(~215 B)
Wedding update #3: I said yes to the dress

Wedding update #3: I said yes to the dress

Zeven jaar geleden had ik voor het eerst een afspraak om trouwjurken te passen. Ik was net verloofd met Raymond en we zouden gaan beginnen met de bruiloft plannen. Ik maakte een afspraak bij Weddings in Rotterdam en op een zaterdag ging ik daarheen met mijn moeder, Kitty en een vriendin. Ik vond het heel bijzonder om na al die jaren dromen eindelijk een trouwjurk aan te hebben, maar was op dat moment nog niet zeker van mijn zaak. Ik zei geen yes to the dress en tot grote frustratie van de verkoopster liepen we zonder jurk de winkel uit. In de week die volgde, ben ik drie keer gebeld door Weddings met de vraag of ik al wist of ik dé jurk wilde komen halen. Ik voelde me onder druk gezet en heb de vrouw vriendelijk maar duidelijk laten weten dat ik de jurk niet meer kwam halen. En dat het ook gelijk de laatste keer was dat ik daar was geweest, haha. Niet veel later besloten Raymond en ik de bruiloft ook even uit te stellen omdat ik een positieve zwangerschapstest in mijn handen had. Maddox kwam eraan en dat was voor ons een reden om voorlopig niet te trouwen.

Ter info: dit bericht is niet gesponsord. Ja, door mijn moeder en Kitty, die samen mijn jurk hebben betaald <3

Trouwplannen

Flash forward naar zeven jaar later. Inmiddels zijn de trouwplannen gemaakt en liggen er al veel dingen vast. Toen we in januari besloten om in mei te trouwen, ging ik op zoek naar trouwzaken waar ik mijn jurk snel mee kon nemen. Ik kwam uit bij Wed2B in Zaandam. Een trouwzaak met mooie jurken die een stuk beter geprijsd zijn dan andere winkel en waarbij je de jurk dus gelijk mee naar huis krijgt. Aanpassingen kunnen zeker gedaan worden, maar dat loopt via externe coupeuses. Uiteindelijk vonden Raymond en ik het fijner om iets meer tijd te hebben en zetten we onze trouwdatum op 21 september. Dat gaf ons iets meer lucht. Toch had ik al besloten dat ik naar Zaandam zou gaan voor mijn jurk.

Wed2B Zaandam

Afgelopen zaterdag was het zover. Ik vond het heel spannend en zoals misschien elke aanstaande bruid zal herkennen; de nacht ervoor had ik een horrorbruiloft in mijn dromen, haha. Alles wat mis kon gaan, ging mis. Bizar hoe dat werkt in je hoofd. Maar goed, ik werd ietwat gestrest wakker en om 09.00 uur stond mijn vader voor de deur met mijn moeder en Kitty, om ons drieën naar Wed2B te brengen. Ik wilde er voor de rest niemand bij hebben en er ook niet zo’n mega groot ding van maken, omdat ik dan alleen maar meer de druk voel. Met mijn moeder en ‘mijn tweede moeder’ voelde het goed en vertrouwd.

Fijne sfeer

Toen we Wed2B binnenkwamen, voelde het direct heel erg goed. Gemoedelijk, laagdrempelig, gezellig. We werden welkom geheten door Marijn, alles werd uitgelegd en na mijn favoriete jurken te hebben laten zien, ging Marijn door de rekken om vijf jurken te passen. Twee uit mijn comfortzone, twee van mijn wensenlijstje en een die erg op een favoriet leek omdat mijn favoriet niet in de winkels hing. We namen plaats bij de grote kleedkamers en toen kon het passen beginnen.

Jurk drie

Ik vond het onwijs gezellig en Marijn heeft me goed geholpen. Terwijl het bij Weddings allemaal super formeel en moeilijk was, ging het hier vanzelf. Ik mocht de verschillende jurken passen, niets was te veel, we mochten foto’s maken en toen ik om haar mening vroeg, adviseerde ze me heel goed. Na twee jurken gepast te hebben, trok ik de derde aan en wist ik het gelijk: dit is hem! Dat wist ik eigenlijk al toen ze alle vijf voor me klaar hingen. Voor het gevoel wilde ik graag nog de andere twee jurken passen, maar voor mij was het al duidelijk genoeg. Na afloop trok ik mijn favoriet weer aan en mocht ik richting de winkel om het in ander licht te bekijken. De verkoopster wilde alles nog afstylen, maar ze merkte al gauw dat ik dat niet wilde. De jurk zelf was al helemaal voldoende voor mij. Ik hoefde geen riempje, geen sluier en geen haaraccessoires. Na twee uur waren we alle drie eensgezind en liep ik met een mooie doos de winkel uit. De jurk is in the pocket. I said yes to the dress!

Dit is hem niet,  maar ik wilde wel graag zo’n prinsessenjurk proberen, haha.

Kleine aanpassingen

Bij Wed2B neem je dus je jurk gelijk mee en krijg je van hen een lijst met coupeuses waar zij mee werken. Mijn jurk zit op twee kleine aanpassingen na goed: er moet iets van de lengte af (what else is new met mijn 1.60, haha) en bij de borsten moet hij iets ingenomen worden. Daar ga ik deze week even achteraan, om te kijken wie er wanneer tijd heeft.

Al met al was het een fantastische ervaring en heb ik een heel gezellige ochtend gehad. Ik hou niet zo van het stijve en moeilijke gedoe en bij Wed2B ben ik uitstekend geholpen. Ik ben blij dat we hier zijn beland!

Delen:
Secured By miniOrange