(~215 B)
Waar letten wij op bij het boeken van een camping?

Waar letten wij op bij het boeken van een camping?

Toen Raymond vier jaar geleden thuiskwam met een caravan, moest ik enorm wennen aan het idee. Wij? Een caravan? Maar eigenlijk kwam het niet geheel uit de lucht vallen, aangezien we de jaren daarvoor al vaak naar een campign vertrokken. We huurden altijd een stacaravan en dan is het natuurlijk fijner (en een stuk goedkoper…) om je eigen plekje te hebben. Inmiddels ben ik helemaal gewend aan het idee en komt de sleurhut regelmatig uit de stalling om ermee op vakantie te gaan. Na een paar weekenden op De Achterste Hoef te hebben gestaan, is hij nu klaargemaakt voor onze zomervakantie.

Bij het boeken van een camping letten wij op een aantal zaken. Na verschillende campings te hebben bezocht weten we inmiddels wel wat we willen en daardoor kunnen we steeds betere keuzes maken. Ik vraag vaak op social media om hulp of zoek op internet naar toffe campings. Er is zoveel keuze! Raymond is vooral van de reviews lezen, alles uitpluizen qua plek en dat soort zaken. Dit jaar maakte ik de eerste selectie en hebben we, na zijn uitzoekwerk, samen de knoop doorgehakt. Op dit moment zijn we op camping De Molenhof en begin augustus gaan we nog een week naar Bakkum. Raymond moet dan weer werken en ik wilde graag een weekje langer weg met de kinderen. Bakkum voelt dan veilig en vertrouwd.

Waar letten we op?

1. Animatie! Ik heb geschreven over een camping waar geen animatie was en dat we dat zo misten, maar ik heb ook geschreven over het feit dat dat uiteindelijk niet hetgeen was dat we misten. Inmiddels zijn we er wel over uit dat we naar campings kijken waar animatie is. De jongens vinden iets van een ochtendisco ontzettend leuk, gaan goed op campingmascottes en de dag afsluiten met een dansje doet het ook altijd goed. Extra animatie zoals knutselen, spelletjes, speurtochten en schuimparty’s zijn helemaal een schot in de roos.

2. Veldjes met speeltoestellen en/of veel andere kinderen. Dit vinden we ontzettend fijn! In Duitsland stonden we in een soort laantje waar geen andere kinderen waren én er was toen geen animatie. Op een camping in Nederland hadden de kinderen geen interesse in de animatie, maar stonden we op een speelveld met speeltoestel en andere kinderen. Daar hadden ze de tijd van hun leven. Op De Achterste Hoef hadden we het allebei; goede animatie en een leuk speelveld. Het is fijn dat je iets te spelen voor de deur hebt. Of dat het een kindvriendelijke camping is dat de kinderen zelf ergens naartoe kunnen lopen. Als er genoeg te spelen is, is het altijd goed!

3. Schoon sanitair. Ik ben enorm gevoelig voor schoon sanitair en vind dat echt heel prettig. Een frisse wc, lekkere en schone douches, prima afwasruimtes… Ik zoek echt in de reviews naar verhalen over dit.

4. Leuke omgeving! In Frankrijk was de camping leuk, maar was er in de directe omgeving niks te doen. We misten dit zo erg! Een terrasje, ergens een koffie drinken, een ijsje halen. Dat soort dingen maken mijn vakantie en als dat er niet is, vind ik dat niet zo leuk.

5. Iets met water! Niet omdat ik zelf zo hou van zwemmen, maar het is fijn als de jongens ergens kunnen afkoelen. Het waterparadijs in Frankrijk was heerlijk en bij de Nederlandse campings waar we zijn geweest was er een zwembad en/of meertje. Op Bakkum hebben ze geen zwembad, maar spelen de jongens wel met het waterspeelgoed in de speeltuin. Ook heb je daar dicht bij een strand. Voor Bakkum maken we een uitzondering; voor andere campings (vooral in de zomervakantie) wil ik ergens staan met genoeg water.

6. Reviews en socials! Als de reviews goed zijn en de socials delen leuke dingen, is het voor ons een camping die hoog op de lijst komt.

7. De prijzen… Tsjah, het is allemaal al duur genoeg, dus wij letten absoluut op de prijzen. Als we twijfelen tussen campings en een daarvan is goedkoper en heeft dezelfde soort recensies, dan kiezen we daar voor. Ik ga dan liever een paar dagen langer weg!

8. Mooie plekken. We letten op de campingplekken, de grootte, de mogelijkheden als eigen wateraansluiting en of we een beetje gunstig staan qua privacy, zon, sanitair en speelmogelijkheden. Als er alleen nog ‘slechtere’ plekken beschikbaar zijn, kijken we toch gauw even verder.

Delen:
Secured By miniOrange