(~215 B)
Dit nemen we mee in de caravan voor de jongens

Dit nemen we mee in de caravan voor de jongens

Het fijne van op een camping staan, is dat de jongens vrijwel de hele dag buiten zijn. Terwijl ze thuis wel erg dol zijn op hun iPad en Nintendo, proberen we dat op de camping te beperken tot ’s ochtends even voor het opstaan en ’s avonds voor het slapen. Heel af en toe ’s middags, maar dat is dan heel sporadisch. We nemen het wel mee, maar voor de rest zorgen we dat we genoeg andere dingen meenemen. Ik vul een bovenkastje met wat spullen, zodat ze altijd iets te pakken hebben. Negen van de tien keer zijn ze dus buiten aan het spelen, maar ik wil altijd wel iets van vermaak meenemen. Wat dat dan precies is? Dat ga ik je laten zien.

Ik krijg altijd veel de vraag wat ik allemaal meeneem als we gaan kamperen. Laatst heb ik je mijn kledingkast in de caravan laten zien. Die van de jongens is niet zo heel speciaal: ik zorg voor zo’n 7 korte broeken en neem genoeg schone shirts mee. Volgens mij heb ik voor drie weken een stuk of 15 shirts mee. Dat kan twee kanten op: ik heb veel te veel mee en de helft gaat schoon mee naar huis, of ik heb ze echt nodig. Dat is het fijne van met de caravan weggaan, haha. De derde week staan we op Bakkum en is Raymond werken. Als ik kleding te kort heb, kan Raymond even op en neer naar huis. Maar ik verwacht niet dat dat nodig gaat zijn. Naast de zomerkleding heb ik zo’n drie lange broeken en drie truien. Vorig jaar was dat te weinig toen we in Frankrijk waren; op Haaksbergen dat jaar ervoor was dat te veel. Dus ook dit kan alle kanten op.

Ik heb geen foto’s van die kastjes gemaakt; wel van het speelgoed en de andere dingen die we voor de jongens (en een beetje voor onszelf) mee hebben.

(Doe) boeken! Wat te lezen voor Skyler en wat doe- en puzzelboekjes. Altijd fijn om mee te hebben!

Als voorleesboek kies ik altijd voor een dik boek met verschillende verhalen. Maddox wil graag nog een verhaaltje voor het slapengaan en hierin heeft hij voldoende keuze.

Tekenspullen! Ik heb hier nog twee kleurboeken bij gekocht. Doet het vaak wel goed! Maar nogmaals: misschien spelen ze drie weken buiten en zie ik ze niet, haha.

Ik weet niet precies wat het is, maar Pokemon kaarten zijn bij ons echt een vakantiehit. Dat moet altijd mee. Ook is Maddox dol op zijn Hot Wheels en gaat dit kistje met zijn auto’s mee. Hij neemt ook nog een grote Hot Wheels auto mee om mee te spelen.

Spelletjes! De jongens vinden het super leuk om spelletjes te spelen op vakantie en vooral Mens Erger Je Niet (ik neem even een nieuwe mee met dobbelautomaat in plaats van met losse dobbelstenen, deze heb ik in een perspakket eens gekregen) en Krokoloko zijn een hit. Ik heb ook nog wat andere dingen mee gepakt om te variëren. En Keer op Keer is misschien wel leuk voor ons. Dit hierboven past trouwens allemaal in één bovenkastje. Ik verbaas me er altijd over hoe veel we mee kunnen nemen. Behalve het kistje met auto’s, die neemt Maddox los mee.

Kijk maar!

Buitenspeelgoed! Wat leuke ballen en een tafeltennisset. Ook kregen de jongens deze duikfiguren. Op Ibiza speelden ze hier veel mee, toen iemand anders ze mee had. Deze hebben ze van mijn moeder gekregen.

En een tas met zandspeelgoed!

That’t it! Ik heb vooral animatie-kinderen, zo bleek de laatste tijd: ze doen mee met de ochtenddansjes, gaan knutselen (niet altijd, maar op de Achterste Hoef waren ze fanatiek) en daarna kijken ze gelijk wat er nog meer op het programma staat. Op de Molenhof wordt genoeg georganiseerd en op Bakkum huur ik vaak een skelter voor de jongens waar ze dan de hele dag mee op pad gaan. Ze vermaken zich wel!

Delen:
Secured By miniOrange