Project Positief Tag

Project Positief Tag

Door veel mensen om me heen zal ik omschreven worden als een pessimist en ik kan niets anders dan daarmee instemmen. Ik ben gewoon best een beetje negatief en zie het glas altijd meer half leeg dan half vol. Nu moet ik wel zeggen dat het de laatste twee jaar enorm veranderd is en de goede kant op gaat, maar het kan allemaal nog wel beter. Positiever! En daarom wilde ik de Project Positief Tag invullen die door Dagmar in het leven is geroepen. Gewoon om eens stil te staan bij positiviteit en geluk. Om te kijken waar je dankbaar voor bent, wat je dromen zijn en om gewoon even wat positiviteit de wereld in te blazen.

Wat is je favoriete quote en waarom?
Ik vind quotes heel inspirerend en sla regelmatig wat leuke woorden op. Toch is er maar één die me nog steeds heel erg aanspreekt. Een paar jaar geleden leerde ik vriendin Eliza kennen en zij heeft me op veel vlakken geholpen. Toen zij kwam met de wijze woorden ‘be yourself, but be that perfectly‘ raakte me dat diep. Want is dat niet gewoon wat we moeten doen? Onszelf blijven en op de manier waar wij ons het fijnste bij voelen? Doe wat jij wilt, denk wat jij wilt en word gelukkig zoals jij dat wilt. Blijf dicht bij jezelf, verander niet voor anderen maar verander wel voor jezelf als je niet tevreden bent. De wereld draait niet alleen om jou, maar je bent wel degene met wie je dagelijks moet leven. En hoe fijn is het dan als je de perfecte versie van jezelf bent? Niet perfect als in ‘alles goed doen’ maar gewoon perfect als in ‘gelukkig zijn met jezelf en vrede hebben met wie je bent, wat je doet en hoe je je leven leidt’. Zo interpreteer ik de quote voor mezelf en daarom vind ik hem heel passend en mooi.

Welke droom zou je in je leven willen realiseren? Yes you can!
Mijn droom is om uiteindelijk ons droomhuis te vinden, met Raymond te trouwen, nog een kindje te krijgen en gewoon heel erg gelukkig te zijn. Dat we ons geen zorgen hoeven te maken om geld, af en toe een mooie reis kunnen maken en beiden blij zijn met het werk wat we doen. Voor mij is dat nog steeds bloggen en ik hoop dat ik dat nog heel lang mag blijven doen. Daarnaast droom ik van een eigen boek, zou ik wel voor een maand naar Bali of New York willen om vanuit daar te bloggen, wil ik een keertje met Anouk aan tafel een hapje eten om gezellig te kletsen en vind ik het natuurlijk het belangrijkste dat onze kindjes gelukkig en liefdevol opgroeien in een gezin waar zij zich fijn voelen en met plezier thuiskomen.

Wat betekent geluk voor jou?
Gelukkig en blij opstaan, tevreden zijn met hoe mijn leven nu is, een gezinnetje om me heen hebben en het werk doen waar ik het meest gelukkig van word. Mijn leven leiden zoals ik dat wil, zonder na te denken of anderen het daar wel mee eens zijn. De meest belangrijke mensen gezond en wel om me heen, me geen zorgen hoeven maken over geld, kunnen doen en laten wat we willen, gelukkig zijn met wie ik ben en omringd zijn met veel liefde, op alle vlakken. Eigenlijk zoals mijn dromen hierboven. Als die dromen uitkomen ben ik een gelukkig mens.

2015-03-12 12.45.17

Wie kan jou ontzettend opvrolijken?
Skyler zorgt momenteel voor fantastische, gelukzalige momenten. Natuurlijk kan ik zeuren (hé, pessimist!) maar iedere dag ben ik dankbaar dat ik hem om me heen heb en iedere dag zorgt voor een lach op mijn gezicht. Vooral als ik weer eens een kus krijg of als hij me gewoon even aankijkt tijdens het spelen. Daarnaast word ik na bijna twaalf jaar nog steeds blij van mijn vriend (gelukkig maar!), word ik gelukkig van de dagen met mijn ouders en heb ik dierbare vrienden om me heen die binnen no time een glimlach op mijn gezicht toveren. Daarnaast moet ik toch weer Anouk noemen. Haar concerten geven me energie, zijn mijn momentjes en opladers en ik ben gewoon intens gelukkig en hyperactief als ik weer eens een concert van haar kan bijwonen. Hoe down ik ook ben; na een optreden zit ik vol energie en kan ik er weer helemaal tegenaan.

Voor wat mogen we je ‘s nachts wakker maken?
Chocola, sushi, een vakantie, een concert van Anouk of een date met Waylon.

Waardoor kreeg je voor het laatst een lachbui?
Dat was gisteren en heeft uiteraard met Skyler te maken. Hij zorgt voor veel leuke momenten nu hij groter wordt en zichzelf heel zelfstandig vindt. Zijn schoen was uit gevallen en hij is werkelijk een kwartier lang bezig geweest om hem zelf aan te trekken. Toen ik hem wilde helpen werd hij boos, liep hij weg en probeerde hij het een paar meter verderop weer, haha. Uiteindelijk zette hij zijn voet in mijn Nike schoen en vond hij dat hij ontzettend zijn best had gedaan. Goed gedaan, moppie!

Op welke prestatie ben je ontzettend trots?
Ik ben trots op het feit dat ik mijn diploma’s heb gehaald zonder al teveel moeite, dat ik in 2011 de beslissing nam om fulltime voor mezelf te gaan werken en dat ik momenteel twee blogs run die het enorm goed doen terwijl ik ook dagelijks veel met Skyler bezig ben. Ik ben trots op mezelf omdat ik na al die jaren nog steeds doe waar ik zelf in geloof, ook al is dat soms niet waar anderen positief over denken. Zo is me ooit verteld dat mijn andere blog, Styleguide, geen kans van slagen had. Door een mediabureau. En kijk waar ik nu sta. Ik ben trots op hoe Raymond en ik Skyler opvoeden, dat ik altijd mijn gevoel blijf volgen en ik met vallen en opstaan ben waar ik nu ben. Daarnaast ben ik trots op het feit dat ik jaren geleden veel ben afgevallen en dat ik ook nu weer de discipline heb om het op te pakken en kilo’s te verliezen. Als laatste vind ik het goed van mezelf dat ik ben gaan sporten en hardlopen en daar ook veel plezier in heb. Ik doe het allemaal maar gewoon terwijl het soms best lastig is om alles goed te combineren. Maar alle ballen blijven in de lucht, ook al heb ik soms momenten gehad dat ik op instorten stond. Het feit dat alles nog steeds draait en dat ik me momenteel erg goed voel zegt genoeg. Daar ben ik enorm trots op.

Welke boodschap zou je graag aan anderen willen meegeven?
Geloof in jezelf, volg je gevoel en doe waar jij het meest gelukkig van wordt. Heb grote dromen en streef ze na. Vergelijk jezelf niet met anderen maar wees tevreden met hoe je bent en het leven dat jij leidt. Iedereen heeft zo zijn zwakke kanten en dat mag. Vraag hulp, schaam je niet om je kwetsbaar op te stellen en wees lief voor jezelf en voor de mensen om je heen. En steek alleen energie in de zaken die voor jou belangrijk zijn. Daar word je het gelukkigst van.

2015-03-14 15.14.01

Share:

10 Reacties

 1. 18 maart 2015 / 16:23

  Wauw, mooi gezegd Shirley! En zo’n ontzettend pessimist ben je niet hoor, je bent gewoon realistisch en het is nog steeds jouw blog, dus schrijf wat jij schrijven wilt!

  Je hebt prachtige antwoorden gegeven. Super dat zo’n tag in het leven geroepen is he! Die laatste foto is ook prachtig. Je dromen gaan vast uitkomen, ze zijn (net als jij) ontzettend realistisch en haalbaar. Gaat je lukken!

 2. 18 maart 2015 / 16:34

  Mooi hoe je alles beschrijft. En wat hierboven wordt gezegd: ik vind je ook realistisch in plaats van pessimistisch.

  • Shirley
   Auteur
   18 maart 2015 / 16:46

   Dat is dan de mooie grote verandering van de afgelopen tijd! Van pessimist naar realist. Daar kan ik mee leven 😉

 3. 18 maart 2015 / 17:54

  Mooi geschreven! En wat een leuk stukje over Skyler en z’n schoen.

 4. 18 maart 2015 / 21:37

  Wauw tranen in mijn ogen door je mooie artikel, wat heb je het inspirerend en sterk verwoord! Echt heel mooi om je antwoorden te lezen, ik ben er stil van. Wat mag je trots zijn op jezelf waar je nu staat!

 5. 18 maart 2015 / 23:31

  Ik heb hem vandaag ook ingevuld. Wat mooi om te lezen dat je zo op kan bloeien van je omgeving, je thuis. Ik ben ook een echte realist om het woord nog maar eens te noemen. Beide komen we er uiteindelijk wel!

 6. 19 maart 2015 / 08:05

  Ik vind dit een hele mooie tag! Vooral je boodschap aan het einde vind ik erg treffend met hoe ik er over denk :).

 7. 19 maart 2015 / 13:37

  Je bent op mij nooit pessimistisch overgekomen, en ik heb toch al een hoop van je gelezen 😉 Leuk om te lezen dat we dezelfde doelen/dromen hebben (huisje, kinderen, schrijven)! Leuk artikel!

 8. 21 maart 2015 / 14:23

  Oh wat heb je deze tag leuk ingevuld! Wat ben je toch een inspirerende vrouw! Je hebt al zoveel bereikt, zowel met je blog als met je gezinnetje als met…. Daar mag je terecht heel trots op zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.