(~215 B)

SpeelgoedSpeelgoed

Van jarenlang nagelbijten naar lange nagels

Van jarenlang nagelbijten naar lange nagels

Al zolang ik me kan herinneren bijt ik mijn nagels. Een heel slechte eigenschap waar ik al van kinds af aan mee bezig ben. Ik ken mezelf niet anders dan met afgekloven nagels en ook mijn familie heeft me nog nooit met goede nagels gezien. Ik heb weleens een poging gedaan om te stoppen maar wat ik er ook op smeerde, uiteindelijk zat ik toch weer met mijn handen in mijn mond. Een paar jaar geleden was er echt een goede poging en liet ik mijn nagels een paar maanden groeien met behulp van Raylex. Echter heeft uiteindelijk het nagelbijten gewonnen en knaagde ik weer aan mijn nagels alsof het nooit anders was geweest.

Ik accepteerde dat het bij me hoorde. Ik wist niet beter, de mensen om me heen wisten niet beter en ik vond het eigenlijk wel prima. Toch begon het me de laatste tijd flink tegen te staan. Niet alleen is het aanzien natuurlijk niet prettig; ook zit ik zo vaak te bijten, dat Skyler deze gewoonte van me heeft overgenomen. Negen van de tien keer heb ik er ook geen erg in en schrik ik er een beetje van als Raymond zegt ‘vinger uit je mond, niet bijten!’ Het zit er zo in, dat ik me er totaal niet meer bewust van ben. Ik ben inmiddels 32 jaar en ik lieg niet als ik zeg dat ik hoogstwaarschijnlijk al 28 of 29 jaar een nagelbijter ben.

Maar het begon me dus tegen te staan. Het idee dat ik van mijn kind een nagelbijter heb gemaakt vind ik vreselijk en ook begon ik me er steeds meer voor te schamen. Het is geen mooi gezicht en ik merkte dat ik steeds meer aandacht kreeg voor andermans handen en de mijne begon te verafschuwen. Ik verstopte mijn handen steeds meer en hoopte van harte dat nieuwe contacten mijn nagels niet zouden opmerken. Zelfs op foto’s die ik maakte was ik me continu bewust van mijn handen en deed ik een goede poging om deze te verstoppen.

Sinds ik contact heb met Anke zit ik steeds heel jaloers naar haar handen te kijken. Zij heeft zulke mooie nagels! Ook altijd mooi verzorgd en netjes gelakt. Toen ik het haar een keer vroeg bleken het acrylnagels (solar) te zijn met daar overheen gellak. Ik had nooit verwacht dat het nep zou zijn, aangezien het er heel natuurlijk uit zag. Dat wil ik ook! Ik moest er nog even over nadenken vanwege de investering maar al gauw kwam ik tot de conclusie dat dat wel meeviel en dat ik voor de rest niet echt iets doe qua make-up en uiterlijke verzorging. Tijd om daar eens wat geld voor vrij te maken en mezelf iets moois te geven: verzorgde handen en nagels!

Eergisteren was ik in de nagelsalon in Aalsmeer en binnen een uur waren mijn nagels veranderd van afgekloven, zielige stompjes naar mooie, iets lange, gekleurde nagels. Ik rekende af en sindsdien ben ik met mijn nagels bezig. Ik bekijk ze, ik tik overal tegenaan, kriebel mijn kinderen tegen hun zin op hun rug, zit eraan te voelen, bekijk ze in het licht en blijf er foto’s van maken. Maar hoe mooi het ook is; ik moet ook ontiegelijk wennen. Hoe lastig om opeens nagels te hebben? Dingen openmaken, mijn kind verschonen, zelf naar het toilet gaan, iets pakken uit mijn portemonnee, dit artikel typen. Ik moet er echt nog mijn weg in zien te vinden. Krabben is ook lastig en dat is voor mijn eczeem zowel een nadeel als een voordeel, haha.

Nu de nagels erop zitten zie ik dat mijn nagels van zichzelf aardig breed zijn. Ik heb de nagels ietwat vierkant laten vijlen en ik weet niet of dat echt mijn ding is. Door de breedte zijn het echt een soort van vierkante nagels geworden. Maar hoe meer ik er naar kijk, des te mooier ik het vind. Ik moet er gewoon aan wennen en mijn draai erin vinden. Mijn stijl, qua vorm en kleur. De kleur nu vind ik onwijs mooi, maar in de herfstmaanden zou ik donkere kleuren als blauw of donkerrood ook zeker kunnen waarderen.

Ondanks dat ik behoorlijk moet wennen, vind ik het wel onwijs mooi en verzorgd. Voor mijn gevoel past het alleen nog niet echt bij me en ik heb verscheidene keren al tegen mijn moeder gezegd ‘lange nagels zijn toch helemaal niks voor mij!’, als ik weer eens iets niet voor elkaar kreeg. Haar reactie toen ze ze voor het eerst zag was ook ‘wat gek om dat bij jou te zien!’ Dat zegt ook wel weer wat. Maar het leven is te kort voor lelijke handen en helemaal voor de schaamte die daarbij komt kijken. Vanaf nu zit ik dus iedere drie weken in de nagelsalon. Maar wel hopen dat dat gekke gevoel verdwijnt. Lange nagels zijn zo gek nog wel!

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

21 Comments

 1. Romy
  29 augustus 2019 / 07:12

  Ik ben ook altijd een nagelbijter geweest en heb nu sinds een paar maanden acryl. Als ik je een tip mag geven, laat ze de volgende keer rond vijlen! Ziet er veel natuurlijker uit, je vingers lijken langer en is praktischer als je nooit nagels gewend bent.

  • Shirley
   Auteur
   29 augustus 2019 / 08:06

   Ja, ronder en een stukje korter nog misschien haha 🙂 thanks voor de tip!

 2. Jessica
  29 augustus 2019 / 08:53

  Mooooi! Ik laat ze altijd wat ronder vijlen, dan heb je toch een beetje meer grip! Tipje voor de volgende keer!

 3. Ilse
  29 augustus 2019 / 08:55

  Wat een mooie kleur! Ik denk dat het mooier is als je ze wat ovaler laat vijlen de volgende keer.

 4. sarina
  29 augustus 2019 / 08:56

  haha het voelt zo raar in het begin! Maar na een tijdje wen je er echt aan. 😉
  Ziet er goed uit!

 5. Kimberley
  29 augustus 2019 / 09:18

  Zodra je eigen nagelbed wat langer word zullen je kunst nagels automatisch mooier en smaller lijken. Zelfs dat vierkante lijkt dan al minder ondanks dat je misschien van jezelf wat brede nagels hebt. Het ziet er nu al heel mooi uit maar wacht maar tot de volgende keer opvullen dan ziet het er al heel anders uit!

 6. 29 augustus 2019 / 09:18

  hihi shir met nagels 😀 ik moet er ook even aan wennen maar het staat je wel !! en dit is ook een mooie lengte! had je nou van die achterlijk lange gehad…ja dan nee haha, dit is gewoon netjes en verzorgd

 7. Jessica
  29 augustus 2019 / 09:30

  Veel plezier ermee ik vind het mooi en leuk zo een zacht pastel kleurtje.
  Ben zelf ook altijd een nagelbijter geweest tot ik trouwde op mijn 21 plots was ik van de ene dag op de andere nagelbijter af en is echt wel bizar !
  Snap het nog niet hoe ik dat voor elkaar heb gekregen ???!!!
  Nu ja ben er wel goed mee 😉
  Van de week nog even een terugval gehad en heb 2 nagels afgebeten maar bijt ze niet zo kort af als vroeger.

 8. Fraukje
  29 augustus 2019 / 09:37

  Hier een die-hard nagelbijter. Ik kan inmiddels zelf acrylnagels zetten omdat ik al zó vaak een styliste het heb zien doen. Is de acryl eraf, dan begin ik direct weer met bijten. Het is om moedeloos van te worden. Mijn dochtertje heeft het helaas overgenomen en bijt nog erger dan ik. Ik voel me er vreselijk over. Vierkant is wat minder natuurlijk maar maakt de nagel wat sterker met stoten etc. Dat is iets wat je in het begin vaak gaat doen waarschijnlijk. Mijn tip, eerste keren vierkant achtig houden. Eenmaal wat meer gewend? Dan vijlen in een natuurlijkere vorm. En pas op, het wordt een verslaving want uiteindelijk vind je het prachtig!

 9. DiDi
  29 augustus 2019 / 11:27

  Mooi! ik zit er ook een tijdje over te denken om het weer te laten zetten..

 10. Jeanine
  29 augustus 2019 / 12:59

  Bij mij hielp gellak ! Zit ook veel fijner ! Ik kan niet aan nep nagels wennen

  • Shirley
   Auteur
   29 augustus 2019 / 13:04

   Daar hoop ik ooit nog eens naartoe te kunnen maar er viel simpelweg niet veel te lakken, haha!

 11. Yvonne
  29 augustus 2019 / 13:50

  Oh zo herkenbaar! Vooral het eerste stuk en het stuk over het verstoppen van je handen. Ik hoop dat je hiermee het bijten afleert en straks mooie nagels hebt. Zelf heb ik ook al zoveel pogingen gedaan om te stoppen, en het gaat nu best al een tijd goed. Mijn nagels zijn nu mooi en lang 🙂 vanavond laat ik ze lakken met gellak en hoop daarmee dat de verleiding om te bijten nog kleiner wordt. Ik heb ook een tijd nepnagels gehad, maar ik vond het bijhouden zo duur iedere keer.

 12. 29 augustus 2019 / 17:00

  Hopelijk helpt het je om ervan af te komen. En wat jij hebt met de nagels heb ik met mijn nieuwe ‘haar’. Met mijn haarstuk (ivm alopecia) heb ik ineens een scheiding in het midden dat ik nooit had. Denk maar zo; het duurt een paar dagen of weken en dan is het helemaal gewend, bij iedereen 🙂

 13. 29 augustus 2019 / 17:44

  Hier ook een bijter -> mijn moeder heeft nooit mijn nagels hoeven vijlen, als baby sabbelde ik ze er al af… Heb verschillende keren neppers gehad en vond qua lengte het fijnste als ze maar net aan boven mn vingertoppen uit kwamen, dan heb je er ook minder last van met dingen doen.
  Als je wilt kan je ze gewoon met zelf met een (grove) vijl korter vijlen he? Of een ander vormpje als je ze iets minder vierkant wilt. Ik gooide er na 1,5 week ook altijd een ander lakje overheen, dan was ik de kleur wel weer zat haha.

 14. N
  29 augustus 2019 / 23:41

  Ik heb gister ook maar weer nepnagels laten zetten, mijn nagels groeien namelijk helemaal niet en zijn super slap. Ik heb ze ook vierkant, maar wel iets smaller naar de bovenkant toe. Dan kijken ze iets minder “blokkerig” Ik vind het ook altijd weer wennen hoor, en dan denk ik weer dat vierkant het mooist is, dan weer ovaal, dan weer squoval enz enz

  Misschien ook een tip om gewone lak ipv gellak te doen. Gellak is dikker en daardoor zien je nagels er minder natuurlijk uit. En gellak is niet per se nodig op solar, want gewone nagellak blijft ook lang zat zitten op solar

  • Shirley
   Auteur
   30 augustus 2019 / 08:41

   O, dan kan ik dat ook eens proberen! Ik krab natuurlijk aardig veel en heb de ervaring dat gewone nagellak dan snel beschadigt raakt (toen ik op een sporadische dag niet beet, haha). Geen idee hoe dat op kunstnagels is eigenlijk 🙂

 15. Kimberly
  30 augustus 2019 / 15:48

  Ik beet ook al sinds mijn 11e ongeveer nagels (ben 27) en vorig jaar was ik het zat! Mijn nagels zagen er NOG erger uit dan die van jou haha, en had ook allessss al geprobeerd. Sinds vorig jaar ga ik dus naar de nagelsalon en heb ik gellak, ook vaak versteviging, maar inmiddels OP mijn echte nagels die lekker lang zijn. Nooit meer gebeten en zo blij mee! Het hebben van nagels went haha, vond ik eerst ook gek en vreselijk. Daarnaast zou ik jouw nagels ook wat dunner laten aflopen, idd, wat meer puntig ofzo.

 16. Alex
  31 augustus 2019 / 13:02

  Mooi hoor. Echt gelijk een ander gezicht hé.
  Hier ook een nagelbijter. 4 jaar geleden was ik het ineens zat en ben ik met behulp van een nieuw soort anti-bijt spul gestopt. En het ging supergoed! Ik had voor het eerst in 41 jaar lange nagels. Wat mooi, en kocht me gek aan allerlei lakjes enzo.
  Maar helaas 2 jaar geleden begon het met kleine beetjes weer erin te sluipen en helaas is het me niet meer gelukt om te stoppen. Met als gevolg nu weer af geloven stompjes, velletjes en roodheid. Niet een mooi visitekaartje voor mijn nagels helaas. Mssn moet ik er ook over nadenken om nagels te laten zetten, maar ik hoorde dat vooral in het begin ivm kort nagelbed, je vaker moet komen dan normaliter. Dus dat maakt het dan ook weer een stukje duurder.
  Maar nu ik jouw nagels zo zie, ga ik er toch over nadenken, want het is toch wel weer heel mooi.

 17. Sanne
  2 september 2019 / 12:39

  Mooi hoor! Ik ben ook altijd heel blij met mijn nagels als mijn zusje ze heeft gedaan (semi-professionele gellak). Ik heb momenteel ook een nude roze en ik ben en er superblij mee!

 18. Carla
  26 juli 2020 / 13:46

  Ik heb zulke afgekloven stompjes dat ik er niet eens mee naar een nagelsalon durf. Ik ben 57 en bijt mn hele leven al. Het is een stomme klote gewoonte en ik hoop dat ik er toch nog eens écht vanaf kom. Ik verstop mijn handen ook en vind ze vreselijk lelijk.