(~215 B)
Vakantiewensen voor de toekomst

Vakantiewensen voor de toekomst

Over 1.5 week zitten we in de auto richting Frankrijk. We gaan via (een paar dagen) Luxemburg naar een camping in de Bourgogne en hopelijk kunnen we daar, samen met mijn ouders, genieten van een welverdiende vakantie. Ik denk dat we na de afgelopen anderhalf jaar allemaal wel toe zijn aan een nieuwe omgeving en écht even helemaal weg, nietwaar? Ik ben momenteel druk bezig met nieuwsbrieven schrijven voor My Lovely Notebook, Instagram posts inplannen voor Heavy Dreamer en natuurlijk met blogs schrijven voor Mommyhood. Ik wil alles af hebben voordat we de auto instappen zodat ik tijdens de vakantie écht niks hoef.

Eén van de vragen die me de laatste tijd veel gesteld is, is: ‘nu je een caravan hebt, ga je zeker niet meer met het vliegtuig op vakantie?’ Nou, nu is dat de afgelopen jaren inderdaad niet het geval geweest en zijn we alleen maar met de sleurhut aangekoppeld op vakantie geweest. Maar we willen ook absoluut vliegvakanties blijven doen! Met het vliegtuig kom je toch weer op andere plekken en ik vind de hele vakantie-ervaring anders. Tijdens het kamperen ben je toch altijd nog een beetje bezig met opruimen, boodschappen doen, zelf eten maken, etc. Een vliegvakantie zit voor ons dan wel anders in elkaar; dan is het vaak een kwestie van aanschuiven voor je maaltijden en lekker écht niks hoeven. Ik moest daar met het kamperen best wel een beetje aan wennen en nog steeds vind ik het soms vervelend. Daarentegen heb je wel lekker al je spullen mee en vind ik het met kinderen soms net iets handiger. Het heeft allebei zo zijn voors en tegens. Toen Raymond een caravan wilde kopen heb ik ook duidelijk aangegeven dat ik ook zeker het vliegtuig nog wil pakken. Gelukkig was hij dat met me eens, haha.

Toen iemand me vroeg of ik nog vakantiewensen heb voor de toekomst, wist ik direct een aantal dingen op te noemen. Met de caravan, maar ook zeker met het vliegtuig. Dit staat er op mijn lijstje;

Naar Raymonds moeder met de kinderen

Raymonds moeder woont op Antigua, een eiland vlak bij Sint Maarten. Dat is niet echt een plek waar je zo even naartoe gaat. Raymond heeft daar zelf een aantal jaar gewoond en ik ben daar een keer geweest, vlak voordat ik zwanger raakte van Skyler. Ik zou het heel erg tof vinden om daar met de kinderen naartoe te gaan. De tickets zijn bizar duur en ook het eiland zelf is behoorlijk prijzig, maar ik weet zeker dat deze reis er gaat komen. Misschien niet binnen twee of drie jaar, maar ik zou graag de jongens willen laten zien waar hun oma woont en hun vader een paar jaar van zijn leven gespendeerd heeft.

Mijn verjaardagscadeau innen

Afgelopen maart kreeg ik van Raymond een reis voor mijn verjaardag. Na een puzzel kwamen er drie bestemmingen op papier tevoorschijn; Aruba, Curacao en New York. Ik mag kiezen waar ik het allerliefst naartoe wil en dan neemt Raymond me mee. Ik twijfel nog enorm tussen Curacao en New York. In New York ben ik eerder geweest maar toen zijn we zo gehaast door de stad gegaan om alles af te vinken binnen vijf dagen, dat ik het graag eens iets relaxter zou willen ervaren. Curacao ken ik alleen van alle foto’s en verhalen en daar ben ik toch ook wel heel nieuwsgierig naar. Ik weet het nog niet, maar dat we dit binnen nu en hopelijk anderhalf jaar gaan doen, staat wel vast.

Met de caravan naar Denemarken

Ik hoor zoveel toffe verhalen over Denemarken, dat het me fantastisch lijkt om eens naar het noorden te rijden met de caravan in plaats van altijd iets in het zuiden uit te kiezen. Denemarken schijnt heel veelzijdig te zijn en dus wil ik graag de opties gaan bekijken om daar naartoe op vakantie te gaan met de caravan.

Alleen op vakantie

Het staat al jaren hoog op mijn lijstje maar ik zou dolgraag eens alleen op vakantie willen. Het hoeft helemaal niets geks; een weekje Spanje of iets dergelijks is al eng genoeg, haha. Ik wil ervaren hoe het is om helemaal op mezelf te zijn aangewezen en zien hoe ik de dagen dan ga spenderen. Ik wil alleen zijn met mezelf en met niemand rekening hoeven houden. Of het nu een week lang op het strand liggen wordt bij een all inclusive hotel of een appartement in de stad zodat ik misschien meer op pad ga. Ibiza? Barcelona? Ik vind dit echt heel eng, maar ik voel me dan ook al gauw schuldig naar het thuisfront toe. Ik kan ze toch niet alleen laten?! Maar het staat ieder jaar weer tussen mijn wensen en misschien moet ik maar gewoon eens iets gaan plannen.

Naar Amerika voor een roadtrip

Raymond heeft al jaren de wens om een roadtrip door Amerika te maken en heeft zelfs al van alles uitgestippeld. We hebben een beetje spijt dat we dit niet gedaan hebben voordat de jongens er kwamen, maar daar is voor nu niks meer aan te veranderen. Dan maar met zijn vieren! In eerste instantie deed het me niet zoveel maar ik heb er meer over gelezen, verhalen van Anke gehoord en ben nu wel op zo’n punt dat ik hóóp dat dit eens gaat gebeuren. Komt vast helemaal goed!

Lang weekend girls trip

We hebben een digitaal spaarpotje geopend maar daar is nog niets van terecht gekomen. Anke en ik hebben het er al een tijdje over dat we een lang weekend samen weg willen. Met het vliegtuig zou het leukst zijn, maar inmiddels zijn we al zover dat we genoegen nemen met een tof vakantiehuis in Nederland, haha. Hopelijk kunnen we hier snel eens naar kijken en misschien voor een tof appartement gaan op Ibiza omdat Anke daar al geweest is en daar leuke plekken kent. Kan ik gelijk de boel verkennen voordat ik alleen ga…

Een weekend of een nachtje weg met Skyler

Dit staat ook nog op mijn lijstje om te doen: even weg met Skyler! Het lijkt me fantastisch om hem mee te nemen en samen een geweldige herinnering te maken. Dit is het meest laagdrempelige van alle trips, dus ik denk dat ik hier na onze zomervakantie maar eens werk van moet maken.

Voorseizoen met de caravan

Raymond en ik hadden het er dit jaar al over, maar toen is het er niet van gekomen omdat ik heel erg twijfelde. Een voorseizoen? Ieder weekend op de camping? Dat iedereen maandag dan naar school en werk is en ik opdraai voor was en boodschappen enzo? Dat mijn moeder niet komt op vrijdag? Dat stond me enorm tegen. Toch lijkt het idee me nu heel erg fijn. Dat je altijd een plek hebt waar je naartoe kan gaan zodat je echt even uit je dagelijkse leven stapt. Tijdens weekenden, maar ook tijdens alle vakanties en vrije dagen in een voorseizoen is dat natuurlijk erg prettig. Het lijkt me ook heel leuk voor de kinderen, ook als er dan meer kinderen zijn. Ik wil dan wel de mogelijkheid hebben om een keer over te slaan of met slecht weer gewoon naar huis te rijden. Het moet dus niet al te ver van huis zijn. Nou ja, ik zou dit graag eens willen ervaren, ook omdat ik het vroeger ook altijd heel erg leuk vond toen ik met mijn ouders op de camping stond.

‘Gewoon’ met zijn vieren naar een eiland of zonnige bestemming

Toen ik vakantiefoto’s aan het terugkijken was, kreeg ik opeens ontzettend veel zin om met de jongens weg te gaan voor een ‘simpele’ vakantie. Ergens naartoe vliegen, een mooie kamer of appartement hebben en daar genieten. Iedere dag zien wat we gaan doen, chillen, aan het strand liggen, lekker zwemmen, een beetje rondkijken, eten, qualitytime. Het hoeft niks cultureels, maar gewoon ‘even lekker weg’. Misschien is Curacao dan wel een goede optie. Kan ik met Raymond naar New York en is die keuze ook gemaakt. Of Mallorca… Ibiza… Canarische Eilanden? Zoiets! Zo’n weekje niks doen doet een mens altijd goed.

Delen:
Secured By miniOrange