseren. Veel leuker lijkt het me als de fotograaf aanwezig is tijdens de ceremonie en het eten zodat je zelf ook niet weg hoeft. Dat je gewoon gezellige beelden in beweging krijgt. Maar wie weet denk ik daar later anders over, haha.

Plannen concreet maken

In mijn hoofd klinkt het allemaal tof. Eerdaags maar even met Raymond alles afstemmen (haha) en dan een afspraak maken met de locatie om de ruimte te bekijken en de mogelijkheden te bespreken. Ik weet niet of 1 mei nog haalbaar gaat zijn. Dan zullen we wel een beetje vaart moeten maken. Maar hoe mooi zou dat zijn; de liefde vieren op de dag waarop we 20 jaar samen zijn, samen met onze kinderen en onze familie en vrienden. De dag waarop de liefde begonnen is. Als de voorbereidingen officieel zijn begonnen, laat ik het je weten. Voor nu is het allemaal nog niet zo concreet. Maar wie weet is het eerdaags tijd om op zoek te gaan naar de perfecte jurk. Love it nu al!

Delen:
Secured By miniOrange